Ε1919: Τρόμος στην Αυστραλία και Ρωσία

Ε1919: Τρόμος στην Αυστραλία και Ρωσία

Στις 12 Απριλίου ’24, στο Σίδνεϋ Αυστραλίας, ένας μοναχικός τρομοκράτης επιτέθηκε με μαχαίρι σε κόσμο σ’ ένα εμπορικό κέντρο και σκότωσε 6 ανθρώπους. Ας αφήσουμε κατά μέρος τα θύματα και την εθνικότητα του δράστη.

Μόλις 2 ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Antony Albanese  (φωτό)  ήταν στην τηλεόραση μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας λάιβ δίνοντας πληροφορίες και απαντώντας σ’ ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η τηλεόραση κάλυψε την εξέλιξη της επίθεσης. Αποκαλύφθηκε πως μια αστυνομικίνα κυνήγησε μόνη της τον τρομοκράτη, τον έφτασε, τον πυροβόλησε κι έπεσε νεκρός. Έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, άκουσε το αστυνομικό μήνυμα στο ραδιόφωνο κι έτρεξε στο σημείο.

Συγκρίνετε αυτό το γενικό συμβάν με ότι έγινε στη Μόσχα, στις 22 Μαρτίου, όταν τρομοκράτες εισέβαλαν σε συναυλιακό κέντρο και σκότωσαν εκατό και πάνω ανθρώπους.

Παρότι υπήρχε Κέντρο Ασφαλείας λίγα μέτρα πιο πέρα, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν ώρες αργότερα και αφού οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Μα το κυριότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Πούτιν. Αυτός παρουσιάστηκε στην τηλεόραση19 ώρες αργότερα και διάβασε μια προκατασκευασμένη ομιλία. Είναι παρατηρημένο πως πάντα εξαφανίζεται για ώρες μόλις κάτι σημαντικό συμβεί, σαν να φοβάται ή να μην ξέρει, πώς να το αντιμετωπίσει και περιμένει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να έχουν ετοιμάσει τα πάντα οι παρατρεχάμενοι. Ξεπερνά σε δειλία και αδιαφορία όλους τους ηγέτες της Δύσης.

Η δειλία και η αδιαφορία του φανερώθηκε και στη δεύτερη βδομάδα του Απρίλη όταν η πόλη Orenburg πλημμύρισε κατακλυσμικά και ο υδατοφράκτης Tomsk επίσης κατέρρευσε.

Οι πλημμύρες σαρώνουν ολόκληρα χωρία στις περιοχές Tomsk, Tyumen και Chelyabinsk.

Τα τηλεοπτικά κανάλια δεν αναφέρουν αυτές τις καταστροφές. Ο αστέρας Soloviev είπε πως αυτά δεν έχουν σημασία, δεν ανήκουν στα πανανθρώπινης σημασίας γεγονότα με τα οποία ασχολείται ο ίδιος στο δικό του πρόγραμμα Russia 1. Δεν το θεωρεί πρέπον να αναφέρεται σε τέτοιου είδους “ασήμαντα” γεγονότα!

Μόνο στην Orenburg υπάρχουν 310.000 άστεγοι. Οι άστεγοι παίρνουν ως αποζημίωση το αντίστοιχο των $500!

Ένα μήνα νωρίτερα, ο Nikolai Kozupitsa γιος του δημάρχου του Orsk, όπου ο υδατοφράκτης επίσης κατέρρευσε, αγόρασε διαμέρισμα στο Dubai αξίας $350.000!

Τώρα, μέσα Απριλίου, και το Dubai έγινε λιμνοθάλασσα μετά από πλημμύρες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *