ΕΡΤ, Νο 3 στην τηλεθέαση!

ΕΡΤ, Νο 3 στην τηλεθέαση!

Το επικοινωνιακό παιχνίδι παίζεται παντού.

Γιορτή και γλέντι στο ραδιομέγαρο των κρατικών καναλιών. Επιτέλους, ο αγώνας δικαιώνεται και οι «νεκροί» βρίσκουν ανάπαυση! Ορθά υψώθηκε μνημείο αγωνιστών επί τσιπριστών στον αυλόγυρο!

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 (καλό μήνα!) εκδόθηκε δελτίο τύπου από την κρατική υπηρεσία πως η ΕΡΤ βρίσκεται στην 3η θέση της σύνολης τηλεθέασης… καταπλήσσοντας τους πάντες.

«Κι όμως η ΕΡΤ… ανεβαίνει στα νούμερα τηλεθέασης. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο τα κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ SPORT) συγκέντρωσαν αθροιστικά ποσοστά που την κατατάσσουν στην τρίτη θέση της συνολικής τηλεθέασης».

Είναι όντως εντυπωσιακό το ότι η νέα Νεοδημοκρατική ηγεσία του απίστευτου αυτού καναλιού καταφεύγει σε τέτοιο φτηνό τρικ.

Πόσο μπούφοι πρέπει να είναι από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης ως τον Πρόεδρο της ΕΡΤ ώστε να περιμένουν πως θα ξεγελάσουν τον ευρύτερο κόσμο των ΜΜΕ με “αθροιστικά ποσοστά”…

Για να φανεί πως σε 5 μήνες η κρατική υπηρεσία ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών έκανε άλμα στον πίνακα της τηλεθέασης, η διοίκηση έκανε άλμα τσιπρισμού για πρώτη πρώτη φορά στην ιστορία και άθροισε τα μίζερα μονοψήφια ποσοστά.

Κι άλλη μια μη–μεταρρύθμιση, λοιπόν. Αντί η διοίκηση να στύψει την όποια φαιά ουσία διαθέτει στο κρανίο της και να ετοιμάσει προγράμματα που θα ελκύσουν τον μπαφιασμένο κοσμάκη ή θα βελτιώσουν τα επίπεδα ώστε οι λιγοστοί ποιοτικοί να λένε «Μπράβο έχουμε και λίγη πολιτισμική προβολή»!…

Όντως, με την προβολή του 1ου επεισοδίου της σειράς «Η ζωή εν τάφω» οι δείκτες τινάχτηκαν για ένα ολόκληρο λεπτό σε 1.026.325 τηλεθεατές, μα μετά το λεπτό ο μέσος όρος έπεσε στο σύνηθες μονοψήφιο!

Κι όμως γιόρταζαν τρισευτυχισμένοι εκεί με χαράς ευαγγέλια. Ας δούμε λοιπόν τα μαγειρέματα.

Για το Σάββατο (30/11/19) τα μερίδια τηλεθέασης κατά την ΕΡΤ ήταν:

ΣΚΑΙ 18,4%, ALPHA 14,4%, ΕΡΤ 12%, STAR 11,2, ΑΝΤ 9,9%, OPEN 8,1%.

Για την Κυριακή 1/12/19:

ΣΚΑΙ 18,1%, ALPHA 13,6%, ΕΡΤ 12,1%, ΑΝΤ 11,4%, STAR 10,2%, OPEN 9,3%!

Μα τα αμαγείρευτα αποτελέσματα ήταν:

Σαβ: ΕΡΤ1 5,8%, ΕΡΤ2 2,4%, ΕΡΤ3 1,7%, ERT SPORT 2,1%.

Κυρ: ΕΡΤ1 4,6%, ΕΡΤ2 2,8%, ΕΡΤ3 1,4%, ERT SPORT 3,3%.

Μπράβο – και εις ανώτερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *