1. Όλη η κυβερνητική συμπεριφορά, όσο κρίσιμη κι αν είναι η περίοδος που περνάμε όποιο κι αν είναι το κόστος για τους πολίτες, στοχεύει στην άλωση του κράτους και την κατακράτηση της εξουσίας μέσω της διεύρυνσης της αναρχοαριστερής πελατείας – μα και την καταστροφή των θεσμών έτσι που καμιά άλλη παράταξη να μην μπορέσει να κυβερνήσει δίχως αυτά τα τσογλάνια της πολιτικής.
Πρώτα είναι η εξασφάλιση της καλοπέρασης στο ευρύρτερο Δημόσιο. Είχαμε τις φιέστες με δάκρυα και γλυκά για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, σύμβολο αντίστασης (μα εντελώς λησμονημένες πια). Αλλες φιέστες με την κατάληψη της ΕΡΤ από τους πρώην απολυμένους. Αυτό δεν αλλάζει και το Δημόσιο γενικότερα θωρακίζεται από τους σχιζοφρενείς αναρχοαριστερούς.
2. Οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα είναι σα να μην υπάρχουν. Κανένας υπουργός δεν μιλά ή έχει δείξει το ελάχιστο ενδιαφέρον για τους 1,3 εκατ. άνεργους του ιδιωτικού τομέα, ή τις χιλιάδες των διάφορων μικροεπιχειρήσεων που έκλεισαν ή άλλων που μεταφέρονται στην Κύπρο ή Βουλγαρία.
Όλα είναι καλά εφόσον «έχουμε λεφτά για μισθούς (του Δημοσίου) και συντάξεις». Αν οι επιχειρήσεις έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν φαίνεται να αφορά κανένα πολιτικό ή δημοσιογράφο.
Ακόμα χειρότερα. Η κυβέρνηση προκειμένου να πληρώνει τους μισθούς στο Δημόσιο, έχει ουσιαστικά κάνει στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που έχουν να παίρνουν χρήματα από το Δημόσιο να βρίσκονται σε πλήρη ταμειακή ασφυξία. Είναι βέβαια και το πλασματικό “πρωτογενές πλεόνασμα” που σαλπίζει την (ανύπαρκτη) επιτυχία των κομπιναδόρων της Κουμουνδούρου.
Όλα για το Δημόσιο, όλα στο κράτος!
3. Η χώρα είναι σε ύφεση πάνω από 12 συνεχείς μήνες, κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις και χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά αυτά συμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι πολιτικάντηδες ενδιαφέρονται μόνο αν «έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις». Είναι σχεδόν ασύλληπτο ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος ουσιαστικά εξασφαλίζει τους «μισθούς και τις συντάξεις» με τους φόρους και τις εισφορές που καταβάλει!
Εχουμε 1,3 εκατ. άνεργους στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που έκλεισαν, μα οι πολιτικάντηδες (όλων των κομμάτων, εκτός μερικούς του Ποταμιού) αρνούνται να πουν ή να ακούσουν, τη λέξη «απόλυση» στον δημόσιο τομέα. Από την αρχή της κρίσης μιλάνε για κινητικότητα, εφεδρεία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά για την απόλυση, των επίορκων έστω υπαλλήλων και το κλείσιμο άχρηστων οργανισμών καμιά κουβέντα.
Πρέπει να είναι ηλίθιος οποιοσδήποτε δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα. Στο Δημόσιο ακόμα και φυλακισμένοι παίρνουν τον μισό μισθό τους, μέχρι να τελεσιδικήσει η τυχόν καταδίκη τους. Ακόμα και οι παιδεραστές τη βγάζουν με επίπληξη και μερικούς μήνες χωρίς αποδοχές. Μόνο ηλίθιοι ανοίγουν μια επιχείρηση ρισκάροντας τα χρήματα, που με πολλή δυσκολία μάζεψαν, ενώ το Δημόσιο και οι Δήμοι συνεχώς δημιουργούν νέες εταιρείες με εξασφαλισμένη από τους ίδιους πελατεία, μέσω προγραμματικών συμφωνιών, ενώ δανείζονται ή σπαταλούν εκατομμύρια σε μη παραγωγικές δραστηριότητες για διορισμένους ημέτερους.
4. Σε ένα θέμα φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία. Οτι χρειαζόμαστε ανάπτυξη. Αλλά ανάπτυξη από το κράτος είναι αδύνατο να δημιουργηθεί. Η οποιαδήποτε ανάπτυξη μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία και επενδύσεις θα προέλθει. Ποιος θα επενδύσει στις κρατικές παλαβιμάρες των Συριζαίων;
Αλλά έχουμε ακούσει και ακούμε πολλές δηλώσεις υπουργών και αναπληρωτών υπουργών που θέλουν κυριολεκτικά να «σκοτώσουν» την ιδιωτική οικονομία και τις ιδιωτικοποιήσεις. Φίλος, Διευθυντής σε Κέντρο Ερευνών, μου έλεγε πως είχαν επίσκεψη από καινούριους κυβερνητικούς ελεγκτές-κομισσάριους οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για την εργασία του Κέντρου και δήλωναν εμφατικά πως η έρευνα στην Ελλάδα είχε καταστραφεί από τις χορηγίες ιδιωτικών επιχειρήσεων! Φθόνος, βλακεία και μίσος!
Μοιάζουμε με τον οδηγό που έχει μπει ανάποδα στην Εθνική οδό και όταν ακούει από το ραδιόφωνο ότι ένα αυτοκίνητο κινείται ανάποδα, σκέφτεται: «Τι ανοησίες λέει αυτός στο ραδιόφωνο, είναι εκατοντάδες αυτοί που οδηγούν ανάποδα». Είναι ευνόητο πως είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει ατύχημα με συνέπειες και για τον οδηγό που πάει ανάποδα και για άλλα αυτοκίνητα.