Να και οι δυο σε μια Σύσκεψη (σε διάλειμμα) στο Ουζμπεκιστάν. Ο Πούτιν, πρόεδρος-τσάρος της Ρωσίας και ο Narendra Modi, πρωθυπουργός της Ινδίας.
Πολλοί αναφέρουν αυτήν τη συνάντηση και συνομιλία των δυο ηγετών και τονίζουν το γεγονός πως ο Μόντι αποστασιοποιήθηκε από τον Πούτιν, τον επέκρινε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και του ζήτησε να σταματήσει. Μπράβο. Όλα πολύ ωραία, δημοκρατικά και ηθικά.
Μάλιστα, παρόμοια προσέγγιση έκανε και ο άλλος ηγέτης μεγάλης χώρας, ο Xi Jinping της Κίνας. Και αυτός έχει αποστασιοποιηθεί.
Μα βλέπετε την παραμικρή αλλαγή – παρότι έχει περάσει τόσος καιρός;
Είναι πράγματι εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία ο Μόντι; Αν ναι, τότε γιατί δεν διακόπτει πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με τον Πούτιν που προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο;
Ο Πούτιν του είπε πως θα προσπαθούσε να σταματήσει τον πόλεμο “όσο το δυνατό πιο σύντομα”. Μα παραπονέθηκε πως οι Ουκρανοί αρνούνται να έρθουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων!
Όμως, εξακολουθεί να στέλνει φρέσκο στρατό (από άπειρους νεοσύλλεκτους τώρα) και να κρατά ως δική του μεγάλη έκταση της Ουκρανίας. Οπότε, γιατί να έρθουν οι Ουκρανοί σε διαπραγματεύσεις;
Μέσα στον Οκτώβριο, μάλιστα, ο νεοδιορισθείς “χασάπης” στρατηγός Sourovikin αύξησε τους βομβαρδισμούς σε μη-στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία. Και θα το έκανε, βέβαια, σε συνεννόηση με το “αφεντικό” στο Κρεμλίνο.
Θέλουν πράγματι να σταματήσει ο πόλεμος οι δυο “δημοκράτες” ηγέτες της Ινδίας και της Κίνας;
Δεν νομίζω!
Αν ήθελαν, θα διέκοπταν κάθε οικονομική και πολιτική σχέση με τον Ρώσο εισβολέα. Θα τον καταδίκαζαν διεθνώς και θα έπαυαν να αγοράζουν φθηνά καύσιμα από το ρωσικό βενζινάδικο. Επίσης, θα εφάρμοζαν κι αυτοί τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Δυτικοί, που πράγματι θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος.
Επιπλέον, θα έστελναν τη βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία. Όπως στέλνουν οι Δυτικοί.
Αυτοί οι δύο, Μόντι και Τζινπινγκ είναι ψωραλέοι ηγέτες δίχως ηθικό μεδούλι!