Πάσχος Μανδραβέλης
Παραπονεμένος εμφανίστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι αυτός που έχει δεχθεί τη σκληρότερη κριτική από τη μεγαλύτερη μερίδα μέσων ενημέρωσης από κάθε άλλον πρωθυπουργό. Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν συνηθίσει να βρίσκονται σε ένα ροζ συννεφάκι. Εγώ αντιθέτως ούτε το επιδίωξα ούτε θέλω να βρίσκομαι έξω από την κριτική, στο απυρόβλητο, και ούτε έχω να κρύψω και δεν κρύβω και τίποτα. Ούτε θέλω, επαναλαμβάνω, να είμαι σε πλαίσιο προστασίας. Δεν το έχω ανάγκη όλο αυτό. (…) Αλλοι τα επιδιώκουν αυτά και άλλοι πρωθυπουργοί ήταν σε προστατευτικούς κλοιούς».
Αυτά τα παραπονεμένα λόγια εκστόμισε ο «εκτός πλαισίου προστασίας πρωθυπουργός» στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ3, που υπάγεται στον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησής του, και σε ένα δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πόση μεγαλύτερη προστασία από «ενοχλητικές» ερωτήσεις χρειάζεται ένας πρωθυπουργός; Ο αμέσως καλύτερα προστατευόμενος ηγέτης είναι ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ως γνωστόν έκοψε από τις εκλογές την ενοχλητική αντιπολίτευση.
Συνηθισμένος στις διαστρεβλώσεις, ο πρωθυπουργός επιχείρησε για μία ακόμη φορά να κάνει τη νύχτα μέρα και συνέχισε: «Πρέπει να αναρωτηθεί ο κάθε τηλεθεατής που μας βλέπει γιατί λοιπόν αυτή η κυβέρνηση έχει υποστεί τη σφοδρότερη κριτική από όλες τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης ενώ έχει επιφέρει πέντε αποτελέσματα; Δεν τα κάνει όλα σωστά, αλλά, διάολε, δεν τα κάνει και όλα στραβά».
Την ώρα που τα έλεγε αυτά, 10-15 κουκουλοφόροι μπούκαραν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κι έσπασαν με λοστούς και με καδρόνια ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ επιτέθηκαν και σε φοιτητές και καθηγητές που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ίδρυμα. Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρίσκεται λίγο παρακάτω από το αχρείαστο γραφείο πρωθυπουργού που ίδρυσε εξόδοις των φορολογουμένων ο κ. Τσίπρας και στο οποίο έδινε τη συνέντευξη. Φρουρείται καλά, σε αντίθεση με τα ΑΕΙ, στα οποία καθένας μπορεί να μπουκάρει, να τα κάνει γυαλιά-καρφιά, κι επειδή η κυβέρνησή του επανέφερε το άσυλο ανομίας (για κάθε χουλιγκάνο) οι διοικούντες το ίδρυμα δεν μπορούν να καλέσουν την αστυνομία: «Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων κατά της ζωής και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου». Δηλαδή, αν οι χουλιγκάνοι καταφέρουν να σκοτώσουν κάποιον, μπορεί ελεύθερα να πάει ο ιατροδικαστής.
Επομένως, τα «στραβά» αυτής της κυβέρνησης τα δείχνουν η ίδια η ζωή και οι κουκουλοφόροι. Οσο για τα σωστά… Ακόμη τα ψάχνουμε.
Πηγή: Καθημερινή