Ε1958β: Ουκρανοί στη Ρωσία (2)

Ε1958β: Ουκρανοί στη Ρωσία (2)

Ρώσοι στρατιώτες και αστυνομικοί στις επαρχίες Κουρσκ και Μπελγκορόντ παραδίδονται δίχως μάχη. Οι στρατιώτες μένουν αιχμάλωτοι – κυρίως αμούστακοι νεαροί δίχως αξιωματικούς και πολεμική εκπαίδευση. Οι αστυνομικοί παραδίδουν όπλα και κτήρια και πάνε σπίτι τους.

Τις ίδιες ώρες ντρόουν κατέστρεψαν την αεροπορική βάση Lipetsk, βορειοανατολικά του Κουρσκ.

Εξερράγησαν πάνω από 700 βόμβες και χτυπηθήκαν μαχητικά κι ελικόπτερα. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι εδώ. Κυκλοφορεί ανέκδοτο πως μετά από αυτήν την προβοκάτσια ο Πούτιν διέταξε “εισβολή στην Ουκρανία”.

Ο Πούτιν είχε πει πως θα καταλάμβανε την Ουκρανία σε δυο βδομάδες. Πέρασαν δυο και μισό έτη κι έχει τώρα Ουκρανικό στρατό στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας του! Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα: πλήρης ανατροπή.

2021: Ρωσία 2η στρατιωτική δύναμη στον κόσμο.

2022 τέλη: Ρωσία 2η στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία.

2024 Αύγουστος: Ρωσία 2η στρατιωτική δύναμη στη Ρωσία!

Στη φωτογραφία η κατεστραμμένη από Ουκρανούς φάλαγγα φορτηγών κοντά στο χωριό Oktyabrskoye (στην περιοχή Pylsk), που μετέφερε “εφεδρείες” (ανύπαρκτες στην πραγματικότητα) να πολεμήσουν στο Κουρσκ.

Με 7.000 ως 10.000 άντρες οι Ουκρανοί προελαύνουν τώρα (11 Αυγούστου) στο Κουρσκ Ομπλάστ προς το πυρηνικό εργοστάσιο. Μα έχουν εισβάλει και στην περιοχή Μπελγκορόντ κι έχουν καταλάβει την κωμόπολη Poroz. Ήταν το 252 τάγμα της Συνοριακής Άμυνας με άντρες της Γεωργιανής Λεγεώνας.

Οι Ουκρανοί επιτελείς δεν αποκαλύπτουν τα σχέδια τους. Μα οι στρατιώτες προελαύνουν χωρίς να συναντούν καμιά αντίσταση από τους ντόπιους και άρχισαν να σκάβουν χαντάκια και να οργανώνουν γραμμές άμυνας με πυροβολαρχίες και νάρκες διάσπαρτες.

Πού θα σταματήσουν οι Ουκρανοί; Στην περιοχή Κουρσκ ακολουθούν τον αγωγό που, περνώντας μέσα από την Ουκρανία, μεταφέρει το πολύτιμο αέριο στην Ουγγαρία και οι Ρώσοι δεν θα τους βομβαρδίσουν για να μην πλήξουν τον αγωγό.

Τι θα κάνουν οι Ρώσοι με τον πόλεμο τώρα στα σπίτια τους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *