Γιάννης Κ. Πρετεντέρης
Η μικροπολιτική σκοπιμότητα με την οποία ανοίγει ο Πρωθυπουργός τη συνταγματική αναθεώρηση είναι τόσο απροκάλυπτη, που δεν μπορεί να τη συγκαλύψει ούτε ο ίδιος.
Παράδειγμα;
Προχθές έγραψε μια επιστολή με τη γνωστή μπουρδολογία περί αναθεώρησης. Την επιστολή αυτή έστειλε «στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο».
Ως γνωστόν, στη Βουλή αναγνωρίζονται ως κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Ενωση Κεντρώων.
Σύνολο, οκτώ. Αυτοί και τέλος.
Ο Πρωθυπουργός δεν απευθύνει την επιστολή στη Χρυσή Αυγή. Την απευθύνει στους υπόλοιπους επτά.
Αλλά όχι μόνο. Διότι πάνω στον θεσμικό οίστρο του θυμήθηκε να προσθέσει ως παραλήπτες τον Νικολόπουλο, την Παπακώστα, τον Θεοχαρόπουλο, ακόμη και τον Παπανδρέου που δεν είναι καν βουλευτής!
Δεν θέλω να υποτιμήσω την κοινοβουλευτική σημασία των μονομελών σχημάτων Νικολόπουλου και Παπακώστα, αλλά μόνο η ιδέα να εξομοιώνεις δυο περιφερόμενους βουλευτές με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης δείχνει παντελή έλλειψη δημοκρατικής παιδείας.
Δεν θέλω να υποτιμήσω τη σημασία της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ζωή, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Πρωθυπουργός αγνοεί πως η ΔΗΜΑΡ μετέχει προ πολλού στο Κίνημα Αλλαγής, του οποίου ηγείται η Φώφη Γεννηματά.
Ο Θεοχαρόπουλος δηλαδή δεν είναι ξέμπαρκος, ούτε είναι ΔΗΜΑΡ στη Βουλή. Είναι μέλος συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχει συγκεκριμένο αρχηγό.
Ο Πρωθυπουργός αγνοεί επίσης ότι στη Βουλή δεν υπάρχει κόμμα που λέγεται ΚΙΔΗΣΟ κι ούτε βουλευτής ονόματι Γ. Παπανδρέου.
Αν όμως ενδιαφέρεται να ανοίξει αλληλογραφία με την εξωκοινοβουλευτική Κεντροαριστερά, γιατί δεν γράφει γράμμα και στον Πόντα;
Αν νοιάζεται για τους απόντες από το Κοινοβούλιο, γιατί ξέχασε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη Ζωή και τον Λαφαζάνη; Κόμματα χωρίς βουλευτές είναι κι αυτοί.
Κι αν τον συγκινούν τα μονομελή σχήματα βουλευτών, γιατί ξέχασε τον Δημήτρη Καμμένο;
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν νοιάζεται για τίποτα από όλα αυτά.
Με μικρότητα, απρέπεια και κουτοπονηριά θέλησε απλώς να μειώσει τον Μητσοτάκη και τη Γεννηματά.
Να δείξει ότι τον έναν τον θεωρεί ισότιμο του Νικολόπουλου και της Παπακώστα. Και την άλλη ότι τελεί υπό την αιγίδα του Θεοχαρόπουλου και του Παπανδρέου.
Αυτό είναι το νόημα της αναθεώρησης κατά τον Πρωθυπουργό. Να προσβάλει τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Οποιος λοιπόν νομίζει ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να ευοδωθεί μια κορυφαία συνταγματική διαδικασία είναι αφελής ή ύποπτος.
Κι όποιος θεωρεί ότι το παιχνίδι των προσβολών θα λήξει το βράδυ των εκλογών κάνει τεράστιο λάθος.
Στην πολιτική όλα επιστρέφονται!
Πηγή: in.gr