Στα μέσα Ιανουαρίου 2022 στο Colleyville του Τέξας (ΗΠΑ) κάποιος Μουσουλμάνος, Μαλίκ Φαϊζάλ Άκραμ (44 ετών) εισήλθε στην εβραϊκή συναγωγή την ώρα προσευχής και κράτησε τέσσερις όμηρους με το όπλο του από τους παρόντες Εβραίους. Ο Άκραμ ήρθε από τη Βρετανία και ήθελε να απελευθερώσει την Aafia Siddiqui, που είχε καταδικαστεί για ισλαμικές τρομοκρατικές ενέργειες σε 86 έτη φυλάκισης (δίχως αναστολή).
Τέτοια περιστατικά κατά Εβραίων αυξάνονται στις ΗΠΑ. Το αναφέρω όχι τόσο για την αντισημιτική τρομοκρατική άποψη όσο για το ότι το BBC προσπάθησε με διαστρεβλώσεις να αθωώσει τον τρομοκράτη (όπως κάνουν εδώ οι αναρχοαριστεροί σχετικά με τον Κουφοντίνα).
Τις μέρες εκείνες στο Λονδίνο, μια ομάδα μουσουλμάνων χούλιγκαν επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε Εβραίους και μερικές τρομοκρατημένες γυναίκες άρχισαν να φωνάζουν “βοήθεια” στα Εβραϊκά. Το BBC μετέδωσε την είδηση λέγοντας πως οι γυναίκες φώναζαν ρατσιστικές βρισιές κατά των Μωαμεθανών!
Μερικοί παλαιότεροι διοικητές και αξιωματούχοι του Οργανισμού έχουν κατηγορήσει τις διοικήσεις του BBC για αντισημιτισμό και αντι-Ισραηλιτική πολιτική.
Στο Ισραήλ το BBC θεωρείται, όπως και το διεθνές αραβικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, ως έντονα ρατσιστικό κατά του Ισραήλ με σχεδόν παθολογική εμμονή.
Ο ρεπόρτερ Tim Willcox (του BBC) έπαιρνε συνέντευξη από μια Εβραία στη Γαλλία, αφού έγινε τρομοκρατική επίθεση σε ένα σουπερμάρκετ, και ρωτούσε για τις επιπτώσεις τέτοιων επιθέσεων. Στο τέλος έβγαλε το δικό του συμπέρασμα ότι “πολλοί επικριτές της ισραηλινής πολιτικής για τους Παλαιστίνιους λένε πως οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν έντονα στα χέρια των Εβραίων επίσης”!
Αλλά ένα σημαντικό γεγονός είναι η μάχη του Jenin. Αναφέρομαι στην τελευταία του 2002 της δεύτερης Intifada (=εξέγερσης). Υπήρξε η μάχη του 1948 και μια νωρίτερα, το 1918.
Επανειλημμένα το BBC έχει αναφερθεί στη μάχη του 2002 ονομάζοντάς τη “μακελειό”. Ξανά και ξανά ανάφερε πως είχαν γίνει σφαγές αμάχων πολιτών και φρικαλεότητες (εκατοντάδες)!
Η ΜΚΟ Human Rights Watch, που δεν διατείνεται πολύ φιλικά προς τους Ισραηλινούς ξεκαθάρισαν πως οι Εβραίοι δεν προέβησαν σε καμιά σφαγή, καμιά φρικαλεότητα. Το ίδιο ανακοίνωσαν και άλλες ανθρωπιστικές ΜΚΟ.
Πρόσφατα το BBC παραδέχτηκε πως δεν υπήρξε κανένα μακελειό στη μάχη Jenin του 2002.
Αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη για το μεγάλο ψέμα που είχε τόσες φορές ανακοινώσει περί μακελειού και δεν έκανε την πρέπουσα αποκατάσταση της αλήθειας καθαρίζοντας τη ρετσινιά που είχε διαδώσει εναντίον του Ισραήλ.
Δεν έχουν, λοιπόν, εντελώς άδικο όσοι, Ισραηλινοί και μη, αποδίδουν στο BBC έναν παράξενο, αδικαιολόγητο αντισημιτισμό.