1. Το αρσενικό και το θηλυκό είναι διαφορετικά πλάσματα μα έχουν από κοινού την ανθρώπινη φύση. Είναι μεγάλη ανοησία να λέμε πως άντρες και γυναίκες είναι αντίθετοι και αντίπαλοι, όπως και το ό,τι είναι ίσοι.
Εκ φύσεως και σωματικής διαπλάσεως δεν μπορούν να έχουν ούτε ίσα ή όμοια εντελώς δικαιώματα. Αν μια γυναίκα εργάζεται μα μένει έγκυος πρέπει να έχει άδεια πριν τη γέννα και μετά. Ο άντρας δεν μπορεί να μείνει έγκυος ούτε να παράγει το γάλα που τρέφει το βρέφος.
Σε όλη την Οργανική Ζωή, μα κυρίως στα ζώα και στον άνθρωπο, το αρσενικό είναι πιο ισχυρό από το θηλυκό. Αυτό φαίνεται καθαρά στους πιθήκους και στους ανθρώπους. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεστοστερόνη και στα οιστρογόνα στον ανδρικό οργανισμό. Ο αρσενικός γορίλας, το αρσενικό λιοντάρι, ο ταύρος κ.λπ. είναι πιο ισχυρά. Καμιά γυναίκα πρωταθλήτρια δεν θα σηκώσει μεγαλύτερο βάρος ή θα τρέξει τα 800 μέτρα γρηγορότερα από τον άντρα πρωταθλητή.
Όπως έχω υποδείξει και στο παρελθόν, η λειτουργία της μητρότητας στη γυναίκα ή το θηλυκό είναι καθοριστική.
2. Αλλά τα δυο φύλα διαφέρουν και ψυχολογικά.
Στα πτηνά, τα αρσενικά έχουν περισσότερα φυσικά θέλγητρα και τα επιδεικνύουν όταν έρχεται ο καιρός της ερωτοτροπίας. Το αρσενικό παγώνι έχει την περίφημη ουρά-βεντάλια με τα φανταστικά φτερά του. Κάθε αρσενικό πουλί επιδίδεται σε κελαηδισμούς για να προσελκύσει το θηλυκό.
Στα τετράποδα, επίσης, τα ελάφια και οι τάρανδοι έχουν πολύ μεγαλύτερα κέρατα και συχνά θα πολεμήσουν για να αναδειχθεί ο κυρίαρχος στο κοπάδι. Και αυτός θα έχει το όποιο θηλυκό. Το αρσενικό λιοντάρι επίσης έχει πολύ ισχυρότερο σώμα, πυκνή χαίτη και μεγαλόπρεπη ομορφιά.
Αυτές οι διαφορές καθόρισαν και το κοινωνικό ή/και οικογενειακό σύστημα, το οποίο είναι συνήθως πατριαρχία. Αυτό το σύστημα δεν ανήκει μόνο στους ανθρώπους. Τα λιοντάρια το έχουν επίσης. Το αρσενικό είναι ο αρχηγός και το θηλυκό φροντίζει τα μικρά και κυνηγά και τα εκπαιδεύει. Πίθηκοι και λύκοι κάνουν το ίδιο.
Υπάρχει μια εξαίρεση: οι ελέφαντες. Εδώ ισχύει η μητριαρχία. Η αγέλη ακολουθεί τη μεγαλύτερη σε ηλικία μητέρα. Τα αρσενικά διώχνονται και βρίσκουν άλλη αγέλη όπου ζευγαρώνουν και μένουν για όσο χρειάζεται.
3. Η πατριαρχία επικράτησε σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες ακριβώς διότι το αρσενικό είχε μεγαλύτερη δύναμη και γινόταν ο καλύτερος κυνηγός, εργάτης και φύλακας, ενώ το θηλυκό έπρεπε λόγω ευάλωτης φύσης να προφυλαχθεί και κυρίως να ασχοληθεί με τα των παιδιών και της κατοικίας.
Το αρσενικό δεν μπορεί ούτε να μείνει έγκυος ούτε να παράγει το γάλα που θα θρέψει το βρέφος. Μα ούτε έχει την ευαισθησία του θηλυκού που τόσο εύκολα γνωρίζει τις ανάγκες του παιδιού και των άλλων μελών της οικογένειας. Αυτό ισχύει και στην εποχή μας ακόμα και όπου η γυναίκα συχνά τώρα κάνει εξίσου αποτελεσματικά εργασίες που θεωρούνταν προνόμιο του άντρα.
Τώρα, αν πολλές γυναίκες και πολλοί άντρες δεν θέλουν να δουν και να αναγνωρίσουν αυτά τα απλά γεγονότα της Φύσης και τη σημασία τους, δεν σημαίνει πως αυτά δεν υπάρχουν και δεν καθορίζουν συμπεριφορά και ζωή γενικά.