1. Ο δικαιωματισμός είναι πλέον το επιχείρημα όλων των οπισθοδρομικών και καθυστερημένων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρεσβεύουν σε μια ή άλλη μορφή τον «σοσιαλισμό». Επίσης είναι το νέο ισχυρό στήριγμα του κρατισμού.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν αρχικά σκοπό την πολιτική απελευθέρωση των ανθρώπων από τη σχεδόν απόλυτη εξουσία και αυθαιρεσία των αρχόντων (=άρχουσα τάξη, φεουδάρχες, μονάρχες κλπ). Έτσι σταδιακά εδραιώθηκαν στις νομοθεσίες των προηγμένων αστικών καθεστώτων σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμένη Δύση οι ελευθερίες έκφρασης, συνάθροισης, ιδιοκτησίας, υπόληψης ιδιοτικότητας κλπ. Μετά επεκτάθηκαν, μα ούτε ξεκάθαρα ούτε οριστικά κι επιτυχώς, στην οικονομική σφαίρα με δικαίωμα στην εργασία και απεργία (παρά την αντίφαση), σε βασικό μισθό, διακοπές, ασφάλιση κλπ.
2. Σήμερα προωθούνται τα δικαιώματα από νοητικά καθυστερημένους και μπαχαλάκηδες (πολιτικάντηδες, δημοσιογράφους, διανοούμενους κλπ) για την ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω άσχετα με άλλους.
Δύο άνδρες θέλουν να «παντρευτούν». Γιατί όχι; Η λέξη «υπανδρεύομαι» σημαίνει μπαίνω στην εξουσία κάποιου άνδρα. Τι πειράζει που είμαι κι εγώ άνδρας; Ανθρώπινο δικαίωμα.
Κανείς δεν κάθεται να σκεφθεί διεξοδικά και ιστορικά ποια είναι η φύση του γάμου και η λειτουργία του στην κοινωνία.
Μετά οι «παντρεμένοι» άνδρες θέλουν «οικογένεια», δηλαδή παιδιά! Γιατί όχι; Ανθρώπινο δικαίωμα.
Πάλι, κανείς δεν συζητά ερευνητικά τη φύση της πατρότητας και μητρότητας και τη λειτουργία τους στην κοινωνία.
3. Ο Πούτιν άρπαξε μεγάλο κομμάτι της Ουκρανίας. Α βέβαια! Για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των Ρώσων που ήταν πολίτες της Ουκρανίας και καταπιέζονταν από Ουκρανούς.
Δεν δίνει βέβαια καμιά εξήγηση γιατί οι Ρώσοι βρίσκονταν στην Ουκρανία και πώς οι Ουκρανοί τους καταπίεζαν χειρότερα – αν τους καταπίεζαν καθόλου – από ότι τους καταπιέζει τώρα το αυταρχικό καθεστώς του Πούτιν.
Ο Στάλιν, είχε υποδουλώσει την Ουκρανία, μέρος της Ρουμανίας, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία. «Βέβαια, πολύ φυσικό!» διαλαλούσαν οι ανά τον κόσμο κομμουνιστές. «Έπρεπε να διασφαλίσει τα σύνορα της ΕΣΣΔ!» Κι αυτό ανθρώπινο δικαίωμα!
4. Να φοβάστε αυτούς που υπόσχονται, διανέμουν και φωνασκούν για δικαιώματα και παροχές συμπληρωματικές – όπως έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ο κ. Τσίπρας (Νοεμ. 2017).
Πριν 100 έτη, ο Λένιν φώναζε και υποσχόταν γη, ειρήνη (από τον πόλεμο 1914-1918) κι ελευθερία. Έτσι κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Μόλις πήρε την εξουσία με το πραξικόπημα το Οκτωβρίου, κρατικοποίησε τις γαίες, υποδαύλισε τον νέο Εμφύλιο πόλεμο και στραγγάλισε τις όποιες ελευθερίες είχαν κατακτηθεί από τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της Προσωρινής Κυβέρνησης μετά την επανάσταση του Φεβρουαρίου και την παραίτηση του Τσάρου.
Στην επταετή δικτατορία των συνταγματαρχών, στην Ελλάδα, οι φοιτητές φώναζαν, και οι αναρχοαριστεροί εξακολουθούν να φωνάζουν, «ψωμί, παιδεία, ελευθερία»!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου υποσχόταν όλα αυτά ενώ υπήρχαν. Όταν πήρε την εξουσία έκανε αρκετές μεταρρυθμίσεις και πολλούς διορισμούς στο διευρυμένο Δημόσιο. Έδωσε συντάξεις σακάτηδων σε αρτιμελείς και συντάξεις τυφλών σε βλέποντες. Δημιούργησε νέες ΔΕΚΟ και οργανισμούς κρατικούς για να διορίζονται οι ψηφοφόροι του. Έτσι πλακόστρωσε τον δρόμο για χρεωκοπία.
5. Το ειρωνικό αποτέλεσμα είναι, κρίνοντας από τον κ. Τσίπρα και τους συμβούλους του, πως παρά την ελεύθερη και δημοκρατική παιδεία, οι αναρχοαριστεροί παραμένουν αμόρφωτοι!
Και τα ανθρώπινα δικαιώματα, χάνοντας σιγά-σιγά την αρχική σημασία τους, χρησιμοποιούνται για τη στήριξη του κρατισμού και κάθε λόξας.