Ε1113: Πατέλης και κα Αχτσιόγλου

Ε1113: Πατέλης και κα Αχτσιόγλου

Η κα Αχτσιόγλου είναι μια από τα πολλά στελέχη του Σύριζα που έχει γνώσεις για τα Οικονομικά, πρώην υπουργός. Ο κ. Πατέλης είναι και αυτός ειδικευμένος (με διδακτορικό) στα Οικονομικά, τεχνοκράτης υποτίθεται, διευθυντής τώρα του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Πολλοί αρθρογράφοι έγραψαν (μέσα Μαΐου) πως και οι δυο αυτοί έκαναν «ολισθήματα» σε δηλώσεις τους. Ας το ξεκαθαρίσω ευθύς πως δεν πιστεύω καθόλου πως έκαναν ολίσθημα. Είπαν ξεκάθαρα αυτό που πιστεύουν, αυτό που τρέχει (ανεξέλεγκτα συνήθως) στο μυαλό τους.

Η κα Αχτσιόγλου ομολόγησε δηλώνοντας ότι ο Σύριζα (και ο Αναρχοαριστερισμός που το κόμμα εκπροσωπεί) δεν ακμάζει σε «κανονικότητα», χρειάζεται συνθήκες ανωμαλίας και ταραχής (όπως μια πανδημία ή μια οικονομική ή άλλη κρίση). Πώς μπορεί να είναι «ολίσθημα»; Το έχουν πει και άλλοι, εκτός από τον πολύ, κ. Πολάκη που δεν μασά ούτε τα λόγια ούτε το κρητικό μουστάκι του! Το είπαν και ο Τσίπρας και η κα Περιστέρα δίχως περιφράσεις. Το έχουν δείξει στη δράση τους!

Μα και να μην το έλεγαν οι στυλοβάτες του σαθρού Σύριζα, το ξέραμε διότι έτσι είναι και δεν γίνεται αλλιώς. Ο αριστερισμός επικράτησε όπου επικράτησε μόνο σε ανώμαλες συνθήκες κρίσης και ταραχής – και όπου δεν υπήρξαν τις δημιούργησαν. Ήταν η χρεοκοπία, η ανικανότητα του Σαμαρά και οι αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος και οι μπαχαλάκηδες στους δρόμους που ανέβασαν τον Σύριζα στην εξουσία.

Ο Πατέλης είναι άλλο καπέλο εξολοκλήρου! Ανήκει στην ελίτ δήθεν της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς τάσης του Μητσοτάκη και μαζί με τον Δ. Γρηγοριάδη έκαναν τη συμφωνία με τη Microsoft για κέντρα πληροφορικής (data centers). Υποτίθεται, κατά την κεντροδεξιά ατζέντα (μα και την αναρχοαριστερή του τσιπρισμού) πως θέλουμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ξενιτεμένοι αριστούχοι νέοι που ακμάζουν σε ξένα πανεπιστήμια και ξένες επιχειρήσεις ή δικές τους. Οι περισσότεροι σπουδαγμένοι και με δοκτοράτο (από ξένα πανεπιστήμια όπου πληρώνεις για να φοιτάς όχι για να αγοράζεις πτυχίο – όπως κάνουν μερικοί).

«Δεν έχουν όρεξη για δουλειά», δήλωσε ο πάνσοφος Πατέλης, που, ας σημειώσουμε, έχει διδακτορικό! Έτσι με αυτή την τρισάθλια αμφισβήτηση (ίσως να νομίζει πως μόνο το δικό του έχει αξία και μόνος αυτός έχει όρεξη για δουλειά) υπονόμευσε τον ίδιο τον εαυτό του, τον πρωθυπουργό του και την πολιτική της προσπάθειας να προσελκύσουν πίσω στην Ελλάδα τους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Όταν υπάρχουν τέτοια ζηλευτά ζωντόβολα τόσο στην Αναρχοαριστερά όσο και στην Αναρχοδεξιά, γιατί να έρθουν πίσω οι νέοι; Είναι σαν να ακούς έναν νέο φιλόσοφο Μπαλτά να σου λέει «Η αριστεία είναι ρετσινιά». Εγώ θα κρατιόμουν μακριά. Ούτε θα ήθελα καμιά επαφή με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή οποιοδήποτε όμιλο επιχειρήσεων.

Υπάρχουν οι κοπρίτες, φυσικά όπως παντού, και η πτυχιολατρεία, μα αυτό είναι όλως διόλου άλλο ζήτημα.

Εδώ πέρα μιλάμε, ή μιλάνε οι Νεοδημοκράτες για μια πεφωτισμένη πολιτική. Πρόκειται για ένα άνοιγμα της οικονομίας σε όλους και ιδίως σε νέους σε αυτή τη μεταμοντέρνα έξαρση μιας «συλλογικότητας» ή «συμπεριληπτικότητας» που είναι το «πολιτικά ορθό!».

Και ξάφνου (ή όχι και τόσο ξάφνου, αφού όλα πρέπει να τα περιμένουμε από των φανφαρόνων τη φάρα) ένας εκ των σχεδιαστών της πολιτικής πετά στα άχρηστα τους δοκτοράκηδες – και τον εαυτό του συγχρόνως.

Τουλάχιστον η κα Αχτσιόγλου υπονόμευσε τις ψευτιές του τσιπρισμού για κανονικότητα κι ευκαιρίες για όλους και καλύτερη ζωή. Είπε κάτι που σκέφτονται όλοι στον Σύριζα.

Ο Πατέλης όμως; Σκέφτονται το ίδιο όλοι στη ΝΔ ή στο άμεσο περιβάλλον του πρωθυπουργού;

Ο καϋμένος ο Κυριάκος προσπαθεί να εξισορροπήσει τα κομματικά κατάλοιπα και βαρίδια με τεχνοκρατικά παιδιά-θαύματα σαν τον Πιερρακάκη που όντως έχει κάνει απίστευτη εργασία.

Μα φαίνεται πως και οι τεχνοκράτες γίνονται βαρίδια διότι τους πιάνει εντός η φλόγα της φιλοδοξίας και τρέχουν στα τηλεοπτικά τρελάδικα να δείξουν πόσο ανόητοι είναι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *