E1909: Taslima Nasrin

E1909: Taslima Nasrin

- in Επικαιρότητα
0

Η Τασλίμα Νασρίν (γεν. Αυγ. 1962) είναι μουσουλμάνα (τώρα άθεη) της Bangladesh, συγγραφέας (ποιήματα και νουβέλες και άρθρα), γιατρός, φεμινίστρια και ακτιβίστρια.

Η Μπανγκλαντές απαγόρευσε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις της, διότι σχεδόν όλες αναφέρονται ή περιγράφουν το καταπιεστικό ισλαμικό καθεστώς στη χώρα της – για τις γυναίκες και τους μη-ισλαμιστές. Δεν μπορεί πλέον να επιστρέψει στην πατρίδα της, από το 1994. Έχουν εκδοθεί πολλά απειλητικά με θάνατο fatwa εναντίον της και μετά από μια δεκαετία στην ΕΕ και τις ΗΠΑ ζει τώρα στο Νέο Δελχί στην Ινδία.

Πρόσφατα δημοσίευσε σύντομο άρθρο στα Αγγλικά στο Διαδίκτυο και το μεταφράζω.

Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία ειρήνης. Ούτε κατά διάνοια. Κάθε ειρηνική θρησκεία αποδέχεται άλλες, όχι μόνο όταν οι άλλες υποτάσσονται στο Ισλάμ! Αυτό είναι γενοκτόνο από τη φύση του.

Και όλοι εσείς που δεν θέλετε να θεωρείστε ακραίοι, εφόσον υποστηρίζετε και υπερασπίζεστε τους αρρωστημένους, σαλεμένους τρομοκράτες, επειδή είναι μουσουλμάνοι, είστε κι εσείς ίδιοι με αυτούς.

Όλοι στέκεστε κατά του Ισραήλ επειδή νομίζετε πως είναι πολύ επιθετικό ενάντια στους ισλαμιστές της Γάζας.

Μα για ποιο λόγο δεν καταδικάζετε και δεν εμποδίζετε τους φανατικούς που καθημερινά κάπου στη Μέση Ανατολή και Αφρική και αλλού σφάζουν αθώους ανθρώπους; Για ποιο λόγο δεν κάνετε τίποτα να σταματήσετε τους ακραίους που επιτίθενται και σκοτώνουν ινδουιστές – στην Ινδία και αλλού εδώ και δεκαετίες;

Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε πως είστε θρησκεία ειρήνη, ενώ δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις τρόμου εκτελούνται στο όνομα της θρησκείας και του θεού σας.

Καμιά άλλη θρησκεία στον κόσμο δεν κάνει αυτό που κάνετε εσείς οι ισλαμιστές.

Και δεν μπορείτε να το αποδώσετε στους λευκούς Δυτικούς. Ούτε σε ξένες παρεμβάσεις. Ούτε σε ξένη κατοχή, στην αποικιοκρατία ή στον ρατσισμό.

Εσείς το θέλετε και η θρησκεία σας.

Και αν εσείς όλοι δεν κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο να σταματήσετε τους φανατικούς σας άμεσα και για πάντα, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάθεστε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων και να εκφέρετε γνώμη ενάντια στα θύματά σας που σας πολεμούν για να υπερασπίσουν το δικαίωμα να υπάρχουν.

Μπορείτε να εστιάζετε στο Ισραήλ όσο θέλετε, μα το Ισραήλ δεν σχετίζεται καθόλου με όσα κάνετε στην Αφρική και Ασία ή με τις αιματηρές επιθέσεις σας στη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, ΗΠΑ, πρόσφατα στη Ρωσία και όπου αλλού.

Ο κύριος και μόνος φταίχτης και υποκινητής είναι η θλιβερή θρησκεία σας. Και μόνο από αυτήν εξαρτάται το ξερίζωμα της πανούκλας αυτής εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Και εφόσον δεν το κάνετε, τότε να σωπαίνετε, όταν το κάνουν άλλες χώρες – αυτό που θα έπρεπε εσείς να κάνετε.

Για όσο δεν το κάνετε, τότε κι εσείς και οι απολογιστές του Ισλάμ, θα θεωρείστε όλοι ίδιοι με τους τρομοκράτες και υποστηρικτές τους και θα υποστείτε την ίδια τύχη. Πώς αλλιώς;

Όλοι εσείς που στηρίζετε και προστατεύετε αυτούς τους εγκληματίες και την κακόβουλη θρησκεία σας, για όλους τους γελοίους λόγους που δίνετε, δεν είστε διόλου διαφορετικοί από τους χειρότερους τρομοκράτες, καταλάβετέ το!

Η Νασρίν εξέδωσε το 1993 ένα σπουδαίο μυθιστόρημα Lajja (=Ντροπή) που εξετάζει τις δυσκολίες μιας οικογένειας ινδουιστών να ζήσουν, να εργάζονται και να μορφώνονται στην Μπαγκλαντές. Το βιβλίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές, εκτός από την ίδια τη χώρα του. Μεταφράστηκε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, στα Αραβικά, Περσικά και σχεδόν όλες τις κύριες γλώσσες της Ινδίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *