ΠΟ299: Πανάσκημες κατοικίες

ΠΟ299: Πανάσκημες κατοικίες

Παραθέτω μια σειρά 10 φωτογραφιών Πολυκατοικιών σε μεγαλουπόλεις διάφορων κρατών.

Όλες θυμίζουν εντομοφωλιές! Το μόνο μου σχόλιο είναι πως τέτοιες κατοικίες οφείλονται στην ηλιθιότητα των ανθρώπων που δεν εννοούν να καταλάβουν πως αυτό το απάνθρωπο φαινόμενο οφείλεται στην περίκλειση γαιών σε νόμιμες ιδιοκτησίες που όμως έχουν αποκλείσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων από ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιο έδαφος για κατοικία ή/και για τόπο εργασίας.

1. Yick Fat Building, 1048-1056 King’s Road, Quarry Bay, Eastern District, Hong Kong.

2. Μα να και μια δεύτερη πιο σύγχρονη πολυκατοικία στο Χονγκ Κονγκ!

3. Φτωχογειτονιά στη Μανίλα, Φιλιππίνες.

4. Πάμε στο Mirny στη Σιβηρία.

5. Νοριλ΄σκ στην Αγία Ρωσία πάλι.

6. Nad Al Sheba 3, Dubai District, United Arab Emirates. Εδώ ζουν σε ζηλευτή ομοιομορφία οι κοινοί θνητοί, ξένοι και ντόπιοι εργάτες.

6β. Κι εδώ κατοικούν οι σεϊχηδες και άλλοι πλουτοκράτες – στον Πύργο Χαλίφη, το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο – και άλλοι πύργοι στο εύπορο “διεθνές” Ντουμπάι.

7. Κάιρο… Εκεί πολλοί κατοικούν και στο νεκροταφείο…

8. Corviale, Ρώμη: ένα από τα πιο μακροσκελή κτήρια του κόσμου, μήκος 1 χλμ., όπου κατοικούν 8.000 άνθρωποι.

9. Rodrigo de Freitas Λίμνη στη νότια πλευρά του Ρίο, Βραζιλία. Η διαβόητη παραγκούπολη (φαβέλες) στην πλαγιά. Όμοιες υπάρχουν και στο Μεξικό και στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

10. Petare Barrio in Caracas. Πετάρε, Βενεζουέλα.

Αμφιβάλλω αν λίγοι έστω καταλαβαίνουν πως αυτές οι πανάσκημες δομές οφείλονται πρώτα σε νοθευμένη με ανοησίες και νωθρότητα νοοτροπία και μετά στο τωρινό σύστημα γαιοκτησίας και φορολογίας. Μα αυτό χρειάζεται εκτενή επεξήγηση – που βρίσκεται σ’ άλλα άρθρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *