Οι Ρωσικές αγριότητες που στιγματίσθηκαν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από Ουκρανούς μα και κάθε δημοσιογράφο ή Ευρωπαίο πολιτικό που επισκέφθηκε την αιματοβαμμένη χώρα φαίνεται πως είναι χαρακτηριστικό μόνιμο των Ρωσικών στρατευμάτων. Διότι παρόμοιες φρικαλεότητες παρατηρήθηκαν και στην εισβολή των Ρώσων στη Γεωργία το 2008.
Ας μη μας ξεγελά στο ελάχιστο η ψωραλέα ψευδολογία σχετικά με την επιδρομή τους στην Ουκρανία που έχουν επιδοθεί οι Ρώσοι τους τελευταίους τρεις μήνες. Πρώτα κορόιδευαν τους Αμερικανούς που έλεγαν πως οι Ρώσοι ετοιμάζονταν να εισβάλουν και αρνούνταν πως είχαν τέτοια πρόθεση. Μετά κατηγορούσαν τους Ουκρανούς ως Νεοναζί που σκότωναν τους πολίτες που ήθελαν να φύγουν από πολιορκημένες πόλεις οι οποίες βομβαρδίζονταν αδιάκοπα. Τώρα ισχυρίζονται πως οι Ουκρανοί φασίστες σκηνοθετούν τις δεκάδες πτωμάτων που ανακαλύπτονται σε κάθε πόλη και χωριό που οι Ρώσοι κατέλαβαν και μετά εγκατέλειψαν. Και βέβαια ισχυρίζονται πως οι ίδιοι οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν νοσοκομεία και πολυκατοικίες στη μαρτυρική Μαριούπολη κι εξοντώνουν όποιον θέλει να παραδοθεί στους Ρώσους ή να φύγει!
Οι φρικαλεότητες που διέπραξαν στη Γερμανία εξηγήθηκαν φιλορωσικά ως εκδίκηση για τα όσα είχαν κάνει οι χιτλερικοί στα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης το 1941-43. Μα οι βιασμοί δύο εκατομμυρίων Γερμανίδων και οι λεηλασίες αρχίζουν τώρα πια να φαίνονται ως κανονικά χαρακτηριστικά τους.
Στα μέσα Απριλίου παρουσιάστηκαν στο ίντερνετ άρθρα που αναφέρονται σε όμοιες θηριωδίες και στη Γεωργία 1989 και στην Τσετσενία το 2000.
Στις 9 Απριλίου 1989 λίγο πριν την κατάρρευση της Σοβιετίας έλαβε χώρα η σφαγή του Tbilisi της Γεωργίας, όταν οι Γεωργιανοί ξεσηκώθηκαν ζητώντας ανεξαρτησία. Οι Γεωργιανοί ζούσαν στη Γεωργία από την αρχαιότητα, από το 1500 πκε. Το 1783 έγινε προτεκτοράτο της τσαρικής Ρωσίας και μετά από κάποιες ταραχές το 1801 ο Παύλος Α΄ της Ρωσίας ενσωμάτωσε τη Γεωργία στην αυτοκρατορία του παρά τις αντιστάσεις πολλών Γεωργιανών. Από το 1803 διάφορες περιοχές καταλήφθηκαν από τα τσαρικά στρατεύματα και όλη σχεδόν η χώρα έγινε Ρωσική κτήση το 1878. Με την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, η Γεωργία κήρυξε την ανεξαρτησία της ως το 1921 που οι Μπολσεβίκοι του Λένιν κατέλαβαν ξανά τη χώρα.
Στις 9 Απριλίου Σοβιετικοί στρατιώτες εισέβαλαν στην πρωτεύουσα για να καταστείλουν μια ειρηνική διαδήλωση. 20 πολίτες σκοτώθηκαν (πολλές γυναίκες ανάμεσα στους νεκρούς) κι εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
Από το 2002 η Ρωσία (επί Πούτιν πλέον) εμπόδιζε την ένωση της Νότιας Οσετίας και Αμπχασίας με τη Γεωργία δίνοντας Ρωσικά διαβατήρια σε χιλιάδες ρωσόφιλους.
Εχθροπραξίες άρχισαν τον Απρίλιο 2008 και Ρωσικά στρατεύματα εγκαταστάθηκαν στην Αμπχασία. Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν τον Αύγουστο, μετά τα κοινά γυμνάσια Ρωσίας αφενός στη μια πλευρά και Γεωργίας και ΗΠΑ αφετέρου στην άλλη πλευρά. Μετά οι Ρώσοι βομβάρδισαν την Γκόρι, μια σημαντική πόλη στο κέντρο της Γεωργίας: 60 άμαχοι σκοτώθηκαν. Στη συνέχεια βομβαρδίστηκαν τέσσερις άλλες πόλεις. Και στις 13 Αυγούστου οι Ρώσοι κατέλαβαν την Γκόρι και μετά προχώρησαν ως 40 χλμ από την πρωτεύουσα Tbilisi καταστρέφοντας στρατιωτικές βάσεις και περιουσίες πολιτών.
Μετά οι Ρώσοι βομβάρδισαν και κατέλαβαν το Πότι, το κύριο λιμάνι της Γεωργίας στη Μαύρη θάλασσα. Στη συνέχεια βομβάρδισαν Tbilisi και περίχωρα.
Μετά οι Ρώσοι βομβάρδισαν και κατέλαβαν το Πότι, το κύριο λιμάνι της Γεωργίας στη Μαύρη θάλασσα.
Στις 16 Αυγούστου υπογράφτηκε η κατάπαυση πυρός από τον Μεντβέντεφ και στις 17 οι Ρώσοι αποσύρθηκαν από τη Γεωργία έχοντας αποσπάσει την Αμπχασία και Νότια Οσετία!
Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Γεωργιανούς πως επιδόθηκαν σε γενοκτονία στη Νότια Οσετία. Μα ποιος τους πιστεύει τώρα; Αρχικά ανακοινώθηκαν 2.000 θύματα στη Ρωσική τηλεόραση μα μετά πιστοποιήθηκαν μόνο 162!
Η οργάνωση Human Rights Watch βρήκε πως σε πολλές περιοχές της Νότιας Οσετίας οι κατοικίες Γεωργιανών είχαν πυρποληθεί και δεν επιτράπηκε η επιστροφή των ιδιοκτητών. 30.000 Γεωργιανοί από τη Νότια Οσετία έγιναν πρόσφυγες στη Γεωργία.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα με μεγαλύτερη θηριωδία στην Ουκρανία.
Σε άρθρο στο Διαδίκτυο διάβασα πως ένα θύμα, μια Γεωργιανή, την έκοψαν στα δύο από τη μέση και έστειλαν τα κομμάτια σε νοσοκομείο με σημείωμα: ‘Δεν θα γίνει ένωση των αποσχισθέντων περιοχών, όπως δεν μπορούν να ενωθούν αυτά τα δύο κομμάτια’! (Σάβ. 9/4/22, N. Malayamdze.)