Ε1942: Ευρωεκλογών μήνυμα

Ε1942: Ευρωεκλογών μήνυμα

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε το μήνυμα, λέει. Και θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό – πάλι! Και μεταρρυθμίσεις – πάλι!

Αυτό ήταν το μήνυμα; Οι 750.000 ψηφοφόροι που δεν ψήφησαν ΝΔ (και τον “γαλαζοχάρτη” ηλιθιότητας) του ζητούν να κάνει ανασχηματισμό;

Ας πούμε “Ναι” χάρη ευκολίας. Μα υπάρχουν δυο πολύ ουσιαστικά προβλήματα.

α) Ο κ.Μητσοτάκης είναι αρκετά μορφωμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ώστε να γνωρίζει την απλή παροιμία πως “Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι”. Οπότε θα ξεκινήσει τον ανασχηματισμό απομακρύνοντας από την εξουσία τον εαυτό του; (Μάλλον όχι!)

β) Έχει τόσο σπουδαίους και ικανούς ανθρώπους ώστε ν’ αντικαταστήσει τα βαρίδια που δεν έκαναν καλή δουλεία;

Χρειάζονται δηλαδή εκλογές για ν’ αντιληφθεί ο διδακτορικός πρωθυπουργός πως ορισμένοι της κυβέρνησης του είναι ανίκανοι; Πώς ακριβώς; Τι σχέση έχουν οι εκλογές, τα αποτελέσματα, με την ικανότητα υπουργών και άλλων αξιωματούχων διορισμένων από τον κ. Μητσοτάκη. Αν όντως έχει πιο ικανούς ανθρώπους, γιατί δεν τους διόριζε νωρίτερα; (Δεν υπάρχουν πολλοί ικανοί και αμφιβάλλω αν ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να διακρίνει!)

Αλλά δεν ήταν αυτό το μήνυμα που έστειλαν όσοι απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από τον κ. Μητσοτάκη.

Του έδωσαν 41% για να κυβερνήσει δημοκρατικά για όφελος του Έθνους, για όφελος του σύνολου λαού και των θεσμών.

Καλές είναι οι επιδοτήσεις, μα οι πολίτες θέλουν να μην είναι σε θέση που να χρειάζονται τις ελεημοσύνες του κ. Μητσοτάκη.

Οι πολίτες θέλουν καλύτερη παιδεία, καλύτερους δασκάλους – όχι περισσότερα άχρηστα εκπαιδευτικά ιδρύματα σκόρπια στις επαρχίες για να βολεύονται ημέτεροι. Αξιολόγηση!

Θέλουν καλύτερα νοσοκομεία και ιατρική περίθαλψη – όχι το κακό χάλι που διαιωνίζεται. Περίθαλψη όπως αυτήν στα ιδιωτικά νοσοκομεία!

Θέλουν καλύτερη δημόσια διοίκηση όπως άρχισε να διαφαίνεται με την εγκατάσταση ψηφιακών ενεργειών. Αξιολόγηση!

Θέλουν γρήγορη διαλεύκανση (όχι συγκάλυψη, όπως με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις) σκανδάλων, γρήγορη και αμερόληπτη δικαιοσύνη που τιμωρεί κάθε κακοποιό και ιδίως κομματικούς και κρατικούς παραβάτες!

Θέλουν Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας και Ανταγωνισμού που θα κυνηγήσουν την αισχροκέρδεια και τη δικτατορία του πρωθυπουργού!

Θέλουν μείωση τιμών όπως στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (όχι φέτα πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στο Βέλγιο!)

Αμφιβάλλω αν ο κ. Μητσοτάκης πήρε αυτό το πολύπτυχο, μήνυμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *