1. Έχω γράψει πολλές φορές πως οι πολίτες αυτής της Ελλαδάρας είναι παντελώς ανυπεράσπιστοι απέναντι στις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης και των κρατικών υπηρεσιών.
Η αιτία είναι απλούστατα η έλλειψη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, παρά τα βροντερά σαλπίσματα περί του αντιθέτου.
Εφόσον υπάρχει υπουργείο Δικαιοσύνης και ο εκάστοτε πρωθυπουργός διορίζει στα ανώτατα αξιώματα του δικαστικού σώματος ανθρώπους προσκείμενους στο κόμμα ή την ιδεολογία του, αποκλείεται να υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Η δουλειά του υπουργείου είναι ακριβώς αυτή: να παρεμποδίζει, να νοθεύει, την ανεξάρτητη και αμερόληπτη λειτουργία των δικαστών. Ας μη διαιωνίζουμε τις αυταπάτες μας.
Επιπλέον, η σύνολη πρόσφατη συμπεριφορά των δικαστών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δείχνει πως ούτε αυτοί ενδιαφέρονται για το υψηλότατο λειτούργημά τους. Ενώ η χώρα υπέφερε από την κρίση χρεοκοπίας, αυτά τα αισχρά ανδρείκελα, (διότι τέτοιος εμφανίζεται να είναι ο χαρακτήρας τους) απεργούσαν για να πάρουν αναδρομικές αυξήσεις!
2. Κατά τον Πλάτωνα, τον οποίο επικαλέστηκε ο αγράμματος πρωθυπουργός μας στην πρόσφατη φλυαρία περί Παιδείας ενώ ως κομμουνιστής των καταληψιών, ουδέποτε πρέπει να τον διάβασε, ορίζει πως η αμερόληπτη απονομή Δικαιοσύνης είναι ύψιστο λειτούργημα της Πολιτείας και πως η αρετή της δικαιοσύνης είναι να αποδίδουμε το προσήκον στον καθένα.
Πριν από τον Πλάτωνα, ο Ησίοδος (Έργα και Ημέραι) είπε πως ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους τη Δικαιοσύνη η οποία είναι κατά πολύ το άριστο αγαθό.
Αλλά και στην Παλαιά Διαθήκη, που είναι θεμελιακός λίθος ενός χριστιανικού έθνους, ο μέγας Σολομών ζήτησε από τον Παντοδύναμο (όταν Εκείνος παρουσιάστηκε στον ύπνο του) να του δώσει μια καρδιά γεμάτη κατανόηση και την ικανότητα να διακρίνει (Βασιλείς συνιείν) το καλό από το κακό και να κυβερνά δίκαια (διακρίνειν εν δικαιοσύνη) τον λαό του.
Και στον όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας ψέλνεται “Εκ νυκτός ορθρίζει το πνεύμα μου προς σε ο Θεός, διότι φως τα προστάγματά σου επί της γης. Δικαιοσύνην μάθατε οι ενοικούντες επί της γης”.
Φύλακας της Δικαιοσύνης θα έπρεπε να είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δυστυχώς έχει πρόεδρο τον κ. Σακελαρίου, προφανώς εγκάθετο του Σύριζα, ο οποίος σταμάτησε τη συνεδρίαση ολομέλειας μόλις είδε πως οι απόψεις ήταν εναντίον της κυβερνητικής αντισυνταγματικότητας στο θέμα των αδειοδοτήσεων.
3. Στη χώρα μας που η παράδοσή της στηρίζεται στην ελληνική αρχαιότητα και στον Χριστιανισμό (με τα Ιουδαϊκά προλεγόμενα) η Δικαιοσύνη έχει γίνει το κλοτσοσκούφι των κομματοκρατούμενων κυβερνήσεων και αγνοείται παντελώς από τους πλείστους πολίτες.
Πριν 10 τόσες μέρες (Πολάκης πάλι και Ντογιάκος) ανέφερα σύντομα τις χυδαίες επεμβάσεις του λεβέντη Πολάκη (κόπι πάστε, η αναρχοαριστερή γραμματοσύνη του), που τελικά ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, και τις φιδίσιες μεθοδεύσεις του υπουργού Παρασκευόπουλου για να αποκλείσει τον κ. Ντογιάκο από τις εκλογές των εισαγγελέων, επειδή αυτός είχε το θάρρος να αμφισβητήσει τις επεμβάσεις στην ανεξαρτησία των εισαγγελέων της κας Θάνου, προέδρου του Αρείου Πάγου, άλλης εγκάθετης του τσαρλατάνου κ. Τσίπρα. Και τελικά το κατόρθωσε.
Και ο θρασύδειλος πρωθυπουργός της πιο αδίστακτης διαπλοκής καλεί στο Μαξίμου αυτούς τους προέδρους των ανώτατων δικαστών και σε μια απίστευτη συναλλαγή τους υπόσχεται αυξήσεις – ενώ το τσιράκι του της Δημόσιας τάξης περιλούζει με χημικά τους συνταξιούχους που διαδηλώνουν για τη νέα περικοπή στις συντάξεις τους!
4. Η αυξανόμενη διαφθορά στη Δικαιοσύνη (όπως και στο ευρύτερο Δημόσιο) οφείλεται στη διεφθαρμένη εγωκεντρική νοοτροπία της μάζας των ίδιων των πολιτών που έχουν διαπαιδαγωγηθεί να νομίζουν πως τα συνθήματα των αναρχοαριστερών και των σοσιαλιστών είναι σωτήρια σοφία. Ενώ στην πράξη είναι φανερό πως αποσκοπούν μόνο στο προσωπικό συμφέρον και βόλεμα.
Μια άλλη φοβερή άποψη της διαφθοράς εκδηλώνεται στην απίστευτη ανευθυνότητα των υπουργών να απαντήσουν σε ερωτήσεις στη Βουλή (μόνο 1 από 21!) και οι βουλευτές να το ανέχονται!
Όπως οι μάζες και οι βουλευτές τους οποίους ψηφίζουν, έτσι και οι ανεπαρκέστατοι δικαστικοί ενδίδουν όλο και περισσότερο στη διαβρωτική διαφθορά.
Στο Βερολίνο υπάρχουν δικαστές, διεμήνυσε ο μυλωνάς στον Βασιλιά Φρειδερίκο που ήθελε να του πάρει με τη βία τον μύλο.
Στην Αθήνα όχι, εδώ και καιρό.
Χωρίς υγιή ανεξάρτητη Δικαιοσύνη η Πολιτεία διαλύεται σε συγκρούσεις, συγχύσεις και χάος.