Πλαστικός φόρος

Πλαστικός φόρος

1. Εκτός από τη Γεωφορολόγηση κάθε άλλη μορφή φόρου είναι βλακωδέστατη κι εχθρική προς την ανάπτυξη. Δεν υπάρχει ευκολότερη μέθοδος για κρατικά έσοδα και απαγορεύσεις από τη φορολόγηση.

Οι περισσότεροι φόροι είναι επαναλαμβανόμενα πρόστιμα τα οποία τιμωρούν αθώους από ηλίθιους κρατιστές που γίνονται κυβέρνηση πανηλίθιων πολιτών. Συνήθως το πρόστιμο είναι σαν ένας φόρος εφάπαξ για κάποια παράβαση που έκανες, όπως λέει ο Μαρκ Τουέιν, μα οι φόροι είναι γενικά πρόστιμα για την οικονομική σου επιτυχία!

Οπωσδήποτε κάθε πολίτης πρέπει να συνεισφέρει για τις κρατικές δαπάνες που θα πρέπει να εξασφαλίζουν τα αγαθά μιας συνετής διακυβέρνησης, όπως ασφάλεια και δικαιοσύνη – αγαθά που λείπουν όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, ειδικά με την έλευση του τσιπρισμού.

2. Τελευταία (Ιαν. 2018) οι πλαστικές σακούλες στα σουπερμάρκετ έγιναν κι αυτές αντικείμενο φορολογίας για να αποτρέπουν την υπερβολική χρήση πλαστικού που ρυπαίνει και δεν διαλύεται γρήγορα στις χωματερές ή οπουδήποτε πετιέται.

Αλλά γιατί έπρεπε να φορολογηθούν οι σακούλες; Διότι το κράτος είναι αδηφάγο και κοιτά πώς να κλέβει τους πολίτες με τους δικούς του παρανοϊκούς νόμους. Η αγορά της σακούλας από τον πελάτη στο σουπερμάρκετ (ή οπουδήποτε) είναι αρκετά αποτρεπτική πρακτική. Αντί λοιπόν να ενημερώσει τους πολίτες απλά μέσω των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών (για τα οποία πληρώνουν οι πολίτες ούτως ή άλλως), κάνει μόνο κομματική προπαγάνδα με ανεγκέφαλους απαράτσικ και ξαφνικά βάζει φόρους για την προστασία δήθεν του περιβάλλοντος.

3. Μα υπάρχει το πασίγνωστο φαινόμενο της ανακύκλωσης.

Αν οι πολίτες είχαν σωστή ενημέρωση αρχίζοντας με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και συνεχίζοντας στο δημοτικό και μετά, κάθε τόσο, στα κρατικά κανάλια (και στα ιδιωτικά) για ένα λεπτό πρωί και βράδυ νωρίς, οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιούσαν τόσο συχνά και άσκοπα πλαστικές σακούλες και, πιο σημαντικό, δεν θα τις πετούσαν στους δρόμους και στις θάλασσες.

Η ενημέρωση έπρεπε να είχε γίνει τακτικά πριν από 20-30 έτη! Η δε ανακύκλωση είναι μια απόλυτα αποτελεσματική, απλή μέθοδος.

Μια εξίσου απαραίτητη ενημέρωση (κι εκπαίδευση/επιμόρφωση) θα πρέπει να (είχε) γίνει σχετικά επίσης με την παραγωγή πιο εύχρηστων κι ευδιάλυτων προϊόντων από πλαστική ουσία.

Στις σύγχρονες συνθήκες γενικής άγνοιας και ακαταστασίας είναι κρίμα να δαιμονοποιείται τόσο άγαρμπα ένα τόσο χρήσιμο υλικό.

Δυστυχώς οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα είναι όλοι κρατιστές που δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία των πολιτών παρά μόνο στον βαθμό που τους βοηθάει να έχουν την εξουσία. Αυτό δεν θα αλλάξει εύκολα.

2 Comments

  1. Τενόρος

    Οι πλαστικές σακούλες δεν ανακυκλώνονται. Γι' αυτό χρειάστηκε άλλη προσέγγιση, στην Ελλάδα αλλά και αλλού. Πριν 30 χρόνια που λέτε, ακόμη θεωρείτο ασαφές αν βλάπτει ή όχι το καπνίζειν. Όπως και αν έχει, καταγράφηκε ήδη μείωση χρήσης τέτοιων πλαστικών κατά 75%.

    1. Νικόδημος

      Ευχαριστούμε πάντοτε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *