Γνωρίζουμε όλοι πλέον πως το Έθνος των Ελλήνων είναι είδος υπό εξαφάνιση στην πατρίδα του, την κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού που κατάντησε μια χωματερή τσιπριστών και τουριστών.
Οι νέοι σπεύδουν στο εξωτερικό για σπουδές και καριέρα, ειδικά τα «μυαλά» του brain drain, αφού εδώ μόνο τα κομματόσκυλα προοδεύουν κι ευημερούν στο Δημόσιο.
Οι ενήλικες που μπορούν φεύγουν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό – κι ας προπαγανδίζουν τα τσιπρικά τρολ πως εκεί δεν υπάρχουν δουλειές και αν βρεις κάτι δεν πληρώνει τόσο καλά!
Τώρα – μεταμοντέρνο φαινόμενο αυτό – φεύγουν για τις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Αλβανία;) και οι γέροντες συνταξιούχοι.
Σε κάποιο βαθμό αυτές οι διαρροές αντικαθίστανται από τις εισροές μεταναστών και προσφύγων που τσουβαλιάζονται στα χοτσπότ της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω…
Μα είναι και οι ακλόνητοι, παραδοσιακοί ιθαγενείς που πια δεν τεκνοποιούν πληθωρικά ή δεν τεκνοποιούν καθόλου.
Η ένδοξη Ελλάς, καταρρακωμένη από την αρχαία δόξα της γηράσκει ραγδαία δίχως μεγάλη ελπίδα ανανέωσης. Στην ΕΕ των 28 είναι μετά την Ιταλία (άλλη καταρρακωμένη αρχαία δόξα) η δεύτερη πιο γερασμένη και 7η παγκοσμίως, μετά την Ιαπωνία.
Αναμένεται το 2030 οι 25 στους 100 πολίτες να είναι άνω των 65. Και από αυτό το ένα τέταρτο του πληθυσμού το 46% να είναι άνω των 80!
Πώς θα συντηρούνται όλοι αυτοί;
Λέτε να ενδιαφέρονται οι τσιπριστές ή άλλοι πολιτικάντηδες; Όλες οι ειδήσεις τους τελευταίους μήνες περιστρέφονται γύρω από τις βλακείες της προεκλογικής κούρσας, το Μακεδονικά, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τα ευτράπελα των κομμάτων.
Και όμως οι συνταξιούχοι με το πενιχρό εισόδημά τους μεταναστεύουν στις γειτονικές χώρες όπου η διαβίωση είναι φθηνότερη.
Η κα Έμκε Πουλοπούλου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, και μέλος άλλων σοβαρών Ινστιτούτων της Δύσης, σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ (Καθημερινή 30/9/18) πως υπάρχει elders drain (κατά το brains drain) στη χώρα μας που αυξάνεται.
Το έναυσμα για τη μετανάστευση το έδωσε αφενός η περικοπή των συντάξεων και η αύξηση των τιμών αγαθών (παράξενη σε περίοδο ύφεσης) που κάνει τη ζωή δύσκολη, μα και η γνωριμία με διάφορες αλλοδαπές, κυρίως, που ήρθαν για εργασία εδώ – ως καθαρίστριες, οικιακοί βοηθοί και βοηθοί ηλικιωμένων. Αυτές συνιστούν σπίτια ή γηροκομεία και παρόμοια ιδρύματα στην αλλοδαπή όπου οι Έλληνες συνταξιούχοι θα μπορούν να επιβιώνουν με μικρότερο κόστος!
«Κάνοντας οι άνθρωποι αυτή την επιλογή» συνέχισε η κα Πουλοπούλου «μπορούν ακόμα και να αποταμιεύουν κάποια χρήματα.»
Η έλλειψη σεβασμού και φροντίδας από τους νέους προς τους πρεσβύτερους είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της έλευσης της Σιδερένιας Εποχής κατά τον Ησίοδο μα και της σήψης και της καταστροφής.
Μα ποιος νοιάζεται τώρα;