Τσίπρα τσιρίγματα

Τσίπρα τσιρίγματα

1. Ο Πρωθυπουργός μας δεν έχει τον θεό του, όπως λέγεται, μόνο που έχει έναν θεό και αυτός είναι “Πώς εγώ θα παραμείνω στην εξουσία ως ο ευφυέστερος των Ελλήνων”!

Η επιστολή του σε μια από τις κορυφαίες «βοθροφυλλάδες» του καπιταλισμού, τη Wall Street Journal της Νέας Υόρκης, δείχνει για άλλη μια φορά πόσος κυνισμός τον κατέχει και πόση ευκολία έχει στο ψέμα και στην απάτη. Βέβαια ο ίδιος δεν έγραψε ούτε μια λέξη.

Αφήνω ασχολίαστες μπαρούφες όπως “εμπροσθοβαρής δημοσιονομική προσαρμογή” την οποία υποτίθεται πως η χώρα υιοθέτησε! Εξετάζω μόνο μερικά από τα χοντρότερα ψέματα.

α) Για την κρίση και τη χρεοκοπία: “Η Ελλάδα δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση: είναι το σκηνικό όπου όλα τα προβλήματα που υποβόσκουν στην Ευρώπη βγήκαν στην επιφάνεια”.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι τέτοια μεμονωμένη περίπτωση. Υπήρξαν και άλλες: π.χ Πορτογαλία, Κύπρος και Ιρλανδία. Η Ελλάδα είναι όμως η μόνη χώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση και να φτωχοποιείται αδυσώπητα από μια κυβέρνηση αναρχοαριστερών τσαρλατάνων υπό τον Α. Τσίπρα. Οπότε δεν εκφράζει πανευρωπαϊκά προβλήματα.

β) “Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας”

Σίγουρα πληρώνουμε τους τόκους του χρέους δανειζόμενοι πολύ φτηνά από τις ευρωπαϊκές χώρες που μισούμε ως εχθρούς χειρότερους και από τους Τούρκους. Αλλά δεν τηρούμε σχεδόν κανέναν όρο από όσους συμφωνούμε. Πρόσφατα η ΔΕΗ χρεώθηκε με 2000+ προσλήψεις αρχαιολόγων για να βολευτούν στην διογκούμενη επιχείρηση του πελατειακού Δημοσίου και άλλοι “ημέτεροι”. Τα στοιχεία δε του Φεβρουαρίου 2017 δείχνουν ρεκόρ προσλήψεων μιας πενταετίας με συμβασιούχους! Να μόνο μια από τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις μας.

γ) “Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια πορεία ανάπτυξης”.

Σίγουρα είμαστε έτοιμοι εδώ και “7 έτη μετά το πρώτο σχέδιο διάσωσης”! Μόνο που όσοι έχουν χρήματα τα στέλνουν στο εξωτερικό και όσοι τα έχουν στο εξωτερικό τα κρατούν εκεί. Διότι η τσιπρική κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη αφού ψεύδεται ασύστολα περί παντός θέματος και όντως η δεξιά χειρ της δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά (ή και η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά).

Ποιός κεφαλαιοκράτης θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα όπου η φορολογία θα του παίρνει 70% των εσόδων του;

Και ποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρχει όταν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης οι συνδικαλιστές ωθούν τους σπουδαστές σε απεργίες και καταλήψεις και οι φοιτητές γίνονται μέλη των καθηγητικών συμβουλίων στα ΑΕΙ και ζητούν να παίρνουν πτυχίο επειδή κάνουν καταλήψεις;

Μόνο σχιζοφρενείς βλέπουν ανάπτυξη σε τέτοιες συνθήκες.

δ) Το πλεόνασμα “είναι αποτέλεσμα των προοδευτικών φορολογικών πολιτικών που έχουν αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή”.

Κατά συντηρητικές εκτιμήσεις, η τωρινή οικονομία κινείται με περίπου 40% μαύρο χρήμα, δηλαδή αδήλωτες συναλλαγές και φυσικά λαθρεμπόριο σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Για το τελευταίο, ας θυμηθούμε πως το πρώτο εξάμηνο 2016 αυτή η απαράμιλλη κυβέρνηση έπιασε μόλις 60 λίτρα βενζίνης παράνομα κινούμενης!

Η φορολογία δεν είναι απλώς ανυπόφορη: είναι εξοντωτική για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, φθάνοντας εύκολα στο ποσοστό 70% των εισοδημάτων όσων είναι ηλίθια έντιμοι και δηλώνουν στο ακέραιο τα έσοδά τους.

Οι πλείστες συναλλαγές γίνονται κάτω από το τραπέζι, δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν όλοι αποφεύγουν όσο μπορούν τον ΦΠΑ.

Αλλά το πλεόνασμα είναι θέμα για το οποίο ο κ. Τσίπρας λυσσομανούσε ως αντιπολίτευση θέλοντας να το μειώσει στο ελάχιστο (σαν τον Σόιμπλε που ήθελε/θέλει 0,5% όχι 3% του ΑΕΠ). Τώρα πανηγυρίζει γιατί έπιασε 3,2%, δηλαδή περί τα 7 δις λεηλατώντας τις μεσαίες και φτωχότερες τάξεις των συμπατριωτών του!

ε) “Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός δίκαιου και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος”!

Και αυτό είναι το μεγαλειωδέστερο και συγχρόνως ηλιθιότερο ψεύδος. Διότι με 70% φορολογία και ασταθές φορολογικό σύστημα κανένας, μα κανένας, δεν βρίσκει εδώ “δίκαιο και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον” – ειδικά οι κουτόφραγκοι που δεν ενδιαφέρονται διόλου για αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και αρωγή στις ασθενέστερες τάξεις, μα θέλουν γρήγορα και μεγάλα κέρδη.

Η άλλη άποψη είναι οι πεφωτισμένες ενέργειες των Σκουρλέτη, Σπίρτζη και άλλων πρωτοκλασάτων που όχι μόνο δεν προωθούν, μα δραστήρια εμποδίζουν αποκρατικοποιήσεις και ξένες επενδύσεις. Τι άλλαξε δηλαδή ξαφνικά και οι Συριζανέλληνες δημιουργούν φιλικό επενδυτικό κλίμα;

Τίποτα. Και τίποτα θα είναι οι ερχόμενες επενδύσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *