Πολάκης πάλι και Ντογιάκος

Πολάκης πάλι και Ντογιάκος

- in Επικαιρότητα
0

1. Πρωτοπαλίκαρο -ως αρμόζει σε Κρητικό- ο κ. Πολάκης στη χυδαιότητα.

Προ τινός έκανε ολέθριες για τον ίδιο, το υπουργείο και το κόμμα του, επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, που καταφανώς δεν κατανοεί, ακολουθώντας την προσφιλή πρακτική του κ. Τσίπρα και κ. Παππά. Κανείς στο κόμμα δεν ενοχλήθηκε.

Πρόσφατα ξανακτύπησε, πάλι ακολουθώντας υψηλά πρότυπα, με επίθεση στη θαρραλέα δημοσιογράφο του σταθμού ALPHA που έθεσε τον πρωθυπουργό προ των (αν-)ευθυνών του στη ΔΕΘ. Η κοπέλα είναι, είπε ο κ. Λάκης, λιβανιστήρι των διαπλεκόμενων καναλαρχών – όχι σαν τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια ή τον κ. Μαρινάκη που δικάζεται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά επετέθη σε γνωστό δημοσιογράφο του Σκάι χρησιμοποιώντας ένα παλαιότερο χυδαίο “ευφυολόγημα” – “η αγάπη για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα”.

Η εκπρόσωπος τύπου Σύριζα, Ράνια Σβίγκου, με την εξασφαλισμένη της καλο-αμοιβόμενη θέση, σε αντίθεση με την επισφαλή δημοσιογράφο, έσπευσε πρώτη να καλύψει τον νταή αναπληρωτή: “οι δημοσιογράφοι στοχοποιούν τον Πολάκη – όχι βέβαια εκείνος τη δημοσιογράφο που έχει συμπάθειες άλλες από τον Σύριζα.

Και η γενική γραμματέας στο υπ. Ισότητας: “Πρόκειται για πολιτικό σχολιασμό”.

Είναι όλοι αυτοί λιβανιστές της ανθρώπινης “αξιοπρέπειας”!

2. Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος είχε πριν από καιρό ζητήσει να τεθούν ως θέμα ημερήσιας διάταξης οι επεμβάσεις της κας Θάνου, προέδρου του Αρείου Πάγου, τοποθετημένης εκεί από τον τσαρλατάνο κ. Τσίπρα για να κάνει ακριβώς τέτοιες επεμβάσεις στη δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη – επεμβάσεις στο Αυτοδιοίκητο, παρακαλώ, της Εισαγγελίας Εφετών.

Οι συριζαίοι αξιωματούχοι του δικαστικού κλάδου κατάφεραν ώστε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό να επιβάλει στον Ντογιάκο ποινή επίπληξης. Μα με αυτή την ποινή ο Ντογιάκος μπορούσε να κατέβει ως υποψήφιος για τη θέση του Προϊσταμένου στην  Εισαγγελία Εφετών Αθηνών – άκρως αντίθετο με τις επιθυμίες των συριζαίων.

Ο δε αμερόληπτος υπουργός της ανεξάρτητής μας Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος, έκανε τώρα έφεση γι αυστηρότερη ποινή και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό πρόλαβε να συνεδριάσει την παραμονή ακριβώς των εκλογών κι έθεσε σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα τον Ντογιάκο ώστε να μη μπορεί να είναι υποψήφιος. Πλην όμως άργησαν και δεν πρόλαβαν να καθαρογράψουν την απόφαση! (Η ανικανότητα των συριζαίων σε όλα είναι πλέον παροιμιώδης).

Έτσι ο Ντογιάκος, με την έγκριση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έθεσε υποψηφιότητα και οι συνάδελφοί του, παρά τις κυβερνητικές πιέσεις, απειλές και μεθοδεύσεις, τον επέλεξαν στον θεσμό!

3. Αλλάζω θέμα προς στιγμή. Πριν από 47 έτη, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 1970, στη Γένοβα Ιταλίας αυτοπυρπολήθηκε φωνάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο Κώστας Γεωργάκης, φοιτητής Γεωλογίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χουντικό καθεστώς μας.

Περιττή μάλλον και άχρηστη αυτή η θλιβερή χειρονομία.

Εκτός από τους συγγενείς του ποιοι τον θυμούνται πια;

Και η καθημερινότητα και η Ιστορία βρίθουν από τέτοιες άχρηστες χειρονομίες.

Η χούντα έπεσε όταν ωρίμασαν οι συνθήκες. Όχι διότι ξεσηκώθηκε ο λαός και τα άλλα μπλα μπλα της σοσιαλιστικής ερμηνείας των γεγονότων, αλλά διότι επήλθε διχόνοια και διαμάχη για την εξουσία ανάμεσα στους κολονέλους.

Η ίδια δύναμη που τους ανέβασε στην εξουσία, η αισχρή φιλοδοξία, τους διέσπασε και τους καταβαράθρωσε!

Το αντίστοιχο θα συμβεί και με το αναρχοαριστερό μόρφωμα που τώρα παραβιάζει και αξιοπρέπεια και Σύνταγμα με κάθε πράξη τους – ατιμωρητί όπως νομίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *