Ε1910: Δικαιοσύνη και υποκλοπές

Ε1910: Δικαιοσύνη και υποκλοπές

Είναι ενδιαφέρον πως, μετά από αμφιταλάντευση, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πως η ανεξάρτητη (υποτίθεται συνταγματικά) Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών οφείλει να δώσει τα στοιχεία που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το υλικό που οι Μυστικές Υπηρεσίες είχαν συλλέξει για το πρόσωπό του (Καθημερινή 6/4/24: Μάνδρου και Μπουρδάρας).

Γράψαμε στο παρελθόν πως φαινόταν αδιανόητο αυτές οι κρατικές υπηρεσίες να προχώρησαν σε τέτοια δράση σχετικά με τον Ανδρουλάκη που ήταν και παραμένει σχεδόν ανύπαρκτος στα πολιτικά δρώμενα.

Απορήσαμε, μαζί με πολλούς άλλους, που ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρ. Ράμμος αποφάσισε (πιστεύω, με πίεση από τους ηλίθιους κυβερνώντες της Ν.Δ.) να απορρίψει το αίτημα του Ανδρουλάκη να πληροφορηθεί για το περιεχόμενο του φακέλου του που είχε σχηματιστεί για λόγους εθνικής ασφαλείας, δήθεν!

Τα πρόσωπα των Μυστικών Υπηρεσιών και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους με πρώτο και κύριο τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να διωχθούν δικαστικά για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Εκτός του ότι ο Ανδρουλάκης είναι άκακος και αφελέστατος, το Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει “το απαραβίαστο της επικοινωνίας” και εναρμονίζεται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τι στην ευχή έχουμε το δήθεν απαραβίαστο Σύνταγμα και ανήκουμε στην ΕΕ, αν δεν τηρούμε τις αρχές των μεγάλων αυτών θεσμών που είναι θεμέλια του ευνομούμενου δημοκρατικού καθεστώτος μας.

Ανάλογη ενημέρωση τότε είχε ζητήσει και ο κ. Τάσος Τελόγλου τον Νοέμβριο 2022 και τον Φεβρουάριο 2023 έγραψε με την κα. Ελίζα Τριανταφύλλου πως το ΣτΕ δεν έδειχνε πολλή καλή διάθεση να κρίνει τη συνταγματικότητα των κρατικών ενεργειών. Πρέπει τώρα να υποθέσουμε πως. με την απόφαση του ΣτΕ για τον Ανδρουλάκη, και το αίτημα του Τελόγλου θα ακουστεί εκ νέου.

Πότε θα σταματήσει αυτή η κυβέρνηση του 41% των ψήφων και 80% βαριδιών και βλακείας να συμπεριφέρεται σαν νέοι τσιπριστές;

Μετά τις Ευρωεκλογές και το χαστούκι που δέχτηκε, ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε πως χρειάζεται μετασχηματισμός και νέα σειρά μεταρρυθμίσεων. Μακάρι, έστω και αργά!

Μα πολύ το αμφιβάλλω. Νομίζω πως έχει ξεχάσει τι θα πει μεταρρύθμιση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *