Η πουτινική προπαγάνδα δεν διαφέρει από τη δική μας τσιπρική. Κατηγορείς τον αντίπαλο για κάτι μεμπτό που δεν έκανε, μα είναι παραπλήσιο σε κάτι που έκανε το οποίο όμως δεν είναι μεμπτό. Ας εξετάσουμε τις ψευδείς ειδήσεις που οι πουτινικοί συνεργάτες (Πεσκόφ, Λαβρόφ, κα Ζαχάροβα) και τα τραγελαφικά τρολ διασπείρουν στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο για τη Μπούτσα.
α) Τι (δεν) είπε ο δήμαρχος της Μπούτσας για ημερομηνίες.
Οι πουτινικοί εθνικιστές ισχυρίζονται: Ο δήμαρχος δήλωσε πως η απελευθέρωση έλαβε χώρα στις 30 Μαρτίου και τα πτώματα ανακαλύφθηκαν στις 3 Απριλίου. Υπάρχουν τρεις μέρες στις οποίες οι Ουκρανοί μπορούσαν άνετα να σκηνοθετήσουν τα βασανιστήρια και τα θύματα σε δρόμους και υπόγεια. Ψέματα.
Η αλήθεια: Ο δήμαρχος ανακοίνωσε την απελευθέρωση στις 31 Μαρτίου και τα πτώματα ανακαλύφθηκαν την 1η Απριλίου. Αν ληφθεί υπόψη πως ακόμα και στις 31 Μαρτίου οι Ουκρανοί πολεμούσαν την οπισθοφυλακή των Ρώσων, δεν είναι διόλου παράξενο που οι ανακαλύψεις έγιναν την επομένη το πρωί, 1η Απριλίου.
β) Οι Ρώσοι δεν θα άφηναν πτώματα πίσω τους. Κι άλλο ψεύδος.
Είναι πιθανόν η ανώτερη διοίκηση να μη γνώριζε τίποτα για τα βασανιστήρια, τις λεηλασίες, τους βιασμούς και τις εκτελέσεις στη Μπούτσα. Μα οι διοικητές των μονάδων στην πόλη σίγουρα γνώριζαν, όπως και οι δράστες.
Δεν είναι κάτι καινούριο και ασυνήθιστο για Ρώσους στρατιώτες.
Στη Συρία τρεις διαφορετικές Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρήκαν πολλά τεκμήρια για εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους και για τον θάνατο περίπου 8.000 αμάχων.
Στον πόλεμο κατά των Γεωργιανών επίσης υπήρξαν βασανισμοί, εκτελέσεις κι εκδιώξεις αμάχων.
Στον δεύτερο πόλεμο στη Τσετσενία οι Ρώσοι έδειξαν τρομερή αγριότητα καθώς εξόντωσαν πολλούς αμάχους και ισοπέδωσαν την πρωτεύουσα Γκρόσνι.
Στον πόλεμο στο Αφγανιστάν τουλάχιστον 200.000 Αφγανοί (ίσως και πολλοί περισσότεροι) σκοτώθηκαν από τους Ρώσους. Ολόκληρα χωριά βομβαρδίστηκαν κι έγιναν σκόνη.
Οι θετικές μαρτυρίες, λοιπόν, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
α) Υπάρχει βίντεο από ντρόουν που δείχνει Ρώσους να πυροβολούν αμάχους, όπως τον άνθρωπο με το ποδήλατο ή άλλον που βγαίνει από το αμάξι του.
β) Υπάρχουν ντόπιοι, δεκάδες πολίτες, που είδαν εκτελέσεις και τις περιγράφουν δίχως αντιφάσεις.
γ) Οι νεκροψίες έδειξαν πως η σήψη είχε προχωρήσει και οι άνθρωποι είχαν πεθάνει μερικές μέρες νωρίτερα, δηλ. πριν τις 31 Μαρτιου.
δ) Υπάρχουν οι φωτογραφίες δορυφόρων που δείχνουν αρχικά άδειους δρόμους, μετά, κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής, δείχνουν για μερικές συνεχείς μέρες πτώματα στις τοποθεσίες όπου βρέθηκαν την 1η Απριλίου όταν οι Ουκρανοί στρατιώτες ελευθέρωσαν την πόλη και άρχισαν να ερευνούν.
Τα πτώματα στους δρόμους και οι δορυφορικές φωτογραφίες:
Η ψευδολογία του Πούτιν και των στενών συνεργατών του έγινε ολοφάνερη τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εισβολής. Όλοι κορόιδευαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους που έλεγαν πως η εισβολή θα γινόταν. Η δε κα Ζαχάροβα προκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο να δώσει την ακριβή ημερομηνία.
Τελικά τι είδους αποδείξεις ζητούν οι διάφοροι πουτινικοί;…
Τι είδους τεκμήρια θα θεωρούνταν μη-σκηνοθετημένα και αδιάσειστα;…
Τουλάχιστον 300 άμαχοι εκτελέστηκαν με φρικτούς τρόπους (πυροβολήθηκαν, στραγγαλίστηκαν, κάηκαν, ακρωτηριάστηκαν κλπ.) στη Μπούτσα και περίπου 900 σε όλα τα περίχωρα του Κιέβου. Και είναι γνωστές οι μονάδες Ρώσων:
1. 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία ειδικών φρουρών.
2. 35η στρατιά
3. Ομάδα Wagner
Αυτοί κατηγορούνται και θα κυνηγηθούν από το Διεθνές Δικαστήριο. Αλλά ο πρώτος θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος Πουτιν.