Ε1266: Μπογδάνου λεγόμενα

Ε1266: Μπογδάνου λεγόμενα

- in Επικαιρότητα
0

1. Δεν έχει πολύ άδικο σε αυτά που είπε ο Κ. Μπογδάνος προκαλώντας την οργισμένη επίθεση του Ν. Δένδια και την αποπομπή του από τη ΝΔ με απόφαση του έξαλλου Μητσοτάκη που βρισκόταν τότε στη Σλοβενία.

Σε μια συζήτηση στη Βουλή των βολεμένων για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας ο Μπογδάνος ξεστράτισε με μια αναφορά σε κάτι όχι εντελώς άσχετο, τους εχθρούς της χώρας. Τι είπε;

“Ο Γρίβας [αρχηγός της ΕΟΚΑ που εξεγέρθηκαν και πολέμησαν τους Άγγλους στην Κύπρο, δεκαετία 1950] έλεγε έχουμε 3 εχθρούς: Άγγλους, Τούρκους και κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές”.

2. Δεν ξέρω αν ο Γρίβας όντως έλεγε αυτά τα πράγματα. Και βέβαια τότε ο Γρίβας αντιμετώπιζε τον στρατό των Βρετανών, την εχθρότητα των Τουρκοκύπριων και αρκετών φιλο-Βρετανών Ελληνοκύπριων: έπαιζε την ζωή του κορώνα-γράμματα καθημερινά. Η προσπάθεια πολλών να τον απαξιώσουν λέγοντας μόνο πως πρωτύτερα ήταν ο ηγέτης των Χιτών (δηλ. αντικομμουνιστών), είναι ανοησία, όταν γράφουν από την ασφαλή καρέκλα τους.

Οι Άγγλοι εξακολουθούν να προτιμούν τους Τούρκους (μια μεγάλη αγορά 80 εκμ ανθρώπων) παρά τις φιλελληνικές διπλωματικές τους κορώνες κατά καιρούς (κι ας ήταν κλασικιστής αρχαιοελληνιστής στην Οξφόρδη ο Μπόρις Τζόνσον). Οι Τούρκοι μόνο διαλλακτικότητα δεν επιδεικνύουν κι αν δεν υπήρχαν ξένες δυνάμεις που κάπως τους συγκρατούν, αμφιβάλλω αν η Ελλάδα θα υπήρχε στη μορφή που υπάρχει. Θα είχαν καταπιεί ως μεζέδες πολλά νησιά και ως κρασί πολλά νερά του Αιγαίου.

3. Οι Βρετανοί δεν μας πολυενδιαφέρουν πλέον. Τους Τούρκους τους ξέρουμε ως εξωτερικούς εχθρούς κι αν χρειαστεί θα τους πολεμήσουμε ηρωικά 1 προς 8 με τα Ραφάλ και τις φρεγάτες και τα υποβρύχιά μας.

Είναι εχθροί οι κομμουνιστές;

Σχεδόν καθημερινά διαβάζω και ακούω πόσο οπισθοδρομικοί είναι οι “μπότες” και τα “ντουβάρια” του ΚΚΕ και το τσούρμο των τσιπριστών του Σύριζα με την αγραμματοσύνη, την αθλιότητα, την ανεντιμότητα, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά τους. Από αυτήν την άποψη και ως εσωτερικός εχθρός αυτοί όλοι και το 33% των ψηφοφόρων που τους υποστηρίζει είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους Τούρκους. Οι κουκουέδες μάλιστα του ΚΚΕ (και σε κάπως μικρότερο βαθμό οι τσιπριστές) θέλουν την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την ίδρυση δικτατορίας του προλεταριάτου.

4. Οπότε ο Μπογδάνος δεν είπε ψέματα, ούτε κάτι άσχετο. Κακώς ο Δένδιας δεν εξέτασε τα ίδια τα λόγια πριν τον θεατρινισμό του!

Τους Βρετανούς τους σβήνουμε από την εξίσωσή μας. Τους Τούρκους θα τους πολεμήσουμε, δηλαδή η γενιά των κορόιδων ενώ οι πολιτικάντηδες θα είναι κάπου ασφαλείς. Τους κομμουνιστές ή, πιο σωστά, τους αναρχοαριστερούς που θέλουν να καταλύσουν το ισχύον πολίτευμα και να επιβάλουν τη δικτατορία τους, πώς τους πολεμάς;

Βλέπετε, σε 4 χώρες της ΕΕ, στην Ουκρανία, Λιθουανία, Λετονία κι Εσθονία ο κομμουνισμός είναι παράνομος: απαγορεύεται δια νόμου το ΚΚ! Κι όταν στο Ευρωκοινοβούλιο κάθε Σεπτέμβριο έρχεται ψήφισμα κατά του φασισμού (Χιτλερισμού και Σταλινισμού), όχι μόνο οι Συριζαίοι και κουκουέδες το καταψηφίζουν μα και ορισμένοι Νεοδημοκράτες! Δηλαδή, η ΝΔ θέλει την κατάλυση του πολιτεύματος!

Διότι για την ώρα το μόνο που βλέπω είναι να τους κάνει τα χατίρια: να μη βάζουμε ανεμογεννήτριες, να μην αντιστεκόμαστε στους ΣυνδικαΛΗΣΤΕΣ, να διώχνουμε ικανούς υπουργούς σαν τον Χρυσοχοΐδη και να έχουμε φανφαρόνους αυταρέσκειας σαν τον Βορίδη, Δένδια, κα Μενδώνη, Τσιάρα κλπ. – που δεν διαφέρουν πάρα πολύ από τον Μπογδάνο.

5. Ο Μπογδάνος είναι κι αυτός ένας νάρκισσος. Φαινόταν από τότε που ήταν βοηθός της κας Αντωνοπούλου σε μια εκπομπή του ΣΚΑΙ. Έχει αρκετή ευφυία και μόρφωση μα και πολλή αυταρέσκεια. Πολύ καλά έκανε ο ΣΚΑΙ και τον εκπαραθύρωσε.

Πολύ κακά έκανε ο Μητσοτάκης που τον δέχτηκε, όπως τόσους άλλους διάσημους μα ανίκανους Δεξιούς που ως χάρισμα είχαν μόνο την προσέλκυση ψηφοφόρων. Θα έπρεπε να τον είχε διώξει πολύ νωρίτερα, όπως και άλλους. Πρακτικά και απλά δεν θα έπρεπε να τον είχε δεχτεί ως βουλευτή.

Η Δεξιά μόνη της σκάβει τον λάκκο της, δυστυχώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *