Ε1279: Τσιπρικοί τακτικισμοί

Ε1279: Τσιπρικοί τακτικισμοί

Δεν παύει τόσα χρόνια τώρα να με εκπλήσσει με τις γελοιότητές του ο κ. Τσίπρας.

Δυστυχώς για τον ίδιο, ακόμα και ως τακτικιστής ο “άχαστος” αυτός παλιάτσος της ελληνικής πολιτικής αποδεικνύεται ανίκανος και ανόητος – όπως σε όλα τα άλλα πεδία στα οποία προσπάθησε με τόσο πάθος να πρωταγωνιστήσει. Πήρε μεν τη ζωή του λάθος μα δεν άλλαξε ούτε στην αμορφωσιά ούτε στην κουτοπονηριά.

Ενώ δεν είχε ιδέα που πάνε τα τέσσερα στην πολιτική, ιδίως στη διεθνή σκηνή, υποκρινόταν πως ήξερε τα πάντα και θα έκανε τους Ευρωπαίους να εκλιπαρούν για την (ανύπαρκτη) σοφία του! Όπως παραδέχτηκε πολύ αργότερα και αφού έσπασε τα μούτρα του στη φυσική σκληρότητα του καναβάτσου της ευρωπαϊκής πολιτικής και μας φόρτωσε με τρίτο μνημόνιο τουλάχιστον 80 δις ευρώ, ομολόγησε μουλωχτά πως είχε τότε “αυταπάτες”. (Πάει και ο δεινός διαπραγματευτής!)

Πιο απλά, δεν ήξερε τι του γινόταν.

Αυτά όλα έχουν επισημανθεί επανειλημμένα. Όπως και οι ασυμμάζευτες ασυναρτησίες και αστοχίες του με την επιστροφή στον παλαιό ρόλο του της αντιπολίτευσης. Διαπιστώσαμε, οι πιο εχέφρονες, πως τίποτα δεν άλλαξε σε αυτόν του τον ρόλο. Συνεχίζει να κριτικάρει την κυβέρνηση για όλα και λέει ΟΧΙ σε όλα! Η αύξηση στον βασικό μισθό ήρθε αργά και, φυσικά, φταίει ο Μητσοτάκης για την ενεργειακή κρίση και την άνοδο των τιμών στα πάντα!

Στα μέσα Οκτωβρίου στη Βουλή, είχε αποκάλεσει τον πρωθυπουργό (αυτός ο παντογνώστης της αμορφωσιάς) “αδαή …αλαζόνα” που φέρει “στην πλάτη του 15.000 νεκρούς” λόγω Covid (κι έτσι ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τους 103 καμένους στο Μάτι και τους 24 πνιγμένους στη Μάντρα επί τσιπρικής πρωθυπουργίας).

Μετά, όμως, και αφού είχε καταχειροκροτηθεί από τους τυφλοπόντικες πιστούς του στη Βουλή, προσποιούμενος μεταμέλεια είπε πως “παρεκτράπη” (!!) και ζήτησε να διαγραφούν αυτές οι αρλούμπες του από τα πρακτικά. Άγνωστο πώς, κατάλαβε και ο ίδιος πως στην Ιστορία θα έμενε, όπως όντως είναι, ένας ανεύθυνος, ανίκανος αγύρτης σαρωτικής ασυναρτησίας.

Την επομένη, το κίτρινο φύλλο της Συριζικής Αυγής είχε στον ιστότοπό του το ρεπορτάζ της Βουλής με τίτλο τη φράση για τις 15.000 νεκρούς.

Έχει όμως κάνει τόσες υποκριτικές μεταμέλειες χωρίς καν να αλλάξει και να φορέσει τα ρούχα του αλλιώς, που έχουν πάρει χαμπάρι τους τακτικισμούς του ακόμα οι παρδαλές κατσίκες, όπως λέγεται.

Τώρα είναι κατά της εισβολής στην Ουκρανία μα όχι ενάντια στον Πούτιν, αφού φταίει και το ΝΑΤΟ, και σε όλα τα δύσκολα η λύση είναι “ειρήνη”!

Και όμως ένα 25% των ψηφοφόρων είναι πιστό στον απίστευτο τσαρλατάνο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *