Ισ435: 1η Σεπτεμβρίου 1939

Ισ435: 1η Σεπτεμβρίου 1939

- in Ιστορικά
0

Οι Σύμμαχοι θα μπορούσαν το 1936, όταν ο Χίτλερ είχε εισβάλει με στρατό στην αποστρατικοποιημένη Ρηνανία (δυτικά του Ρήνου), να τον σταματήσουν.

Την 1η Σεπτ. 1939 ξεκίνησε ο 2ος ΠΠ καθώς οι Χιτλερικοί επιτέθηκαν ανοιχτά, δίχως προειδοποίηση κι αιτία στην Πολωνία, την ακεραιότητα κι ελευθερία της οποίας είχαν συμφωνήσει να προστατέψουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι.

Αυτή ήταν η αφορμή και η έναρξη. Η πραγματική αιτία ήταν αφενός η αλαζονεία και απληστία του παρανοϊκού Χίτλερ και αφετέρου η δειλία των Δυτικών συμμάχων. Μην έχετε αμφιβολία. Ο πόλεμος μπορούσε να σταματήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ή, για να είμαστε ακριβείς, μπορούσε να μην είχε αρχίσει. Αν, βέβαια, δεν ήταν τόσο δειλοί οι Βρετανοί, Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικάντηδες. Ακριβώς όπως σήμερα.

Δυο βδομάδες αργότερα οι Σοβιετικοί, αφού είχαν συμφωνήσει με τους Ναζί με τη διαβόητη Μολότοφ-Ρίμπεντροπ συνθήκη, εισέβαλαν στην Πολωνία για να καταλάβουν το ανατολικό της μέρος. ΟΙ σφαγές των Πολωνών και κυρίως των Εβραίων ήταν απίστευτες.

Και οι Δυτικοί σύμμαχοι, Βρετανοί και Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι δεν έκαναν τίποτα.

Ναι, κήρυξαν πόλεμο κατά της Γερμανίας και οι Βρετανοί έστειλαν τη British Expeditionary Force περίπου 300.000 άντρες και όσα αεροπλάνα διέθεταν, μα ο μεγαλύτερος στρατός της Ευρώπης (Βρετανοί και Γάλλοι μαζί), απλώς στρατοπέδευσε στα βορειοδυτικά σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και… περίμενε δίχως καμιά επίθεση, καμιά στρατιωτική επιχείρησης, επί 4 μήνες κι ενώ ο όγκος του στρατού των Ναζί ήταν στην Πολωνία! Οι άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, Βέλγιο, Ολλανδία κλπ., επίσης δεν έκαναν τίποτα!

Τι περίμεναν; Ένας Θεός ξέρει.

Οι Γερμανοί έκαναν τη δουλειά τους στην Πολωνία και διόγκωσαν τον στρατό τους χάρη στους Αυστριακούς και Τσεχοσλοβάκους που οι Δυτικοί επέτρεψαν να κατακτήσουν. Και τότε στράφηκαν προς τη Δανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο και τις κατέλαβαν σε λίγες μέρες!

Μόνο μετά τις 10 Μαΐου 1940, αφού ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, οι Σύμμαχοι αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιες (λάθος) κινήσεις. Ετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν τους Ναζί καθώς αυτοί θα εισέβαλαν από το Βέλγιο. Μα αυτοί εισέβαλαν από τα δάση των Αρδενών αχρηστεύοντας όλες τις αμυντικές προετοιμασίες των Συμμάχων και τη μεγαλειώδη Γραμμή Μαζινό και σχεδόν περικυκλώνοντας τα συμμαχικά στρατεύματα στη βορειοδυτική Γαλλία. Τον Ιούνιο είχαν καταλάβει το Παρίσι….

Πολύ ορθά οι μήνες ως τον Μάιο ονομάστηκαν the phoney war «ο ψεύτικος πόλεμος».

Η Δανία έπεσε, η Ολλανδία και το Βέλγιο επίσης. Αργότερα έπεσε και η Νορβηγία ενώ η Σουηδία έμεινε ουδέτερη. Οι Σοβιετικοί κατέλαβαν τις Βαλτικές χώρες κι επιτέθηκαν στη Φινλανδία, στον περιβόητο «χειμερινό πόλεμο».

Οι Σύμμαχοι θα μπορούσαν το 1936 όταν ο Χίτλερ είχε εισβάλει με στρατό στην αποστρατικοποιημένη Ρηνανία (δυτικά του Ρήνου) να τον σταματήσουν. Μα οι δειλοί Βρετανοί απέτρεψαν τους Γάλλους από στρατιωτική ενέργεια και οι ακόμα πιο δειλοί Γάλλοι το αποδέχτηκαν. Αργότερα άφησαν τον Χίτλερ να πάρει την Αυστρία και τη Τσεχοσλοβακία νομίζοντας πως με τέτοιο κατευνασμό θα απέφευγαν τον πόλεμο.

Μόνο ο Τσώρτσιλ προειδοποιούσε πως ο Χίτλερ δεν επρόκειτο να σταματήσει.

Έτσι και σήμερα οι δειλοί Δυτικοί αφήνουν τους Ουκρανούς να σφάζονται πολεμώντας μόνοι ενάντια στους βάρβαρους Ρώσους. Τους παρέχουν όπλα μα δεν τους επιτρέπουν να εισβάλουν στη Ρωσία – ωσότου ο Ζελένσκι αποφάσισε μονομερώς να το κάνει τον Αύγουστο 2024.

Ομοίως με τη συνηθισμένη τυφλότητά τους επέτρεψαν στη Χαμάς να φτιάξει ένα πελώριο οπλοστάσιο και το δίχτυ από τούνελ για την εξόντωση του Ισραήλ. Στις 7/10/2023 οι τρομοκράτες Γαζανοί εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ κι έσφαξαν 1200 ανθρώπους παιδιά, γυναίκες, γέρους, βίασαν νέες και ηλικιωμένες, ξεκοίλιασαν εγκύους έκαψαν παιδάκια και σπίτια, και απήγαγαν 250 ομήρους. Μόλις οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στη Γάζα για να απελευθερώσουν τους ομήρους και να τιμωρήσουν τους τρομοκράτες, αφού ο ΟΗΕ δεν έκανε τίποτα, ξεσηκώθηκαν οι Δυτικοί, τα βουτυρόπαιδα των Πανεπιστημίων και ψευτο-ουμανιστές αριστεροί εναντίον του Ισραήλ!

Ακόμα και τώρα οι τρομοκράτες σκοτώνουν ομήρους και δεν υπάρχει συμπαράσταση για τους σκοτωμένους!

Και το Ισραήλ, αφού δέχτηκε απανωτές χιλιάδες ρουκέτες και από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, βομβάρδισε ανηλεώς τα κέντρα των τρομοκρατών εξοντώνοντας τους ηγέτες όλους κι ετοιμάστηκε να εισβάλει στον νότιο Λίβανο (Οκτ ’24).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *