Τ300: Τρελή γενναιότητα

Τ300: Τρελή γενναιότητα

- in Ταυτότητα
0

Άρχισε το 1920 με τα πρώτα διθέσια ελικοφόρα και τους παράτολμους νέους και νέες που τα πιλόταραν. Έβγαιναν και περπατούσαν στα φτερά ενώ το σκάφος πετούσε 500 ή 1000 μέτρα ψηλά! Έπαιζαν απερίσκεπτα, άφοβα, με τον θάνατο.

Ένας από τους πρώτους ήταν ο Ormer Locklear (1891-1920). Στα 26 του μπήκε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και σύντομα έγινε ο ίδιος εκπαιδευτής πιλότων. Πρώτος έβγαινε στα φτερά και διόρθωνε βλάβες, αν ήταν εφικτό. Έτσι έμαθε να ισορροπεί, να περπατά, να σκαρφαλώνει. Αργότερα έκανε δικό του τσίρκο του αέρα κι έδινε ακροβατικές παραστάσεις. Μετά έγινε ηθοποιός και πρωταγωνίστησε σε ταινίες. Στο γύρισμα της τελευταίας του, κοντά στο τέλος είχε μια σκηνή καθόδου, έκανε τραγικό λάθος όμως και το αεροπλάνο με τον συνοδηγό και τον ίδιο συντρίφτηκε στο έδαφος. Η σκηνή κρατήθηκε στην ταινία! Στη φωτογραφία ο Λόκληρ πάνω στο φτερό περιμένει το άλλο σκάφος με την αιωρούμενη σκάλα για να την ανέβει!

Στη συνέχεια βλέπουμε άλλους να κάνουν παρόμοιες ακροβασίες. Πρώτα ο R. Schindler το 1919:-

Μετά ένα ζευγάρι να ακροβατούν πάνω και κάτω από τα φτερά, 1920. Δεν βρήκα τα ονόματά τους:-

Και η ξακουστή Lillian Boyer to 1922:-

Μετά η Gladys Roy το 1924 (αριστερά) και πολλοί άλλοι και άλλες ως την Carol Lynne το 1982 που δίνει την παράστασή της πάνω από το Τορόντο

Μα μοναδικό και αξιοθαύμαστο παραμένει το παιχνίδι τένις πάνω στο φτερό μεταξύ Ivan Unger και Gladys Roy ψηλά στα 1000 μέτρα το 1925!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *