Ισ428β: Ψυχρός Πόλεμος

Ισ428β: Ψυχρός Πόλεμος

- in Ιστορικά
0

Ένα άλλο ψέμα που διαδίδουν οι αριστεροί με την προσκόλλησή τους στην αποτυχημένη Σοβιετία και τον σταλινισμό είναι πως οι Δυτικοί Σύμμαχοι (Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι κλπ.) οργάνωσαν τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Στάλιν είναι ο μόνος υπαίτιος για τον Ψυχρό Πόλεμο. Εκείνος εξαπάτησε κι ανέτρεψε κάθε συμφωνία, όπου και όπως μπορούσε, που έκανε με τους Δυτικούς στη Γιάλτα.

Στη Γιάλτα συμφώνησαν μεταξύ άλλων και το δημοκρατικό μέλλον της πολύπαθης Πολωνίας. Στην Πολωνία η σοβιετική μπότα επέβαλε κομμουνισμό δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνούς.

Μετά ήταν οι 3 Βαλτικές χώρες τις οποίες ο Στάλιν κατέλαβε στην αρχή του πολέμου σε συμφωνία με τον Χίτλερ – όπως και το μοίρασμα της Πολωνίας μεταξύ τους το 1939. Αυτά οι αριστεροί τα συγκαλύπτουν με ένοχη σιωπή.

Μέρος της Φινλανδίας επίσης έγινε σοβιετικό.

Η Ουγγαρία και Ρουμανία, που όντως είχαν επιτεθεί στην ΕΣΣΔ ως σύμμαχοι της Γερμανίας, έγιναν και αυτές δορυφόροι της Μόσχας με απεχθές κομμουνιστικό καθεστώς, φυσικά.

Ήρθε και ο πόλεμος της Κορέας όπου και η Κίνα και η Σοβιετία, με τον τρόπο της η καθεμιά, ήθελαν να εκδιώξουν τους Δυτικούς από την Κορέα έτσι που να καταλάβουν όλη τη χώρα οι κομμουνιστές του βορρά, με κάθε περιφρόνηση Διεθνούς Δικαίου. Μα ευτυχώς οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους δεν ενέδωσαν και η Νότιος Κορέα παρέμεινε δημοκρατική και προοδευτική με συνεχή ανάπτυξη. Και αποδείχθηκε πως η Δύση μπορούσε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την ΕΣΣΔ και τους δικούς της συμμάχους.

Η Δύση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προκαλέσει όλες αυτές τις πολεμόχαρες κινήσεις των Μπολσεβίκων στην Ασία και την Ευρώπη.

Ακολούθησε και το κομμουνιστικό πραξικόπημα με την αρωγή των Σοβιετικών στη δύσμοιρη Τσεχοσλοβακία. Φοβούμενος εμφύλιο, ίσως, και την στρατιωτική επέμβαση των Σοβιετικών, ο δημοκρατικός Benes ενέδωσε στους εκβιασμούς των κομμουνιστών και στα τέλη Φεβρουαρίου 1948 η φιλοσοβιετικοί αριστεροί που ήδη διοικούσαν το υπ. Εσωτερικών και την Αστυνομία, κατέλαβαν την εξουσία κι επέβαλαν το κομμουνιστικό καθεστώς.

Οι Δυτικοί είχαν δεχθεί τον όρο του Στάλιν, οι χώρες που συνόρευαν με την ΕΣΣΔ να έχουν κυβέρνηση φιλικά προσκείμενη προς την ΕΣΣΔ σαν παράχωμα προστατευτικό. Μα η Τσεχοσλοβακία (και η Βουλγαρία) δεν συνόρευε. Οπότε γιατί την ήθελε ο Στάλιν; Την ήθελε για να έχει μεγαλύτερη αυτοκρατορία, όπως ο Χίτλερ. Έτσι έναν περίπου χρόνο αργότερα, στις 4 Απριλίου 1949, οι Δυτικοί ίδρυσαν το ΝΑΤΟ (North Atlantic Treaty Organization – Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου): 12 χώρες υπέγραψαν αυτό το σύμφωνο στην Ουάσιγκτον.

Και το ΝΑΤΟ ήταν και παραμένει μια καθαρά αμυντική συμμαχία. Μόνο αν μια από τις χώρες μέλη του δεχθεί επίθεση, θα ενεργοποιηθεί σε στρατιωτική επέμβαση για την προστασία της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *