Υπάρχει το Μπρέξιτ, η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ. Είναι μια τεράστια γκάφα των Συντηρητικών που όμως δεν ανατρέπεται λόγω της παραλυτικής παρακμής της Βρετανικής κοινωνίας και της ισχυρής παρουσίας του κορωνοϊού. Μα υπάρχει και μια έντονη τάση Βρετανών να μεταναστεύουν στην Αυστραλία. Και οι αναλυτές προσφέρουν διάφορες αιτίες:
1) Η Αυστραλία παρουσιάζεται στα ΜΜΕ ως μεγαλύτερη και καλύτερη εκδοχή του Ηνωμένου Βασίλειου. Έχουν και στην Αυστραλία προβλήματα μα είναι μια πολύ «βρετανική» χώρα. Η κυκλοφορία είναι στα αριστερά του δρόμου· έχουν τη Βασίλισσα στα νομίσματά τους· εισάγουν πολλά βρετανικά προϊόντα· τους αρέσει το τσάι· μιλούν (σχεδόν) βρετανικά Αγγλικά· έχουν πολλά καταστήματα σαν της Βρετανίας.
2) Το κλίμα είναι γενικά καλύτερο εκεί. Ο καιρός τείνει καμιά φορά να είναι πολύ πιο ζεστός και σε ορισμένες περιοχές άστατος.
3) Πολλά αυστραλιανά τηλεοπτικά προγράμματα είναι πολύ ελκυστικά. Neighbours, Home & Away, Flying Doctors, Pine Gap κ.λ.π. Όλα έχουν γίνει πολύ αγαπητά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
4) Επισκέψεις από επώνυμους Αυστραλούς, κυρίως καλλιτέχνες, επίσης ελκύουν τους Βρετανούς: η Kylie, οι αδελφοί Hemsworth, Adam Hills κ.λπ. Ως πρέσβεις για την Αυστραλία όλοι κάνουν καλή δουλειά.
5) Πάρα πολλοί Αυστραλοί με ρίζες από το ΗΒ έρχονται στη Βρετανία και δίνουν πληροφορίες για τη ζωή στην Αυστραλία από πρώτο χέρι. Αυτές συνήθως είναι πολύ ευνοϊκές.
6) Πάρα πολλοί Βρετανοί έχουν συγγενείς, φίλους ή γνωστούς που μετανάστευσαν στην Αυστραλία. Αυτοί διαλαλούν πως η ζωή εκεί είναι υπέροχη και δεν σκοπεύουν να ξαναγυρίσουν στη Βρετανία. Όντως πολλοί Άγγλοι και Ιρλανδοί, κυρίως, μετανάστευσαν στις δεκαετίες 1950, 1970. Ήταν τότε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα μετανάστευσης φτηνό με £10 μόνο φτάνει να έμεναν για δυο έτη!
7) Η ζωή εκεί είναι πιο φωτεινή, πιο διασκεδαστική. Έχει λιακάδα και μπορείς να κάνεις σέρφινγκ το πρωΐ πριν πας στην εργασία σου. Υπάρχουν πολλές καλές δουλειές με αρκετά ρεπό και σχόλη και οι μισθοί επιτρέπουν καλοζωία.
8) Ο τελευταίος και καλύτερος λόγος για μετανάστευση είναι ίσως η αίσθηση παρακμής που βαραίνει το ψυχολογικό κλίμα στη Βρετανία τόσο, που πολλοί να αναφέρονται στη χώρα τους ως shithole (=σκατόβοθρος). Μα, φυσικά, η γενική ατμόσφαιρα και ο τρόπος ζωής σε μια χώρα δημιουργούνται από τους ίδιους τους κατοίκους και τη νοοτροπία τους! (Και η Αυστραλία με όλους τους νέους μετανάστες έχει αρχίσει να χάνει τη λάμψη της.)