Ε1392: Απειλές και κουραφέξαλα

Ε1392: Απειλές και κουραφέξαλα

Διάφοροι νταήδες στις μεγάλες Δυνάμεις, όταν (νομίζουν πως) έχουν υπεροπλία και ικανό στράτευμα, δείχνουν την άσχημη πλευρά της ανθρώπινης προσωπικότητας: επιτίθενται, λεηλατούν, σφαγιάζουν, κατακτούν – για όσο διαρκούν. Ναι, όπως υπάρχουν νταήδες στα σχολεία και στην ευρύτερη κοινωνία, έτσι υπάρχουν και έθνη (ή κράτη) νταήδες που αγνοούν τους βασικούς κανόνες (ή αρχές) καλής γειτνίασης και συμπεριφοράς.

Ο Βλ. Πούτιν, δικτάτορας της σύγχρονης Ρωσίας, ισχυρίστηκε πως την απειλούσε η Ουκρανία επειδή αυτή η χώρα ήθελε μετά από 70 χρόνια ρωσικής (ή σοβιετικής, το ίδιο πράγμα) καταπίεσης, να υιοθετήσει Δυτικά πρότυπα και να παραμείνει στον Δυτικό κύκλο και όχι στον αρκτικό κύκλο της Ρωσίας.

Το ίδιο έκανε ο παλαιός προκάτοχός του Ιωσήφ Στάλιν, το ίδιο έκανε ο τρομερός Χίτλερ της Γερμανίας. Η κατακτητικότητα είναι μία ορμή που έχει εκδηλωθεί επανειλημμένα στη γνωστή ιστορία της ανθρωπότητας.

Από τη χαραυγή της γνωστής μας ιστορίας, εκεί γύρω στο 3.000 ΠΚΕ, διάφορα έθνη (Αιγύπτιοι, Μεσοποτάμιοι κλπ.) επιδόθηκαν σε επέκταση και κατακτήσεις. Όχι διότι ήθελαν να έχουν αμυντικούς προμαχώνες, ούτε γιατί ο πληθυσμός τους πνιγόταν σε στενά σύνορα. Ο λόγος ήταν πολύ πιο απάνθρωπος.

Ήθελαν να κατακτήσουν λαούς και εδάφη νέα για να έχουν δούλους και μεγαλύτερους φυσικούς πόρους. Νέα εδάφη σημαίνουν πλούτο καθώς μπορούσαν να αντλούν ορυκτά, να καλλιεργούν και να κτίζουν νέα κτήρια δημιουργώντας νέες κοινότητες προς δικό τους όφελος. Δούλοι σημαίνουν φτηνή εργασία – με κόστος μόνο όσο στοιχίζει η συντήρηση του δούλου. Και οι δούλοι θα δούλευαν στην παραγωγή, στις διάφορες μορφές της, και στα παλαιά και νέα εδάφη. Το ίδιο επιχείρησαν οι δικτάτορες Στάλιν και Χίτλερ – για να κρατούμε απλότητα.

Η Γερμανία του Χίτλερ είχε άφθονο χώρο. Η Ρωσία του Στάλιν, Ευρωπαϊκή και Ασιατική είχε και έχει χώρο 10πλάσιο ή 30πλάσιο από όσο χρειάζεται ο λαός. Η Ρωσία δεν χρειάζεται νέο «ζωτικό χώρο» ούτε αμυντικούς προμαχώνες, είναι τόσο μεγάλη και πρώτα οι Γάλλοι με τον Ναπολέοντα και μετά οι Γερμανοί με τον Χίτλερ έδειξαν περίτρανα πως η χώρα αυτή δεν μπορεί να κατακτηθεί. Οπότε οι αιτιάσεις που προβάλλει ο Πούτιν με τόσο κυνισμό, δεν ευσταθούν καθόλου. Είδαμε πως έχει αρπακτικό, άγριο επεκτατισμό καθώς κατέλαβε περιοχές από άλλες ανεξάρτητες χώρες νωρίτερα.

Ισχυρίστηκε πως η αχανής χώρα του απειλείται από το ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να επιτρέψει σε χώρες που συνορεύουν, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία να ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Μα το ίδιο είπε με ωμό απειλητικό ύφος για τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που η τελευταία είναι λίγο μακρύτερα. Και οι Βαλτικές χώρες, Λετονία και Εσθονία συνορεύουν με τη Ρωσία – πως και δεν είναι απειλή; Πώς και δεν επιτέθηκαν στη Ρωσία οι δικές τους Νατοϊκές δυνάμεις;

Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά απόστασης της Ουκρανίας από τις Βαλτικές χώρες (στο ΝΑΤΟ από το 2004), τη Γερμανία, την Πολωνία ή τη Ρουμανία; Δεν θα μπορούσε το ΝΑΤΟ να χτυπήσει τη Ρωσία εξίσου εύκολα και γρήγορα από αυτές ή άλλες χώρες;

Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί δεν επεμβαίνουν οι Χώρες της Δύσης στρατιωτικά. Δεν θέλουν, λένε οι διάφορες ηγεσίες, να εξερεθίσουν τα πνεύματα και ίσως να προκαλέσουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Διότι, συνεχίζουν επεξηγηματικά, ο Πούτιν μπορεί, έτσι απρόβλεπτα ψυχωτικός που είναι να πατήσει το κουμπί του ολέθρου αν τα βρει, όπως και θα τα βρει, σκούρα σε συμβατικό πόλεμο: οι Ρώσοι ηγέτες δεν δίστασαν να θυσιάσουν εκατοντάδες χιλιάδες δικούς τους στο παρελθόν.

Αν αυτή η άποψη ευσταθεί, τότε οι Ρώσοι εύκολα θα επιτεθούν και σε άλλη μικρά κράτη στη γειτονιά τους και ας είναι αυτά μέλη του ΝΑΤΟ. Διότι οι Ρώσοι, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν εκατοντάδες χιλιάδες δικούς τους. Έτσι πάντα θα μπορούν να εκβιάζουν την πολιτισμένη μα δειλή Δύση!!!

Τα ψέματα στην προσωπική ζωή του Πούτιν με τις γκόμενες και τα νόθα παιδιά, τις επαύλεις σε Δυτικές χώρες και τα κοντύλια κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες, φωτίζουν τα ψέματα που αράδιασε για να δικαιολογήσει την εξουσιολαγνεία του: ένας τιποτένιος υπαλληλάκος της Κα–Γκε–Μπε- που έτυχε να βρεθεί κοντά στον Γέλτσιν και να κληρονομήσει από τον μέθυσο ηγέτη την ηγεσία της Ρωσίας.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε όταν εργαζόταν
στην Ασφάλεια της Ανατολικής Γερμανίας (υπουργείο: Staats-sicherheit).

Στον 21ο αιώνα κανένας δικτάτορας δεν μπορεί να κοροϊδεύει τον λαό του για πολύ και καθόλου τον υπόλοιπο κόσμο, όπως γινόταν την εποχή του Στάλιν και του Χίτλερ. Ειδικά αν είναι αδιάβαστος, ανιστόρητος και γενικά αμόρφωτος.

Η Ρωσία έβγαλε μερικούς σπουδαίους ανθρώπους στις λογοτεχνικές, εικαστικές και χορευτικές Τέχνες στον 20ό αιώνα, ακόμα και υπό το καταπιεστικό κομμουνιστικό καθεστώς. Μα το να έχεις ως Πρόεδρο και Πρωθυπουργό για πάνω από 20 έτη έναν ψευδόμενο, ανήθικο πρώην κατάσκοπο δείχνει αταβιστική μα βέβαιη τάση προς τη βαρβαρότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *