Δ190: Εισβολή

Δ190: Εισβολή

- in Διεθνή
0

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έχουν εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, μια χώρα την οποία κυβερνούν από το 2007 οι τρομοκράτες της Χαμάς αφού έσφαξαν όσους Παλαιστινίους της Παλαιστινιακής Αρχής μπόρεσαν κι εκδίωξαν τους υπόλοιπους (στη Δυτική Όχθη).

Ας σημειωθεί όμως πως αυτούς τους επέλεξαν οι ίδιοι οι Γαζανοί. Επίσης, πως οι Χαμάς άρχοντες κατέστρεψαν τις υποδομές και πλουτοπαραγωγικές μονάδες που άφησαν οι Ισραηλινοί οι οποίοι διοικούσαν νωρίτερα, ως το 2005, τη χώρα. Μα το Ισραήλ συνέχισε να προμηθεύει νερό και ηλεκτρισμό στη Γάζα και δουλειές για Γαζανούς στην επικράτειά του.

Σε ανταπόδοση, οι Χαμάς τρομοκράτες άρχισαν να ρίχνουν ρουκέτες στο Ισραήλ και όπου μπορούσαν να σκοτώνουν Εβραίους – και να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να μισούν το Ισραήλ και να θέλουν τον πλήρη αφανισμό του!

Η εχθρότητα εκδηλώθηκε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο στις 7/10/23 όταν Γαζανοί τρομοκράτες εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ κι επιδόθηκαν σε φρικαλεότητες κατά αμάχων – δολοφονώντας γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους και νέους αδιακρίτως, βιάζοντας γυναίκες, καίγοντας ζωντανά βρέφη, αποκεφαλίζοντας μικρά παιδιά και παίρνοντας 240 ομήρους πίσω στη Γάζα. Οι νεκροί ανήλθαν σε 1200 περίπου.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ τότε εισέβαλαν στη Γάζα για να απελευθερώσουν τους ομήρους να δώσουν ένα καλό μάθημα στους Γαζανούς και να εξοντώσουν τη Χαμάς.

Αλλά κοιτάξτε τον χάρτη:

Ποιοι είναι πραγματικά οι επιτιθέμενοι; Δεν δικαιούται το Ισραήλ ν’ αμύνεται κατά των ορκισμένων, άγριων εχθρών του;

Είναι γνωστό πια πως η Χαμάς χρησιμοποιούσε τις δωρεές από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για τους «αιώνιους πρόσφυγες» όχι για να βοηθήσει αυτούς μα για να κατασκευάζει τούνελ και να εξοπλίζεται ώστε να συνεχίζει τις επιθέσεις κατά των μισητών Εβραίων.

Από τις 7 Οκτωβρίου ’23 (ως τον Ιούνιο, έπληξαν το Ισραήλ 19.000 ρουκέτες, πύραυλοι, όλμοι και ντρόουν από τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, το Ιράν, τον Λίβανο, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη.

Το κόστος αυτών των βλημάτων υπολογίζεται σε $593.100.000. Είναι αρκετά για να ταΐσουν όλο τον πληθυσμό της Γάζας για 2 έτη!

Οι πονόψυχοι φιλο-Παλαιστίνιοι παραδόξως δεν καταδικάζουν αυτήν τη βλακώδη συμπεριφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *