Φιλ877: Δυτικοί σχετικιστές φιλελεύθεροι

Φιλ877: Δυτικοί σχετικιστές φιλελεύθεροι

- in Φιλοσοφία
0

Δεν αναγνωρίζουν τις ελευθερίες και τις αξίες του πολιτισμού τους καθώς γεννιούνται και μεγαλώνουν ασφαλείς μέσα σε αυτές. Θα ήθελα να τους δω να ζουν ένα έτος σε μια μεσανατολική ή νοτιοασιατική μουσουλμανική χώρα.

1.Υπάρχουν τρεις τύποι φιλελεύθερου παντού.

(α) Αυτοί που ακολουθούν συχνά σιωπηλά ή σε πολύ χαμηλούς τόνους τον κλασικό φιλελευθερισμό όπως εκφράσθηκε από τον John Lock (γύρω στο 1700) και πολλούς άλλους (Άνταμ Σμιθ, Έντμοντ Μπερκ ,αν και συντηρητικός, Ε. Γκίμπον, Θ. Πέιν, Τζ. Μπένθαμ, Τζ. Σ. Μιλ κ.λπ.). Δεν είναι ακριβώς σαν τους σύγχρονους Friedman, Hayek κ.λπ. που προωθούν νεο-φιλελεύθερες ή, πιο σωστά, νεο-συντηρητικές πολιτικές. Αυτοί και πολλοί άλλοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία (β).

2. (β) «Εύσωμοι» (muscular liberals) φιλελεύθεροι που πιστεύουν πως ο Δυτικός πολιτισμός έχει αρχές και αξίες πολύ ανώτερες από άλλες κουλτούρες. Αυτοί υποδείχνουν το σύγχρονο φαινόμενο όπου αφενός οι χώρες της Δύσης (ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία και σύνολη ΕΕ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία) είναι πολιτικά, οικονομικά και τεχνολογικά προηγμένες (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν αδυναμίες και αδικίες) και αφετέρου, εκατομμύρια Αφρικανών και Ασιατών (μουσουλμάνοι, ινδουιστές, βουδιστές κ.λπ.) μεταναστεύουν στις Δυτικές Χώρες – όσο και αν οι μουσουλμάνοι φανατικοί μισούν τα Δυτικά ιδεώδη και θέλουν να επιβάλουν το Ισλάμ.

Οι αξίες αυτές περιλαμβάνουν: i)εγκόσμια δημοκρατική κυβέρνηση υπόλογη στον λαό και στο νομικό καθεστώς. ii)ελευθερία έκφρασης και λατρείας κι ελευθερία από θρησκεία – εκτός ορισμένες πρακτικές όπως η παντρειά ηλικιωμένων με κοριτσάκια στο Ισλάμ. iii) Κράτος δικαίου και ισονομία για όλους δίχως διακρίσεις φύλου ή σεξιστικών τάσεων.

3. γ) Οι φιλελεύθεροι σχετικιστές (cultural relativists) που υπερασπίζονται τη νοοτροπία και τις πρακτικές άλλων κουλτούρων (κυρίως Ισλάμ) διότι είναι η ξένη, «δική τους κουλτούρα» σάμπως και αυτό είναι λογικό επιχείρημα ενώ πρόκειται για ανοησία ιδίως όταν μια άλλη κουλτούρα εισδύει με μειονότητα στη χώρα και θέλει να επιβάλλει δια της βίας και τρομοκρατίας το δικό της καθεστώς, τις δικές της αξίες, τα δικά της πιστεύω.

4. Για τους φανατικούς ισλαμιστές οι σχετικιστές είναι οι διάσημοι «χρήσιμοι βλάκες» που κρατούν γελοία πλακάτ σαν τα «Γκέι για τους Παλαιστίνιους» σε διαδηλώσεις. Οι μουσουλμάνοι κέρδισαν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Χαμτραμκ (Μίσιγκαν, ΗΠΑ) με τη στήριξη των «χρήσιμων ηλιθίων». Το 2023 ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ισλαμικό και απαγόρευσε τις σημαίες των γκέι και LGBTQ (αμφίφυλοι) μα επέτρεψε ισλαμικές θυσίες ζώων! Οι Γουόουκ (woke) υποστηρικτές τους ξύπνησαν επί τέλους από τον λήθαργο ηλιθιότητας και κατάλαβαν πως υποστήριζαν φανατικούς εχθρούς! Μέχρι τότε αυτοί οι Γουόουκ φιλελεύθεροι προωθούσαν τα δικαιώματα των «θυμάτων» που ήταν, νόμιζαν, οι μειονότητες των ισλαμιστών και άξιζαν περισσότερο από την καταπιεστική πλειοψηφία των «λευκών φασιστών» και ομοίων τους. Ξαφνικά ανακάλυψαν πως οι «άγγελοι-θύματα», όπως τους έλεγαν, είναι τρισχειρότεροι από τους «καταπιεστές».

5. Αυτοί οι σχετικιστές φιλελεύθεροι πάσχουν δυστυχώς από έναν αρρωστημένο συναισθηματισμό και η σύνολη νοοτροπία τους (αφελής ως πανηλίθια) χρωματίζεται από αυτόν.

Κάποιος ισλαμιστής γράφει στο Διαδίκτυο με το ψευδώνυμο Sikander.

Είμαι φιλελεύθερος σε ισλαμική χώρα και είναι αστείο να βλέπω τα ενδιαφέροντα των φιλελεύθερων σχετικιστών στη Δύση. Δεν αναγνωρίζουν τις ελευθερίες και τις αξίες του πολιτισμού τους καθώς γεννιούνται και μεγαλώνουν ασφαλείς μέσα σε αυτές. Θα ήθελα να τους δω να ζουν ένα έτος σε μια μεσανατολική ή νοτιοασιατική μουσουλμανική χώρα κι έτσι να μπορέσουν να συγκρίνουν.

Ονειροπολούν και δημιουργούν φαντασιακούς δαίμονες της κουλτούρας τους και θύματα ή «καταδυναστευόμενους πολίτες» (underdogs) στη μορφή ισλαμιστών μεταναστών. Δεν ερευνούν να μάθουν το αληθινό ποιόν των φανατικών μουσουλμάνων κι έτσι δεν αναγνωρίζουν καταφανή γνωρίσματα όπως πατριαρχία, καταπίεση γυναικών, έπαρση για ανωτερότητα θρησκείας, προώθηση της ισλαμικής κουλτούρας και παρόμοια.

Και αν τα βλέπουν δεν τα αναφέρουν για να μην προσβάλλουν αυτούς που θεωρούν «αγγέλους-θύματα»! Και οι φανατικοί εκμεταλλεύονται την ανοησία αυτών των ασθενικών ανθρώπων στο έπακρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *