1. Πώς συζητάς με τον παραλογισμό που σου λέει ότι αφού 2+2=3, τότε 2+3=4, διότι προσθέσαμε 1.
Υπάρχει μια λογική διαδικασία: πράγματι προστέθηκε μια μονάδα. Μα η αρχή με την οποία ξεκίνησε ήταν λάθος. Οπότε, όσο λογικές κι αν είναι οι επόμενες πράξεις το αποτέλεσμα θα είναι λάθος.
Η λάθος αρχή είναι λάθος λόγω εθελοτυφλίας ή διαστρέβλωσης.
Εδώ στην απλή αυτή μαθηματική πράξη τα δεδομένα είναι ολοφάνερα. Στη ζωή, στην πολιτική, στη φιλοσοφία, στην ιστορία κλπ., τα πράγματα δεν είναι τόσο φανερά. Διότι στη στόχασή μας υπεισέρχονται αντιλήψεις βαθιά καταχωνιασμένες στη νοοτροπία μας – αντιλήψεις που συχνά δεν ξέρουμε πώς και πότε σχηματίστηκαν.
2. Διάβασα το άρθρο «Φιλελεύθερη Δημοκρατία και Δεξιά» κάποιου Στρατή Χωμενίδη στο ΒΗΜΑ (14/11/19). Γράφει πως η ΝΔ δεν είναι (νέο-)φιλελεύθερη και το αποδεικνύει με αναφορά στους Κυρανάκη (χοιρινά γλέντια), Μπογδάνο (συντηρητισμός), κα Κεραμέως (εθνικό ανάστημα) και Βορίδη (θεωρεί ανάπηρους τους ιδεολογικούς αντιπάλους) – μα, παραδόξως λέει, ο Α. Γεωργιάδης είναι φιλελεύθερος και προσπαθεί να προωθήσει επενδύσεις (αλλά κι αυτές δεν γίνονται σωστά, για το καλό της κοινωνίας!).
Τελικά μόνο δεξιές, φασιστικές πράξεις (δικά μου λόγια) βρίσκει ο Στρατής Χωμενίδης στους 4,5 μήνες διακυβέρνησης του Μητσοτάκη.
«Οι πρόσφατες πανεπιστημιακές μεταρρυθμίσεις» (που δεν συγκεκριμενοποιούνται) και η «επικείμενη εκκαθάριση των Εξαρχείων» (γιατί «επικείμενη», ενώ ήταν σχεδόν στο τέλος της;) δείχνουν «την ιδεολογική και πολιτική ασυναρτησία της δεξιάς και βαθιά συντηρητικής κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη»!!!
3. Οι τακτικοί αναγνώστες μας δεν χρειάζονται υπενθύμιση πως ήδη έχω αναρτήσει αρκετά άρθρα που καυτηριάζουν τη Νεοδημοκρατική κυβέρνηση – κυρίως διότι δεν εφαρμόζει φιλελεύθερες (ή ακόμα και συντηρητικές) αρχές. μα πολλά στελέχη μιμούνται την ευρεία Αριστερά και το παίζουν λαϊκίστικα.
Όταν όμως γράφει ο Στρατής Χωμενίδης πως «η πρόσφατη αντιμετώπιση των φοιτητικών αντιδράσεων στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου» είναι άκρως συντηρητική, ξεκινά με το 2+2=3!
Αν ο ίδιος πιστεύει πως το σαλεμένο «άσυλο» είναι σωστό, 73% του πληθυσμού στις δημοσκοπήσεις Νοεμβρίου λέει πως καλώς καταργήθηκε αυτή η καρικατούρα ελευθερίας και δημοκρατισμού. Το «άσυλο» είναι το σύνθημα των αναρχοαριστερών για να συνεχίσουν τον τραμπουκισμό τους και τις παρανομίες τους (ώστε να εμποδίζουν χιλιάδες φοιτητές να επιδιώκουν τις σπουδές τους), να δημιουργούν φασαρίες για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, τον φθόνο και τη μνησικακία τους ενάντια σε έναν τρόπο ζωής που δεν είναι τέλειος μα είναι πολύ καλύτερος από την αναρχία και τον σοσιαλισμό που είδαμε στα έτη 1945-1991 στη Σοβιετική Αυτοκρατορία.
4. Τι βρέθηκε, ρωτά ένας γνήσιος τσιπριστής, μέσα στα πανεπιστήμια; Βρήκαν, απαντά, «μερικούς σιδερολοστούς, κράνη, γάντια, κουκούλες… πυροσβεστήρες και εργαλεία διαρρηκτών». Προσθέτω εγώ, και μπουκάλια και υλικά για μολότοφ.
Αυτά τα υλικά τα μάζεψαν οι καθηγητές και φοιτητές που επιδίδονταν με ζήλο στις έρευνες, μελέτες και, γενικές σπουδές τους;
Μα ο Στρατής Χωμενίδης παρακάμπτει το γεγονός και γράφει: «Είναι πλήρως παράλογο οι δυνάμεις καταστολής να μονοπωλούν τη σωματική βία και να επιτίθενται σε διαμαρτυρόμενους σπουδαστές».
Δηλαδή πρέπει, κατά τον Στρατή Χωμενίδη, και οι σπουδαστές και άλλες κατηγορίες πολιτών να μπορούν να ασκούν βία σε μια «αστική φιλελεύθερη δημοκρατία».
Με άλλα απλούστερα λόγια οι σπουδαστές (και άλλοι) μπορούν να χρησιμοποιούν σιδερολοστούς, διαρρηκτικά εργαλεία και μολότοφ.
Πότε κι ενάντια σε ποιους;… Ενάντια σε όλη την κοινωνία μόνο για τον επαναστατικό χαβαλέ των ίδιων των λούμπεν αναρχοαριστερών.
Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιούν βία κατά πολιτών που ακριβώς κάνουν παράνομη χρήση αυτών των εργαλείων και μεθόδων (δήθεν διαμαρτυρίας).
Αλλά δεν μπορείς να συζητήσεις με την εθελοτυφλία και τη διαστρέβλωση.