E1710: Μητσοτάκης υπνοβάτης

E1710: Μητσοτάκης υπνοβάτης

Και μακάρι να είναι ο μόνος υπνοβάτης στο σκυλολόι των πολιτικάντηδων όλων των παρατάξεων. Κι εμείς δυστυχώς υπνοβατούμε ως πολίτες που δεν ξέρουμε προς τα πού και πώς να πάμε. Οι υπνοβάτες τουλάχιστον έχουν ακρίβεια στη μετακίνησή τους – μα δεν βλέπουν το περιβάλλον. Εμείς σκοντάφτουμε παντού.

Φαντάζομαι τον πρωθυπουργό περιτριγυρισμένο από ακριβοπληρωμένους περισπούδαστους παρατρεχάμενους (και δικές του βαθύρριζες επιθυμίες) και την οικογένεια του και τα «ιστορικά» στελέχη της «παράταξης» – άχρηστα βαρίδια σαν τον Κωστάκη Καραμανλή που δήθεν «διασφαλίζει» την ενότητα της παράταξης κι ας έχει κατακάψει και χρεωκοπήσει τη χώρα με την ανικανότητά του, και τον Σαμαρά, που όταν ηττήθηκε στις εκλογές δεν επέδειξε τη στοιχειώδη ευγένεια να υποδεχθεί τον Τσίπρα ως νέο πρωθυπουργό.

Τον φαντάζομαι με νου συγχυσμένο μα ξεκάθαρο ως προς τις προτεραιότητές του. Να παραμείνω κομματάρχης και, φυσικά, πρωθυπουργός: να ικανοποιήσω αυτούς εδώ κι εκείνους εκεί, να υπάρχει εξισορρόπηση, να διοριστούν αρκετοί από τους αποτυχημένους – σε νέα ΔΕΚΟ ή Επιτροπή, ή νέο Υπουργείο! Να μην κάνω δραστικές αλλαγές και ξενίσω τα στηρίγματά μου. Το κόμμα να μείνει αρεστό στην καλώς κερδισμένη πλειοψηφία κεντροδεξιών: λίγος σοσιαλισμός εδώ, λίγη εθνικοφροσύνη εκεί – μα όχι ακραία πράγματα.

Έχουμε τώρα και τους 18 απανθρακωμένους μετανάστες στον Έβρο. Πού στην ευχή βρέθηκαν εκεί; Τι κάνουν οι συνοριοφύλακες;

Τόσες περιουσίες χάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, στην Πάρνηθα…

Με αυτά ασχολούνται τα ΜΜΕ – όχι με την σύναξη των Βαλκανίων στην Αθήνα(!) και τον Ζελένσκι και τη βοήθεια που του προσφέρουν – τεχνογνωσία κι εκπαίδευση πιλότων στα F-16!…

Τον φαντάζομαι πελαγωμένο στα απανωτά κύματα επιθυμιών από τον περίγυρό του να εμπλέκονται με τις δικές του που ή φουσκώνουν ή αδειάζουν ανάλογα με το περιεχόμενο και την ισχύ τους.

Έχει άραγε πρόγραμμα ενημέρωσης από τους παρατρεχάμενους για το τι γίνεται στον κοσμάκη για του οποίου τη βελτίωση κι ευημερία τόσο κοπιάζει νυχθημερόν, υποτίθεται; Ή μήπως όλα γίνονται στο άρπα-κόλλα έτσι όπως οργανώθηκαν πέρυσι ή και πρόπερσι;

Παραθέτω τις απόψεις δημοσιογράφων που ενδιαφέρονται όχι για την τάξη Α΄ ή Β΄ μα για το Έθνος, τον λαό, την καλή διακυβέρνηση της χώρας.

Α) Δεν υπάρχει, ωστόσο, τίποτα χειρότερο από το να νιώθεις …. απειλή και ταυτόχρονα να βλέπεις τους πολιτικούς να συνεχίζουν την κοκορομαχία τους, σαν να μην τρέχει τίποτα. Σε εξοργίζει, σε βγάζει από τα ρούχα σου …. Ενδεχομένως να σε σπρώχνει σε πιο αντισυστημικά μονοπάτια, όπως συμβαίνει όταν «το σύστημα» δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε φαινόμενα που μας τρομάζουν και μας απειλούν …. Οι πολίτες περιμένουν σε τέτοιες κρίσεις να υπάρχει οργανωμένη ενημέρωση από την πλευρά του κράτους. Οχι απαραιτήτως από υπουργούς· αλλά από υπηρεσιακούς παράγοντες …. αλλά η εικόνα μιας συγκροτημένης, θεσμικής παρουσίας και ενημέρωσης δεν υπήρχε πουθενά. (Παπαχελάς, Καθημερινή 23/8.)

Β) Μιλάμε για τη μετάλλαξη του κλίματος. Ομως μας διαφεύγει η μετάλλαξη του κοινωνικού κλίματος. Ο ρόλος που διαδραματίζουν οι «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» και ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα η οργανωμένη πολιτεία και η κοινωνία. Πώς φτάσαμε στο σημείο να παραδέχεται η Πυροσβεστική πως γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για τις πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και να μην έχει συλληφθεί κανείς; Μόνον χθες ήσαν τέσσερις οι εστίες. (Θεοδωρόπουλος, Καθημερινή 23/8.)

Γ)  Οι νέες κλιματικές συνθήκες απαιτούν να κάνουμε πολύ περισσότερα και πολύ ταχύτερα. Κυρίως στην πρόληψη, όπου η αντιπυρική προετοιμασία πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα και να γίνεται πιο μεθοδικά. Αλλά και στην καταστολή, με πιο εντατική αξιοποίηση των νέων εργαλείων. Τα δομικά ελλείμματα δεν αποκλείουν, βεβαίως, την ευθύνη. Χωρίς επαρκή ηγεσία, κανένα σύστημα άμυνας στην κλιματική απειλή δεν μπορεί να σταθεί. (Κύριο άρθρο, Καθημερινή 23/8.)

Μα για να έχεις καλούς, υπεύθυνους αποτελεσματικούς ηγέτες σε κομβικές θέσεις (υπουργούς, ας πούμε) πρέπει εσύ ο πρωθυπουργός να είσαι καλός, υπεύθυνος αποτελεσματικός ηγέτης που πιάνει τον σφυγμό του σύνολου λαού μα και της Ευρώπης και του Κόσμου.

Άραγε διαβάζει αυτές τις απόψεις έστω και σε περίληψη ο Μητσοτάκης; Ή μόνο όσους (σαν τον Σάκη Μουμτζή και τον Ιορδανίδη) επαινούν το Ελληνικό κράτος; Άραγε δίνει λίγη σημασία σ’ αυτές; Ή νομίζει πάντα πως ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοι ξέρουν καλύτερα;

Παράταξη και πατριωτισμός είναι πλανερές οπτασίες!

Μα γιατί να χαλάσουν τα κεκτημένα και τα πατροπαράδοτα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *