1. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορούσε, αν γνώριζε, να κάνει πολλές χρήσιμες για το έθνος μεταρρυθμήσεις. Δυστυχώς, παρά τη διαβίωσή του στο εξωτερικό για μια επταετία, δεν έμαθε πολλά κι έτσι έμεινε κι αυτός εγκλωβισμένος στο άθλιο πολιτικό σύστημα που τυραννά το έθνος από το 1830 και δώθε.
Πριν από εκείνον και μετά, οι Κολονέλοι και o «Αείμνηστος», ούτε γνώριζαν ούτε ήθελαν καμιά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση.
Όσο για τον τωρινό τσαρλατάνο που προσποιείται πως είναι πρωθυπουργός, ενώ είναι άξεστος τραμπούκος του πολιτικαντισμού, το μόνο που ξέρει, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς να μην αποκολληθεί από την εξουσία μα και να συνεχίσει να είναι αποδεκτός στην Ε.Ε. Διότι θα μπορούσε (να δοκιμάσει) να επιβάλει μια ελαφριά δικτατορία, μα θα αποκλειόταν από την Ε.Ε. και άλλες πηγές χρηματοδότησης.
2. Το πρώτο πράγμα που μια συνετή κυβέρνηση θα έκανε είναι να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών σε 100. Το δεύτερο, να μειώσει τα υπουργεία. Το τρίτο, να αποκρατικοποιήσει όλες τις ΔΕΚΟ, εκτός από συγκεκριμένες που ασχολούνται με οπλικά συστήματα και τη διανομή κοινωφελών αγαθών όπως ρεύμα και νερό.
Ένα άλλο απαραίτητο μέτρο εκλογικό θα ήταν η αλλαγή εκλογικών περιφερειών έτσι που μόνο ένας υποψήφιος από κάθε κόμμα να εκλέγεται σε κάθε περιφέρεια.
Τελευταίο, μα καθόλου αμελητέο και ίσως πιο εύκολο στην εφαρμογή, είναι να δοθεί ψήφος στους απόδημους Έλληνες που διατηρούν την ελληνική υπηκοότητά τους – άσχετα με οποιαδήποτε άλλη.
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν στην Ευρώπη και στην Αμερική, ίσως και στην Αυστραλία διατηρώντας την υπηκοότητά τους. Πολλοί από αυτούς διαπρέπουν σε επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και διάφορα ερευνητικά κέντρα.
3. Και τι διατείνονται οι κουφιοκέφαλοι συριζανέλληνες;
Θέλουν λένε αντιπροσωπευτική «δημοκρατική» εκπροσώπηση του «λαού» (δηλαδή των δικών τους λούμπεν μαζών) και δίνουν δικαίωμα ψήφου σε ανώριμους δεκαεξάχρονους που ούτε να σκεφθούν δεν ξέρουν ακόμα. Μετά δίνουν το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό είναι ένα δύσκολο σύστημα που μόνο χώρες με παράδοση συνεργασίας και καλής δημόσιας διοίκησης υιοθέτησαν, όπως το Βέλγιο και η Γερμανία, ενώ η Βρετανία με τη μακρύτερη δημοκρατική παράδοση στον κόσμο το απεχθάνεται και χρησιμοποιεί ενισχυμένη αναλογική για να υπάρχει καθαρή πλειοψηφία και καθαρή κυβέρνηση.
Φανταστείτε 3 ή 4 ελληνικά κόμματα να προσπαθούν να φτιάξουν κυβέρνηση συνεργασίας! Είδαμε πώς φέρθηκαν οι κ.κ. Κουβέλης και Καρατζαφέρης.
4. Αλλά ο κυνικός τακτικισμός των τσιπριστών και η δηλητηριώδης υποκρισία τους ως προς τη «δημοκρατία» και άλλες σαπουνόφουσκες προδίδεται από την άρνησή τους να δώσουν την ψήφο στους απόδημους Έλληνες. Είμαστε μια από τις ελάχιστες χώρες της πολιτισμένης Ευρώπης (αν είμαστε κι εμείς πολιτισμένοι) που δεν έχουν αυτό το μέτρο, ενώ η δικτατορική Τουρκία το έχει!
Δεν τη δίνουν διότι το 90% θα τους καταψηφίσει. Οι διαπρεπέστεροι στους τομείς τους είναι «άριστοι» και φυσικά, δεν θένε κυβερνήσεις σαν του Τσίπρα, του Σπίρτση, του Πολάκη και του Μπαλτά οι οποίοι τους θεωρούν «ρετσινιές». Οι άλλοι που μετανάστευσαν πρόσφατα βλέπουν (α) πώς κυβερνώνται οι άλλες πολιτισμένες χώρες όπου ζουν και (β) βλέπουν την κατάντια της χώρας τους λόγω τσιπρισμού.
Άλλωστε, οι τσιπριστές δεν μπορούν να κάνουν κάποια μεταρρύθμηση. Η κανονικότητά τους είναι απλή αναλογική ανικανότητα στα πάντα.