Εδώ βλέπετε την κωμόπολη Soledar, βόρεια της Μπαχμούτ. Σε κεραμιδί είναι η υπό τους Ρώσους περιοχές. Οι στενές ριγωτές περιοχές είναι τα μέτωπα. Αυτές αλλάζουν χέρια συνεχώς.
Μετά από μάχες πολλών εβδομάδων οι Ρώσοι, μετά από δεκάδες επιθέσεων, κατόρθωσαν στις 13/1/23 να καταλάβουν την περιοχή της Soledar. Εδώ υπάρχουν μεγάλα ορυχεία αλατιού και πριν τον πόλεμο η κωμόπολη είχε 10.000 κατοίκους. Τώρα μόνο ελάχιστοι ηλικιωμένοι έχουν απομείνει (550 περίπου) εγκλωβισμένοι και σχεδόν κανένα κτήριο δεν είναι όρθιο!
Να το παλαιό μεγαλύτερο εργοστάσιο αλατιού Artyomsol:
Η κατάληψη της Σολεντάρ δεν έχει καμιά στρατηγική σημασία, αφού οι δρόμοι προς Μπαχμούτ είναι σε ουκρανικά χέρια κι έτσι ο στρατός εκεί τροφοδοτείται κι εφοδιάζεται άνετα. Μα είναι ζήτημα γοήτρου για τους Βάγκνερ μισθοφόρους (πολλοί πρώην φυλακισμένοι) του Prigοzhin που πρέπει να δείξει κάποιο αποτέλεσμα για να υπερσκελίσει το υπουργείο Άμυνας του Shoigu και τον επιτελάρχη Gerasimov. Οι Βάγκνερ πολλές φορές ανακοίνωναν την κατάληψη μα οι ουκρανικές δυνάμεις τους διέψευδαν, διατηρώντας σταθερές αμυντικές θέσεις.
Εδώ οι Βαγκνέροι δείχνουν τη νίκη τους. Μα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η κατάληψη έγινε χάρη στους ελίτ Αερομεταφερόμενους που πολεμούσαν στα πλάγια και στα κανόνια που ερείπωσαν (ως συνήθως) την κωμόπολη.
Οι Ουκρανοί καλά κράτησαν τη δυτική περιοχή σκοπεύοντας να εξοντώσουν κι άλλους Βαγκνέρους! Από πόρτα σε πόρτα!
Μα τελικά υποχώρησαν κι οι Ρώσοι έχουν κάποια δαπανηρή σε άντρες νίκη. Στο Μπαχμούτ οι αιματηρές μάζες συνεχίζουν.