1. Ξεσπάθωσε πάλι ο παραλογισμός και η δημοσιογραφική δημαγωγία. Όχι ότι σταμάτησε ποτέ. Απλά, κατά διαστήματα πέφτει σε κάποιο είδος ύφεσης ή νάρκης για να ξεπηδήσει εδώ ή πιο πέρα, γενικά ή εξατομικευμένα, με λίγο ή πολύ πάθος. Αλλά πάντα με καλά ως ελάχιστα καμουφλαρισμένη ασυναρτησία.
Η Ιρλανδία έχει βγει από την κρίση – ή έτσι φαίνεται για την ώρα. Η Πορτογαλία φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Η Κύπρος με την αδιάκοπη στήριξη της Ρωσίας μοιάζει να ισορροπεί, παρά τον κ. Αναστασιάδη, και διαχειρίζεται την κρίση της σχεδόν με Βρετανική πειθαρχία – κληροδότημα των Βρετανών αποικιοκρατών. Όλες αυτές οι χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν υποστεί τα καταπιεστικά μέτρα κάποιας Τρόικας. Ατασθαλίες, δυσκολίες, σκάνδαλα υπάρχουν παντού, ακόμα και σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία που δεν έχουν προφανή κρίση.
Πουθενά στα μέλη της ΕΕ δεν υπάρχει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ή του σταλινικού αναρχοαριστερισμού που ευδοκιμούν τόσο καταπληκτικά στον υπαρκτό ελληνισμό. Κι εκεί υπάρχουν ακροδεξιοί και ακροαριστεροί αλλά αυτοί δεν διακατέχονται από τοση ασυναρτησία, εκδικητικότητα, εξαλλοσύνη, μοχθηρία και χυδαιότητα.
‘Ομως οι απονενοημένοι δημαγωγοί δημοσιογράφοι επιρρίπτουν κι εδώ το φταίξιμο για την κατάντια μας στην Τρόικα και στους δανειστές μας!
2. Και ο παραλογισμός συνεχίζεται.
Νομίζουμε (ή αυτοί οι παρανοϊκοί γραφιάδες που διασπείρουν τέτοιες γνώμες) πως εμείς υποφέρουμε βαθύτατα και φθάσαμε στα όρια αντοχής και υπομονής. Ίσως να είναι αλήθεια.
Αλλά υπάρχουν άλλες χώρες που και χωρίς δανεικά κι αγύριστα, χωρίς απατεώνες πρωθυπουργούς της κλάσης του Ανδρέα και χωρίς Τρόικες, ζούνε σήμερα πολύ φτωχότερα, δίχως τροφή, στέγη, νερό και φάρμακα. Υπάρχουν δε χώρες που υπέστησαν χρεοκοπίες άτακτες και μαρτύρησαν για πολλά χρόνια ωσότου κατορθώσουν να συνέλθουν.
Οπότε ας μην κλαψουρίζουμε πως φθάσαμε στα όρια μας.
3. Ναι, πολύ ορθά, να μην επιβληθούν κι άλλα μέτρα, αλλά μόνο στις ασθενέστερες τάξεις. Αλλιώς να επιβληθούν επιτέλους μέτρα που σχεδιάζονται, ανακοινώνονται, συζητιούνται κι εξαφανίζονται από προθέσεις και προσκήνιο, σαν να μην υπήρξαν, ενώ αντίθετα επιβάλλονται νέα μέτρα στις ίδιες ασθενείς τάξεις, ακόμα και σε πάμπτωχους ανέργους (αυξήσεις στα χαράτσια και σε τιμές πετρελαίου, ρεύματος κλπ).
Πρώτα πρώτα είναι η τάξη των μεγάλων φοροφυγάδων. Αυτοί ευημερούν ανενόχλητοι.
Μετά είναι η τάξη των υψηλά ιστάμενων στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη και φυσικά στην κυβέρνηση.
Μετά είναι οι επιχειρηματίες (όχι επιχειρήσεις), οι εφοπλιστές (όχι επιχειρήσεις), οι βιομήχανοι (όχι επιχειρήσεις) κλπ (όχι επιχειρήσεις).
Είναι και η Λίστα Λαγκάρντ. Κανείς αξιωματούχος δεν λέει κουβέντα. Σαν να μην υπήρξε ποτέ τέτοια Λίστα! Κι οι λαλίστατοι, σοβαρότατοι δημοσιογράφοι που κόπτονται για τον Λαό, τυρβάζουν για άλλα θέματα.
Επιπλέον, τα μπαρ, τα σκυλάδικα, τα ακριβά εστιατόρια και παρόμοια μοιάζουν να διατηρούν την πελατεία τους. Και στους δρομους βλέπεις να κυκλοφορούν πολλά ολοκαίνουρια αμάξια και Μερσεντές, Όπελ, Audi, BMV, VW κλπ.
Oπότε;…
Όλοι αυτοί σίγουρα αντέχουν κι άλλους φόρους. Αλλά πρέπει να αλλάξει το φορολογικό σύστημα για να προστατεύονται οι ασθενέστερες τάξεις. Και για το θέμα έχω γράψει πολλά στο παρελθόν – και θα ξαναγράψω.
4. Η ΧΑ είναι οπωσδήποτε ένα καρκίνωμα στη ζωή του τόπου. Ακόμα κι αν κάποιος συμφωνεί με την “εθνικοσοσιαλιστική” (=φασιστική) ιδεολογία του πολιτικού κόμματος, όπως έκαναν πολλοί Γερμανοί διανοούμενοι κι αριστοκράτες την εποχή του Χίτλερ, δεν μπορεί να μη νιώσει αηδία κι αποτροπιασμό με τις χυδαιότητες του κ. Κασιδιάρη (= ανώριμος μπέμπης) που κλωτσά δημοσιογράφους, ώστε να πέσουν “μόνοι τους” όπως λέει, κι άλλων ντελικάτων νταήδων.
Αλλά τώρα το αντιλήφθηκε ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του;
Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.
Αλλά ας προχωρήσει ο κ. Δένδιας ο οποίος δεν δείχνει να διέπεται από την έπαρση που διακατέχει άλλους υπουργούς (λ.χ Αβραμόπουλος, που τώρα θέλει να επαναφέρει τανκς και αεροσκάφη στις παρελάσεις υπό την υψηλή θεώρηση της μεγαλειότητάς του – ενώ αυξάνονται τα χαράτσια). Κι ας γίνονται όλες οι κινήσεις είτε για εντυπωσιασμό είτε για πολιτικό όφελος της ΝΔ, είτε για άλλον λόγο. Φτάνει να πληγεί θανάσιμα το τερατώδες μόρφωμα στο μεδούλι του.
5. Υπάρχει όμως κι άλλο τερατώδες μόρφωμα – το Δημόσιο!
Δίνω και πάλι δύο ζεύγη αριθμών για σύγκριση. Στη Βρετανία που έχει πάνω από 63 εκμ κατοίκους υπάρχουν 600 βουλευτές ενώ στην υπεροχότερη των χωρών, την Ελλάδα μας, με 10-11 εκμ κατοίκους έχουμε 300 βουλευτές (μάλλον για να θυμίζουν τους ένδοξους πολεμιστές του Λεωνίδα χωρίς όμως να τονίζουν το γεγονός πως όλοι εκείνοι πέθαναν για την πατρίδα τους ενώ οι σύγχρονοι 300 ευημερούν και πλουτίζουν μαζί με τους ημέτερους).
Αυτό και μόνο δείχνει πόσο αφύσικα έχει διογκωθεί το Δημόσιο – με συνέπεια γιγάντια γραφειοκρατία και δαπανηρή διαφθορά που όλοι οι πολίτες εμπειρώνται καθημερινά.
Και όλοι όσοι «εργάζονται» στο Δημόσιο αυτό πληρώνονται πολύ περισσότερα από αντίστοιχους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – με λιγοστές εξαίρετες εξαιρέσεις.
Δημοσιογράφοι (όπως ο κ. Παπαχελάς, Κυριακάτικη Καθημερινή 6/10) δικαιούνται να συμβουλεύουν ή να εκλιπαρούν την Τρόικα για επιείκεια μόνον όταν η δαπανηρή συντήρηση του τερατόμορφου Δημοσίου σταματήσει. Διότι οτιδήποτε άλλο κι αν γίνει, το κακό θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει. Διότι νομίζουμε πως αν το κράτος έχει περισσότερα έσοδα χάρη σε νέα φθηνότερα δάνεια ή χάρη σε όλη αυτή τη μιζέρια του Ιδιωτικού Τομέα(!), όλα θα βελτιωθούν.
Δεν καταλαβαίνουμε πως περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο θα σημαίνουν περισσότερες παροχές χωρίς κατ’ ανάγκη περισσότερη παραγωγή. Έτσι δεν πρόκειται ποτέ να παρουσιαστεί ανάπτυξη και ανάκαμψη – ούτε βέβαια με την παθιασμένη πολυνομία μας.
Και είναι οξύμωρο – περισσότερο “μωρό” παρά “οξύ” – οι δημοσιογράφοι που συχνά στο παρελθόν κατακεραύνωναν (κάποιοι εξακολουθούν) τις κυβερνήσεις για δάνεια και σπατάλες να γράφουν τώρα με αδημονία για την έξοδο της χώρας στις αγορές! Τι τρελα είναι αυτή;.. Δηλαδή να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να συντηρούμε το άθλιο πελατειακό σύστημα…
Θα είναι ολέθριο να ξαναβγούμε στις αγορές για δανεικά – ειδικά αν μας τα δώσουν. Διότι το επιτόκιο δεν θα είναι λιγότερο από 6% – αν δηλαδή βρεθούν για μας τόσο μουρλοί δανειστές !
6. Υπάρχουν τα μέτρα στο σχέδιο Παπαδήμου το οποίο δεν έγινε αποδεκτό και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν το προώθησε πεισματικά τότε. Αυτά πολύ ορθά αποβλέπουν στον περιορισμό των προνομίων υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών και άλλων αξιωματούχων. Αυτά αναφέρονται άμεσα στη μείωση εξόδων για τους παραχαϊδευμένους – μείωση
μελών κυβέρνησης˙
χρήσης αυτοκινήτου, αεροπορικών εισιτηρίων, κινητών τηλεφώνων˙
αριθμού συμβούλων παντού˙
αμοιβών κληρικών και βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων˙
(κατάργηση εδώ) πρόσθετης σύνταξης πρώην Πρωθυπουργών˙
αμοιβών για συμμετοχή στα τμήματα διακοπών της Βουλής˙
συντάξεων πρώην Πρωθυπουργών, υπουργών κλπ˙
αντιμισθίας συνεργατών (βουλευτών κλπ)˙
κλπ, κλπ, κλπ.
Γιατί δεν εφαρμόζονται οριζόντια και κάθετα;.. Αυτά δεν είναι διαποτισμένα με τον παραλογισμό των μέτρων που ξεφουρνίζει κάθε τόσο το σαδιστικό Υπουργείο Οικονομικών για να καταταλαιπωρεί τις ασθενέστερες τάξεις και τους νομιμόφρονες κι ευσυνείδητους πολίτες.
7. Αλλά ούτε κι αυτά τα μέτρα μόνα τους είναι επαρκή. Χρειάζονται τρία πρόσθετα μέτρα –
(α) Να επιβληθεί Γεωφορολόγηση και να καταργηθούν άλλοι φόροι.
(β) Να μάθουμε να ζούμε ως έθνος και Πολιτεία μόνο με όσα παράγουμε και να μην ξοδεύουμε περισσότερα.
(γ) Να γίνουμε έντιμοι και να μην επιδινόμαστε στις γνωστές μας απάτες και κομπίνες. Αυτό απαιτεί αυστηρότατη εκπαίδευση.
Μόνο τότε θα ορθοποδήσουμε. Αν πιστεύουμε οτιδήποτε άλλο, τότε ονειροβατούμε αδιόρθωτοι αιθεροβάμονες.
Πρώτη δημοσίευση: 13/10/2013