Ε1544: Alex Dugin και Φιδονήσι

Ε1544: Alex Dugin και Φιδονήσι

Ένας άλλος σύγχρονος προφήτης (από πολλούς στη Ρωσία) είναι ο Aleksandr Dugin, που θεωρείται από πολλούς η μετενσάρκωση του πάλαι ποτέ κραταιού καλόγηρου Ρασπούτιν. Και ο μεν καλόγηρος συνέβαλε στην πτώση των Ρωμανόφ και την εκτέλεση της τσαρικής οικογένειας από τους Μπολσεβίκους του Λένιν, ο δε σύγχρονος Ντούγκιν, επάγγελμα “φιλόσοφος”, είναι μια από τις μορφές που με τον ωμό χριστιανο-φασισμό του έχει επηρεάσει βαθιά τον νυν πρόεδρο (=Τσάρο) Russ-Putin (=Πούτιν των Ρώσων)!

Πολλοί ξένοι τον παίρνουν στα σοβαρά (ως “φιλόσοφο”) και είδα δυο τουλάχιστον άρθρα σε ελληνικές δημοσιεύσεις. Μόνο που κανένα δεν αναφέρεται στη μυστικιστική, χριστιανο-φασιστική τρέλα του Ντούγκιν.

Όπως πολλοί άλλοι της ίδιας νοοτροπίας και αυτός έγραψε θριαμβευτικά κειμενάκια για την επανάκτηση της Κριμαίας το 2014, χωρίς φυσικά να αναφέρει πως το κόστος διατήρησης της στη ρωσική επικράτεια κοστίζει στο Κρεμλίνο μερικά δισεκατομμύρια ρούβλια την ημέρα. Μα ποιος νοιάζεται, τώρα, για τέτοια μικροποσά;…

Τώρα, πρότινος ξέσπασε πάλι θριαμβευτικά ο Ντούγκιν για την κατάληψη του περιβόητου Φιδονησιού στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στις ουκρανικές ακτές. Εδώ ξεπέρασε κάθε φαντασιόπληκτο μωρόδοξο ρωσορθόδοξο συνεργάτη του “αιώνιου Προέδρου”. Διότι κατά τις φιλοσοφικές ρωσορθόδοξες εκτιμήσεις του το Φιδονήσι είναι το κλειδί στην κατανόηση των κοσμοϊστορικών αλλαγών που συμβαίνουν.

Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πως ο Διάβολος θα είναι για λίγο σε άνοδο στη μορφή του Δυτικού φιλελευθερισμού. Και ο Πούτιν, ο νέος ήρωας Βλαδίμηρος των Ρους (όπως εκείνος του Κιέβου) θα τον κατατροπώσει. Συνεπώς ZOV Putin Prav “Ζοβ, Πούτιν είναι ορθός” (=και σωστός και όλορθος)!

Μετά πρέπει να αποκαλυφθεί ο Zov ο Υιός της Απώλειας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ναζί Εβραίο Ζελένσκι Ολεξάντροβιτς Βολοντίμιρ της Ουκρανίας που αρνείται την ενότητα με την Αγία και Θειότατη Μητέρα Ρωσία της αθωότητας. Και ο οποίος θα εξοντωθεί!

Εδώ ο Ντούγκιν γράφει στο Τα Μυστήρια της Ευρωασίας (σε μεγάλο βαθμό δική του η έμπνευση για την Ευρωασιατική Ένωση του Πούτιν) – “Συχνά σε ουκρανικούς θρύλους ο Όφις ζει στη Μαύρη Θάλασσα και βγαίνει από εκεί κι επιτίθεται στους οικισμούς της ρωσικής φυλής, απαγάγει ή απαιτεί παρθένες ως φόρο υποτελείας, κατακαίει τις γεωργικές καλλιέργειες και γενικά καταστρέφει τη ζωή τους.”

Ναι, το Φιδονήσι είναι μια κατοικία του Εχθρού – της Αγίας Ρωσίας και της Ρωσορθοδοξίας. Και αποσπάσματα με σχόλια αναρτήθηκαν στο Δίκτυο VK που ελέγχεται πλέον από τη Μυστική Αστυνομία (ενώ ο ιδρυτής του Ολιγάρχης Pavel Durov ονειροπολεί στο κλιματιζόμενο σπίτι του κάπου στην Αραβία εξόριστος). Και ο Ντούγκιν συνεχίζει την αμπελοφιλοσοφία του:

“Καταλάβαμε το Φιδονήσι, το άντρο του Όφι, που παίζει σπουδαιότατο ρόλο στη Ιερή Γεωγραφία κατά τον Vasile Lovinescu. Στον βράχο αυτό εγέρθηκε ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα, γιού του Δία, που μεταβίβαζε στους θνητούς γνώση του μέλλοντος. Έτσι τώρα. Όποιος το ελέγχει, ελέγχει την Παγκόσμια Ιστορία (!)… Η δύση και ο Φιλελευθερισμός της θα ξεριζωθούν από τη δική μας κοινωνία για πολύ καιρό. Μα ας μη χάνουμε χρόνο και ας σαρώσουμε αυτή την κοπριά τώρα, μια γρήγορη απολύτρωση… Είναι το ιστορικό πεπρωμένο μας. Το “πρέπει” συγχωνεύεται τώρα με την πραγματικότητα. Μοναδική στιγμή στη Ρωσική Ιστορία”.

Τα Ουκρανικά εδάφη είναι νοτιοδυτικά, εξηγεί ο φιλόσοφος, και κατοικούνται από ευτελέστατα πλάσματα κι έτσι, σύμφωνα με τους θρύλους, οι Ρώσοι ήρωες κατεβαίνουν όποτε χρειάζεται για να εκδιώξουν τη μαυρίλα που αποπνέουν οι Νότιοι με τη δύναμη του Όφι που έσμιξε με τον Λύκο κι έγινε ο Δράκος του Σκότους!

Αυτός είναι ο σκοπός της Ειδικής Στρατιωτικής επιχείρησης. Η κατάκτηση του Φιδονησιού επιβεβαιώνει την ορθότητα της Επιχείρησης. Διότι ο Όφις ξαναβγήκε για να απαγάγει την Ηλιογέννητη, την παρθένα του Βορρά, και να βυθίσει σε σκοτάδι την Αγία Ρωσία.

(Ευχαριστίες στον Ρώσο ακτιβιστή Misha Firer για την πληροφόρηση σχετικά με τον Ντούγκιν.)

Τώρα όμως που οι Ρώσοι έχασαν πάλι το Φιδονήσι, μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας Μοσκβά, τι θα σκεφτεί αυτός ο ενσαρκωμένος Ρασπούτιν του 4ου αιώνα; Και τι θα λέει για την Ειδική Επιχείρηση καθώς τα Νατοϊκά οπλικά συστήματα εξολοθρεύουν τα αντίστοιχα ρωσικά;

Να η ναυαρχίδα Μοσκβά, προτού βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα, και το Φιδονήσι υπό ουκρανική ανάκτηση!

Αναμφίβολα, μεγάλη τρέλα έχει καταλάβει τους ενοίκους του Κρεμλίνου και τους συμβούλους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *