Ισ333: Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ισ333: Ισραήλ και Παλαιστίνη

Είναι ενδιαφέρον πως οι Ευρωπαίοι δεν σπεύδουν να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες των Αράβων (Χαμάς κ.λπ.) όπως σπεύδουν να καταδικάσουν τα αντίποινα των Ισραηλινών. «Μισεί Εβραίους, χριστιανούς, γκέι, σκυλιά, μπέικον, κρασί, μπίρα, την κουλτούρα [Δυτικών], [έθιμα και] παραδόσεις της [Δυτικής] χώρας [όπου ζει] κι εσάς! Διαμαρτύρεται [όμως] κατά της ισλαμοφοβίας» λέει μια αφίσα για τη φανατική του Ισλάμ.

Ίσως οι Εβραίοι να είχαν άδικο όταν μετά τον 2o ΠΠ τα έτη 1945-48, μετανάστευαν κατά χιλιάδες για να εγκατασταθούν στον χώρο που τότε ονομαζόταν Παλαιστίνη (υπό την επικυριαρχία των Βρετανών). Μα πολλοί από αυτούς δεν είχαν οικογένεια, περιουσία ή πατρίδα πλέον, αφού οι χώρες καταγωγής τους είχαν περιέλθει στην κυριαρχία της ΕΣΣΔ. Ίσως να είχαν σε πολλές περιπτώσεις φερθεί άδικα και σκληρά τους Άραβες. Μα κι εκείνοι οι ντόπιοι φέρθηκαν απάνθρωπα με την άρνηση τους να αποδεχτούν οποιαδήποτε λύση. Και οι ομοεθνείς και ομόθρησκοί τους στις άλλες αραβικές χώρες φέρθηκαν σκληρά και άδικα στους ντόπιους Εβραίους έτσι που από ένα εκατομμύριο να έχουν απομείνει πια μόλις 3.000. Οι άλλοι όλοι έχασαν τις περιουσίες τους, πολλοί και τη ζωή τους, καθώς εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.

Επί 400 έτη, από το 1518 ως το 1918 η «Παλαιστίνη» ήταν στην κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συμπεριλαμβανόταν στην ονομασία κι Επαρχία «Μεγαλύτερη Συρία». Δεν υπήρχε και ούτε οι Άραβες κάτοικοι ούτε οι Οθωμανοί κυβερνήτες σκέφθηκαν να ιδρύσουν ένα παλαιστινιακό κράτος Αράβων! Γιατί ξαφνικά στην δεκαετία 1970;

Μα, σίγουρα, μετά από 3 γενιές, μετά από 75 χρόνια, δεν μπορούμε να περιμένουμε πως τα 10 τόσα εκμ. Ισραηλινών θα εγκαταλείψουν τη χώρα που ζωντάνεψαν και ανάπτυξαν ως την πιο δημοκρατική και προηγμένη σε όλη τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Να πάνε πού και να κάνουν τι;

Το γεγονός είναι πως καμιά αραβική ή μουσουλμανική χώρα δεν θέλει τους Παλαιστίνιους – ούτε το Ιράν και η Συρία που τόσο τους πυροδοτούν στο αντι-εβραϊκό μίσος και στην τρομοκρατία.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες τους, τους εμπαίζουν διατηρώντας στρατόπεδα αντί να αφομοιώσουν τους πολίτες σε ένα σύγχρονο προοδευτικό δημοκρατικό καθεστώς. Π.χ. όλοι διαμαρτύρονται πως οι καημένοι Παλαιστίνιοι ζουν σε άθλιες συνθήκες (75 χρόνια τώρα!) και φταίει για αυτό το Ισραήλ. Μα ξόδεψαν $160 εκμ. από τη Διεθνή βοήθεια που παίρνουν για να φτιάξουν τούνελ και να μπορούν να μπαίνουν εύκολα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν ή να δημιουργούν άλλες φασαρίες. Τον τελευταίο καιρό απήγαγαν τον Gilad Shalit, απήγαγαν και σκότωσαν τον Hadar Goldin, σκότωσαν 5 Ισραηλινούς και άλλους 12 σε μεμονωμένα περιστατικά. Και ρίχνουν τις ρουκέτες τους που και αυτές κοστίζουν πανάκριβα!

Εξ ανάγκης οι εγγονές των κατατρεγμένων και βασανισμένων έγιναν στρατιωτίνες και πολεμίστριες για να αμυνθούν.

Εξ ανάγκης κατασκεύασαν το τεράστιο τείχος 6 μέτρων (μα αγνώστου βάθους στο υπέδαφος) από μπετόν και σίδηρο έτσι που οι τρομοκράτες να μη μπορούν πλέον να σκάβουν τα τούνελ και να γλιστρούν στο Ισραήλ. Είναι κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας κι εκτείνεται 65 χλμ. με πρόσθετη τάφρο και με αισθητήρες, βίντεο κάμερες και ραντάρ.

Τώρα, με αυτήν την προστασία, οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ δυτικά της Γάζας, πέρα από το τείχος, θα ζουν με μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, αφού οι τρομοκράτες (και λαθρέμποροι όπλων και ουσιών διάφορων) δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις κοινότητες των Ισραηλινών – και η όλη όμορφη περιοχή θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να ευημερεί σε γαλήνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *