του Πάσχου Μανδραβέλη
Οι δέκα δήμαρχοι της Αττικής, όλοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσαν προχθές τους δημοσιογράφους για να τους μιλήσουν σχετικά με «την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με την αποστολή στοιχείων για την “αξιολόγηση” με ποσόστωση των δημοτικών υπαλλήλων και για την επανεξέταση των συμβάσεων των εργαζομένων με σχέση ιδιωτικού δικαίου».
Δεν ξέρουμε τι ιεράρχηση κάνουν στα προβλήματα των δήμων τους οι κ.κ. Αρης Βασιλόπουλος (δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας), Χρήστος Βρεττάκος (Κερατσινίου – Δραπετσώνας), Ηρακλής Γκότσης (Νέας Ιωνίας) Ακης Κατοπώδης (Βύρωνα), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Γιώργος Κοντοσταύλος (Καισαριανής), Γιάννης Λαγουδάκης (Περάματος), Δημήτρης Μπίρμπας (Αιγάλεω), Σίμος Ρούσσος (Χαλανδρίου), Γιάννης Σταθόπουλος (Αγίας Παρασκευής). Γνωρίζουμε όμως ότι το «τεράστιο πρόβλημα» των δήμων δεν είναι οι συμβάσεις ΙΔΑΧ για τις οποίες έδωσαν συνέντευξη Τύπου οι δέκα δήμαρχοι προτού καλά καλά καθίσουν στον δημαρχιακό θώκο. Τεράστιο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι δήμοι ζέχνουν από σκουπίδια, δεν έχουν πεζοδρόμια κι ανοιχτούς χώρους, πνίγονται μες στην πρώτη μπόρα. Οπως διαβάζαμε τις προάλλες στην «Αυγή» (15.9.2014), «πλημμύρισαν οι δρόμοι, κυρίως τα βόρεια προάστια της Αθήνας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν. Ενας οδηγός απεγκλωβίστηκε από ακινητοποιημένο όχημα επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία για λίγη ώρα. Λόγω συσσώρευσης υδάτων σε τμήματα των λεωφόρων Κηφισίας και Μεσογείων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και μικρές ταχύτητες. Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 33 κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία και η Αγία Παρασκευή. Νωρίτερα, λόγω έντονης συσσώρευσης υδάτων, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στην υπόγεια διάβαση στην οδό Σπύρου Λούη».
Αντί των πραγματικών προβλημάτων, οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με την επανάσταση, ενώ ο δήμαρχος Χαλανδρίου το έριξε στην αρχαία τραγωδία: «Διαβάζω ότι δεν τηρούμε τη νομιμότητα. Το ερώτημα αν κάποιος υπακούει στον νόμο και στο δίκαιο είναι αρχέγονο. Από την εποχή του Κρέοντα και της Αντιγόνης. Ο καθένας υπακούει ανάλογα με τη συνείδησή του. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι δίκαιο». Κι αν οι πολίτες του δήμου του κάνουν επίσης αυτό που, κατά την άποψή τους, είναι «δίκαιο» και σταματήσουν να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη –δεν μπορεί να είναι μία η Αντιγόνη σε κοτζάμ Δήμο Χαλανδρίου!– τι θα γίνει; Πώς θα πληρώνει τους μισθούς ο «κόκκινος δήμαρχος», όχι μόνο αυτών που προσελήφθησαν με ρουσφέτια και τώρα ζητείται να καταθέσουν τα χαρτιά τους, αλλά τους προστατεύουν οι «επαναστατημένοι» του ΣΥΡΙΖΑ;
Η αλήθεια είναι ότι με τη στελέχωση διαφόρων δήμων, οργανισμών κ.λπ. θα γελάσουμε πολύ. Οι άνθρωποι ζουν στη δεκαετία του ’70 και θέλουν πολύ χρόνο για να απορροφήσουν τη γνώση τεσσάρων ολόκληρων δεκαετιών, να διαμορφώσουν άποψη για τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Μέχρι τότε πρέπει να κάνουμε υπομονή και η κυβέρνηση απλώς να εφαρμόσει τον νόμο που προβλέπει και καθαίρεση δημάρχων για παράνομες πράξεις. Κι αυτό, για να μη μας βγουν ξινά τα πρώτα γέλια που θα κάνουμε.
Πηγή: Καθημερινή