Ε1269: Πόσο ανόητοι…

Ε1269: Πόσο ανόητοι…

Ελπίζει κανείς, πάντα ελπίζει πως κάτι καλύτερο θα προκύψει μετά από καταστροφές – καταιγίδες, πυρκαγιές, μεταναστευτικές εισβολές, πανδημίες. Ή μετά από θετικά παραδείγματα ορθής λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών σε χώρες με κάποια προοδευτική, πολιτισμένη παράδοση διακυβέρνησης, έστω και αν αυτά λιγοστεύουν και τα λίγα που βλέπουμε είναι ξεφτισμένα.

Πόσο ανόητα εμφανίζονται όλο και περισσότερα όλο κι εντονότερα τα λαλίστατα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης. Και πόσο απογοητευτικός ο κ. Μητσοτάκης μετά από τις πρώτες ενέργειες της νεότευκτης κυβέρνησής του. Ελάχιστοι πρόσεξαν ή έδωσαν πρέπουσα σημασία στις επιλογές υποψήφιων βουλευτών: το πιο γνωστό παράδειγμα ο κ. Μπογδάνος, που, προσέξτε, αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα, όχι όμως από το κόμμα! Μετά οι επιλογές άσχετων υπουργών – με την κα Μενδώνη στο Πολιτισμού και, το πιο λαμπρό παράδειγμα, του κ. Τσιάρα (γιατρού) στο Δικαιοσύνης!!! Τέλος (αν υπάρχει τέλος) η υπόκλισή του στα μουγκρητά της ασυνάρτητης αντιπολίτευσης που ήθελε αίμα μετά τις πυρκαγιές, και η αποβολή ενός από τους λιγοστούς ικανούς υπουργούς, του κ. Χρυσοχοϊδη από το Προστασίας του Πολίτη!!!

Δεν ήθελε λοκντάουν παρά τις 3.000, 6.000 που προέκυψαν ούτε ήθελε στα άνω των 10.000 κρούσματα ημερησίως. Δεν ήθελε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στους “πιστούς” των εκκλησιών μα σφυροκοπά όλες σχεδόν τις άλλες ομάδες. Συγχρόνως αρνείται να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς νομίζοντας πως με παιδαριώδεις καμπάνιες θα πείσει τους παρανοϊκούς αντιεμβολιαστές να εμβολιαστούν.

Οι περιορισμοί στη δράση των ανεμβολίαστων και η αντίστοιχη ελευθερία των εμβολιασμένων όντως είχαν την επίδραση που έπρεπε: πολλοί νεαροί έσπευσαν να εμβολιαστούν για να μπορούν να εισέρχονται στους χώρους διασκέδασης από τους οποίους είχαν αποκλεισθεί. Αν οι ανεμβολίαστοι απειλούνταν ότι θα έπρεπε να πληρώνουν από την τσέπη τους τα νοσήλια όπως έγινε στη Σιγκαπούρη 8/12/21, πολλοί άλλοι θα έσπευδαν να παρατήσουν την παρανοϊκή τους αντίθεση.

Δυστυχώς κάθε κυβέρνηση, μη εξαιρουμένης της παρούσας, παρά τις προειδοποιήσεις παρελθοντικών συμβάντων και ειδικών, δεν θέλει να ετοιμαστεί επαρκώς για κρίσεις εκτός και αν πιεστεί από επείγουσες, εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις. Και μόλις παρουσιαστεί μικρή βελτίωση, ακολουθεί με μεγάλη ταχύτητα και ανευθυνότητα χαλάρωση κι “επιστροφή στην κανονικότητα”! Οι πιο γνωστικοί πολίτες (και είναι πολύ λίγοι αυτοί) έχουν πάρει κάποιο μάθημα και γίνονται πιο προσεκτικοί και συνετοί. Οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν με κέφι τον φανφαρονισμό και τις παλιές τους τοξικές συνήθειες. Οι αγανακτισμένοι ψάχνουν για νέες αιτίες οργισμένης αντίδρασης και οι ανόητοι συνεχίζουν με τις ιδεοληψίες και ανοησίες τους ταλαιπωρώντας τους άλλους καθώς επιβάλλουν τις παράλογες διεκδικήσεις και ιδιοτροπίες τους στην κοινωνία.

Ένα ακόμη δείγμα της προχειρότητας και ανευθυνότητας της κυβέρνησης: Η προκήρυξη για την πρόσληψη απογραφέων (πληθυσμού) πουθενά δεν ζητούσε να είναι αυτοί εμβολιασμένοι! Και ας μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια μας!

Αστυνομικοί μπορούσαν να μην είναι εμβολιασμένοι. Το ίδιο πυροσβέστες. Το ίδιο μετά και απογραφείς. Όλοι αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες για να τους εξυπηρετούν. Και τότε όλοι έγιναν πιθανές αιτίες πανδημιακής πάθησης!

Είχαμε, λένε, “κανονικότητα” με 10.000+ κρούσματα μα, σίγουρα, λιγότερους θανάτους και διασωληνωμένους. Και νέα έξαρση στην Πορτογαλία με νέα μετάλλαξη που κάνει θραύση.

Τι θα πείραζε αν φορούσαμε τη μάσκα λίγους μήνες ακόμα, να σιγουρευτούμε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *