77β. Διεθνή: Τραμπ και Πούτιν

77β. Διεθνή: Τραμπ και Πούτιν

- in Διεθνή
0

Στο προηγούμενο 77. Διεθνή: Αμερική των Ρώσων εξέτασα την ξαφνική εμφάνιση του Τραμπ ως επιτυχημένου δισεκατομμυριούχου ενώ αυτή ήταν δημιουργία της πουτινικής προσπάθειας μέσω γενναίας χρηματοδότησης, μέσω κατάλληλων διασυνδέσεων και εντατικής προπαγάνδας.

Για καθαρά εγωιστικούς λόγους και συμφεροντολογικούς σκοπούς ο Τραμπ αφέθηκε να γίνει εργαλείο του Πούτιν και της επεκτατικής πολιτικής του, χωρίς να διστάσει για να ικανοποιήσει την προσωπική φιλοδοξία κι αισχροκέρδειά του να θυσιάσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Επιτέθηκε μετωπικά στο FBI και στον ελεύθερο τύπο. Εξαπέλυσε τη δική του εμετική προπαγάνδα. Απείλησε πολλούς συμμάχους των ΗΠΑ κι εγκωμίασε τους εχθρούς όπως ο Πούτιν. Ενεθάρρυνε φασίστες (δηλαδή τους δικούς του οπαδούς) και δαιμονοποίησε τους μετανάστες. Προσπάθησε να καταλύσει την Αμερική εκ των έσω!

Εκτός από τις πολύ γνωστές προδοτικές παλαβομάρες του, μια άλλη επικίνδυνη πράξη του ήταν να αποσυρθεί από τη Συνθήκη Open Skies (=Ανοιχτοί Ουρανοί). Ήταν μια ολόδική του απόφαση δίχως την έγκριση του Κογκρέσου – διότι το Κογκρέσο ουδέποτε (ακόμα και οι Ρεπουμπλικάνοι) θα ψήφιζε μια τόσο υπονομευτική για την αμερικανική ασφάλεια κίνηση.

Η Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών επέτρεπε σε όλα τα συμμετέχοντα μέλη να εποπτεύουν τους ουρανούς (και τα εδάφη κάτωθεν) κάθε άλλης χώρας ώστε όλες να μπορούν να γνωρίζουν αμέσως αν κάποιο κράτος έκανε ειδικές στρατιωτικές προετοιμασίες. Αυτή η εποπτεία εξασφάλιζε μια καθαρή διεθνή σιγουριά και αν ένα κράτος σχεδίαζε κάποια επίθεση αμέσως τα άλλα εμπλεκόμενα κράτη θα λάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα. Όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Οι γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ θα έκαναν τις κατάλληλες αμυντικές κινήσεις πολύ πολύ νωρίτερα. Στην πραγματικότητα η Ρωσία δεν θα τολμούσε να κάνει την εισβολή τότε!

Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από την απόσυρση του Τραμπ ήταν οι εχθροί των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, η Ρωσία.

Μα ο ασυγχώρητος Τραμπ, που θα έπρεπε να διωχθεί για όλες αυτές και πολλές άλλες προδοτικές πράξεις του, αποσύρθηκε και από τη Συνθήκη Μέσης Εμβέλειας Πυρηνικών Πυραύλων (Intermediate Range Nuclear Missile Treaty) κι έτσι επέτρεψε στη Ρωσία να αναπτύξει μια πυρηνική συσκευή που προηγουμένως είχε απαγορευθεί!

Όταν τώρα, μετά την αισχρή εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ακούς τον Τραμπ να φωνασκεί πως αυτή δεν θα λάμβανε χώρα αν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, σου έρχεται ζάλη κι εμετός.

Προσέξτε την ασύγκριτη ασυναρτησία στη σκέψη του, που δεν μεταφράζω γιατί είναι τόσο απίστευτη στο πρωτότυπο!

Είναι ένας αισχρός, έκφυλος προδότης όχι μόνο της Αμερικής μα ολόκληρης της πολιτισμένης και προοδευτικής Δύσης και θα έπρεπε να είναι φυλακή ισοβίως!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *