Δ189: Ποιος φοβάται τη Λεπέν

Δ189: Ποιος φοβάται τη Λεπέν

- in Διεθνή
0

Εγώ δεν τη φοβάμαι – ούτε ως ακροδεξιά, ούτε αντι-Ευρωπαία, ούτε Ρωσόφιλη.

Αναμφίβολα παλαιότερα ήταν ορθά όλα όσα της καταλογίζουν και Γάλλοι ψευτοφιλελεύθεροι και αριστεροί πάσης απόχρωσης – ακροδεξιά, Ρωσόφιλη, αντί-Ευρωπαία, λαϊκίστρια, φασίστρια ίσως.

Οι δικοί μας άπταιστοι Γαλλόφιλοι σαν τον Τάκη Θεοδωρόπουλο με εξαίρετες γνώσεις της γαλλικής κουλτούρας θα πρέπει να κοιτάξουν λίγο πιο προσεκτικά την κατάσταση. Η Γαλλία δεν είναι ούτε Ουγγαρία, ούτε Γερμανία, ούτε Ιταλία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα με φασίστες στο παρελθόν της. Μα και οι ψευτοφιλελεύθεροι ή κεντροδεξιοί σαν τον δικό μας Μητσοτάκη, λαϊκιστές και πρωθυπουργοί-δικτάτορες είναι και θα υποκλέψουν όπου και όπως μπορούν στοιχεία (όχι λεφτά!) για να παραμείνουν στην εξουσία.

Ο Μακρόν είναι λιγότερο λαϊκιστής, δηλαδή;

Προβάλλει εθνικισμό η Λεπέν; Σίγουρα. Και ο Ντε Γκωλ το ίδιο έκανε από τον 2ο ΠΠ. Και λαϊκιστής και δικτατορικός ήταν μετά. Με άλλα λόγια, είχε μεν γιγάντιο εγωισμό (όπως κάθε Γάλλος) μα είχε και κάποιες αρχές και ισχυρή πυγμή.

Νομίζω πως η ισχυρή πυγμή (και ιδίως σε μια γυναίκα πολιτικό που φλέρταρε, είναι αλήθεια, με τον Πούτιν και την ακροδεξιά) είναι που τρομάζει τους πάντες στην κοιμισμένη Δεξιά ως και όλη την Αριστερά.

Αφήνω την Κεντρώα και την Αριστερά. Η Δεξιά ούτε αρχές έχει πια ούτε πυγμή. Η Λεπέν δεν είναι καθόλου σαν τον Όρμπαν που ουσιαστικά απαρνήθηκε την ιστορία της χώρας του για να δρέπει εγωιστικά οφέλη και να συγκεντρώνει την εξουσία για πάρτη του μόνο.

Ό,τι προσάπτουν στη Λεπέν τα ίδια έλεγαν και για τη Μελόνι της Ιταλίας: ακροδεξιά, αντι-Ευρωπαία, λαϊκίστρια, φασίστρια κ.λπ. Η Μελόνι διέψευσε όλες τις ψευτοφιλελεύθερες Κασσάνδρες.

Το ότι ο Πεσκόφ στο Κρεμλίνο απογοητεύτηκε [που η Λεπέν δεν βγήκε πρώτη] δεν σημαίνει πως η Λεπέν εξακολουθεί να νιώθει υποχρεωμένη στους Ρώσους. Δήλωσε πως αποκήρυξε τον Πούτιν και δεν είναι “ακροδεξιά”. Είπε ψέματα; Θα φανεί σύντομα. Για την ώρα, γιατί πιστεύουμε τόσες και τόσες αναλήθειες που μας πλασάρουν τόσοι αναξιόπιστοι ηγέτες, μα όχι τη Λεπέν;

Το να μη θέλεις λαθρομετανάστες που υποβιβάζουν το πολιτισμικό επίπεδο της χώρας σου και να θέλεις να κρατήσεις ακέραια μια κουλτούρα αιώνων δεν σε κάνουν φασίστα ή ρατσιστή. Απεναντίας φασίστες και ρατσιστές όπως πια φαίνεται παντού είναι οι Ισλαμιστές με την ωμή βία και τρομοκρατία τους που θέλουν να μετατρέψουν τη χριστιανική παράδοση σε μουσουλμανική σαρία. Η Λεπέν πολύ ξεκάθαρα λέει δεν θα το ανεχθούμε αυτό.

Ο Μακρόν και οι συνεργάτες του καλά θα κάνουν να υποκλέψουν την ξεκάθαρη αυτήν πολιτική της Λεπέν.

Δεν φοβάμαι καθόλου τη Λεπέν γιατί είναι βασικά μια ακόμα Μελόνι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *