Φιλ884: Ισλάμ και Κοράνι

Φιλ884: Ισλάμ και Κοράνι

- in Φιλοσοφία
0

Οι πέντε κολόνες του Ισλάμ: πίστη, προσευχή, νηστεία, ελεημοσύνη, προσκύνημα στον ιερό τόπο (Καάμπα) της Μέκκα.

Μπορεί πολλοί ισλαμιστές, ακόμα και με σύγχρονη πανεπιστημιακή μόρφωση, να πιστεύουν και να διαδίδουν πως το θρήσκευμα και το πολιτικό καθεστώς που λέγεται Ισλάμ κι έχει τη ρίζα του στο Κοράνι (κι ορισμένες παραδόσεις από τον προφήτη Μοχάμαντ) είναι η τέλεια θρησκεία, μα μια αμερόληπτη εξέταση δείχνει πως αυτό είναι ένα συνονθύλευμα παραδόσεων του 7ου αιώνα στην κεντρική Αραβία και τον περίγυρο.

Υπάρχει ο μονοθεϊσμός, απόλυτος και αυστηρός, όπως στον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό· επίσης μια ορισμένη διαιτολογία. Μετά είναι η μεταθανάτια ύπαρξη στον παράδεισο και στην κόλαση (από Χριστιανισμό), με αραβικά στοιχεία (σκιά, δροσιά, ποτάμια, με υπηρέτες νεαρούς και νεαρές στον παράδεισο και φωτιά και δίψα και άλλα βάσανα στην κόλαση). Υπάρχουν επίσης τα μαγικά όντα τζιν και ορισμένα πολιτικό-οικονομικά στοιχεία λαών της προ-ισλαμικής Αραβίας.

Το μόνο πραγματικά καινούργιο στοιχείο είναι αφενός ένας Αλλάχ, παντοδύναμος και πάνσοφος (;), μα σαδιστικός, που απαιτεί λατρεία και που

προτρέπει τους πιστούς στον βασανισμό και στη βία. Παρόμοια προτροπή υπάρχει και στα πιο παλαιά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης (Βασιλείς). Μα στο Ισλάμ η βία επιβάλλεται σαδιστικά (με ακρωτηριασμούς και στραγγαλισμούς) ώστε να εξοντωθούν οι άπιστοι και να κυριαρχήσει το Ισλάμ (Κοράνι 2.191-2, 8.39, 47.4 και πολλά άλλα εδάφια). Πολύ χειρότερα στην κόλαση, βέβαια. (Και πώς παράδεισος και κόλαση είναι αιώνιοι χώροι αφού είναι δημιουργήματα;)

Το άλλο καινούργιο στοιχείο είναι πως το Ισλάμ αποτελεί την τελευταία και τέλεια διδασκαλία του Θεού και γι’ αυτό πρέπει να επιβληθεί στους λαούς. Υποτίθεται μάλιστα πως έτσι όπως είναι διατυπωμένη στο Κοράνι είναι η πρωταρχική θρησκεία όπως την έδωσαν παλαιότεροι προφήτες, ο Νώε, ο Μωυσής, ο Ιησούς (προφήτης μόνο, όχι Υιός του Θεού), μα οι οπαδοί τη διαστρέβλωσαν και γι’ αυτό ο παντοδύναμος αναγκάστηκε να στείλει τον τέλειο και οριστικό προφήτη τον αγράμματο καμηλιέρη Μοχάμαντ!

Τώρα, το Κοράνι έχει τα κεφάλαιά του ανάποδα. Τα πρώτα που γράφτηκαν στη ζωή του προφήτη είναι τα τελευταία, δηλ. τα Sura της Μέκκας, ενώ τα ύστερα, της Μεντίνας, μπαίνουν στην αρχή! Δύσκολο να μαντέψει κάποιος λογικό νόημα για τέτοια διάταξη. Εξ άλλου η συναρμολόγηση του Κορανίου έγινε πολύ μετά τον θάνατο του προφήτη και υπάρχουν πάνω από 10 εκδοχές του, όχι με μεγάλες αποκλίσεις μα με αρκετές διαφορές.

Στην πραγματικότητα πάρα πολλά εδάφια είναι αφελέστατα, σχεδόν παιδιάστικα, όταν για την παντοδυναμία και την παντογνωσία του Αλλάχ, που επαναλαμβάνονται ad nauseam, δίνονται ως αποδείξεις τον (στέρεο) ουρανό και την (επίπεδη) γη (ενώ η σφαιρικότητά της ήταν γνωστή και στους Έλληνες, Πλάτωνα κλπ., και σε Ευρωπαίους), τα άστρα, η βλάστηση και οι καμήλες (! 22.36-7, 16.77-81 κλπ. κλπ.).

Αν το Ισλάμ είναι θρησκεία τελειότητας, σοφίας, ειρήνης και αλληλεγγύης, τότε πώς η σύνολη ιστορία του είναι γεμάτη βία, δολοφονίες, λεηλασίες, καταστροφή άλλων λαών και πολιτισμών, καταπίεση και μισαλλοδοξία; Πώς όλες οι ισλαμικές χώρες από το Πακιστάν ως το Μαρόκο είναι υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες μ’ εμφύλιους και φτώχεια; Πώς το ρεύμα μετανάστευσης είναι από αυτές τις χώρες σε αναπτυγμένες χώρες της Δύσης – μονοδρομικά;

Η περιφορά των πιστών γύρω από την Καάμπα είναι παγανιστικό απομεινάρι!

Δεν θέλουν οι Ισλαμιστές εικονίσματα ή αγάλματα του Προφήτη τους θεωρώντας τα ειδωλολατρικά, μα θεωρούν μεγάλο δείγμα πίστης και πνευματικότητας το να περιφέρονται γύρω από το μεγάλο μαύρο κουτί όπου φυλάσσεται μια μαύρη, σπασμένη πέτρα μετεωρίτη που κλάπηκε 5-6 φορές!

“Αποδέξου το Ισλάμ ή θα πεθάνεις”, που επαναλαμβάνεται στο Κοράνι, είναι η χειρότερη θρησκευτική διαφήμιση!

Φυσικά, οι πιο λογικοί και μορφωμένοι μουσουλμάνοι , συχνότατα χωρίς να το δημοσιοποιούν, απομακρύνονται από το Ισλάμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *