Τυραννία Ανοησίας (2)

Τυραννία Ανοησίας (2)

- in Επικαιρότητα
0

1. Ένα έθνος έχει πάντα την κυβέρνηση που του αξίζει. Αυτή είναι μια αγγλική ρήση στην οποία ο υπεροχότερος λαός της υφηλίου δεν δίνει πολλή σημασία. Οι μεν αμόρφωτες μάζες διότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με τέτοια θέματα που ξεφεύγουν τις καφενειακές συζητήσεις. Οι δε άλλοι διότι είναι πιο εύκολο να υιοθετήσεις απόψεις που δεν σε αναγκάζουν να αλλάξεις νοοτροπία.

Μας άξιζε η κυβέρνηση των τσιπριστών; Ρωτούν οι πολλοί αφελέστατοι ψευτο-φιλελεύθεροι. Ούτως ή άλλως πήραν μόλις ένα 36% στις εκλογές.

Σωστά! Μα ήταν και οι Ανέλληνες με το δικό τους 4%.

Εξ άλλου το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής είναι αποδεκτό από όλα τα κόμματα. Επομένως – δικαιοσύνη.

Μα, επιπλέον, αφού υπάρχουν νόμοι αδήριτοι στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη παντού, σε όλες τις απόψεις του κόσμου.

2. Οι φιλοσοφικές αυτές σκέψεις πάντα έρχονται όταν σκέφτομαι τα αξιοθαύμαστα της πολιτικής μας πραγματικότητας που ξετυλίγονται αν όχι προς την καταστροφή, τότε προς το γραφικό και γελοίο.

Διότι, πολύ απλά και ωμά, το έθνος είναι τόσο εθισμένο στην ηλιθιότητα και στη μπούρδα που τα κόμματα, απαρτιζόμενα από μερίδες του ίδιου αυτού έθνους, συναγωνίζονται, νομίζεις, σε γελοιότητα και μπουρδολογία.

Ναι, πιστεύω, πως το χρυσό μετάλλιο το παίρνει ο τσιπρικός Σύριζα διότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει φθάσει σε ασυναρτησία τον αρχηγό κ. Τσίπρα και τους τσιπριστές του. Αλλά και οι σοσιαλιστές του Πασοκινάλ δεν μένουν πολύ πίσω ενώ οι κεντροδεξιοί της ΝΔ ακολουθούν σε απόσταση ανάσας.

Οι τσιπριστές δεν είναι μόνο πρωταθλητές στην ασυναρτησία και μπουρδολογία, έχουν ξεπεράσει τους πάντες σε φθόνο, μίσος, λασπολογία και διχασμό εμφυλιοπολεμικό.

3. Πρόσφατο επεισόδιο ανταλλαγής λεκτικών πυρών (=μπούρδας) μεταξύ βουλευτών του Σύριζα και της ΝΔ (αρχές Νοεμβρίου 2019).

Ο κ. Χρ. Γιαννούλης, νεότευκτος βουλευτής του τσιπρισμού ήταν δημοσιογράφος και κέρδισε φήμη λέγοντας πως η γιαγιά του έφτιαχνε το ιμάμ με βούτυρο! Τέτοιο είναι το επίπεδο των Συριζαίων βολεμένων βουλευτών. Και στο ίδιο πνεύμα καταγγέλλει πως άκουσε ότι κάποιοι Ελληναράδες θα στηθούν έξω από τα μεταναστευτικά κέντρα και θα στήσουν γλέντι με χοιρινά (λουκάνικα και σουβλάκια) για να πνίξουν στην τσίκνα τους μουσουλμάνους μετανάστες! Μπορεί και να έγινε.

Ίσως μερικοί Ελληναράδες του τύπου Πολάκη να το κάνουν συστηματικά.

Μα από την άλλη πλευρά του Κοινοβουλίου, άλλος νεότευκτος μπουρδολόγος της ΝΔ, ο κ. Κ. Κυρανάκης, διακηρύττει ευθαρσώς το δικαίωμα των Ελλήνων να γλεντούν τρωγοπίνοντας ό,τι τους αρέσει, όπου και όποτε θέλουν.

Αν αυτό δεν αρέσει σε μερικούς, ας φύγουν από τη χώρα!

Με τέτοια σοβαρότητα τσιπριστές και ψευτοφιλελεύθεροι προσεγγίζουν το μεταναστευτικό.

Αυτοπροβολή και αυτοδιαφήμιση κι ας πάει στον διάβολο το κόμμα και το Κοινοβούλιο και το πρόβλημα!

Δυστυχώς, η ανοησία είναι ενδημική στην πλειονότητα στη χώρα μας. Τέτοια άρθρα δεν θα σταματήσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *