Ε1400: Καταζητείται: νεκρός ή ζωντανός

Ε1400: Καταζητείται: νεκρός ή ζωντανός

Αυτή η δηλωτική εικόνα (Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για μαζικές δολοφονίες) κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με το ερώτημα – Που είναι ο Wyatt Earp, o Dog Holliday ή ο σερίφης Dillon;

Η πραγματικότητα είναι αντίστροφη. Ο Πούτιν πλήρωσε μισθοφόρους να εκτελέσουν τον Ζελένσκι. Δύο φορές με διαφορετικές ομάδες.

Η πρώτη ήταν οι μισθοφόροι της οργάνωσης Wagner για την οποία λίγα είναι γνωστά καθώς κρατά πολύ χαμηλό προφίλ και την ξέρουν μόνο ηγέτες που οργανώνουν δολοφονίες αντιπάλων και αντιφρονούντων, όπως ο Πούτιν. Μα οι μισθοφόροι έπεσαν σε ενέδρα μέσα στο Κίεβο καθώς οι Ουκρανοί, οι κατάλληλες υπηρεσίες, είχαν ειδοποιηθεί από τη Ρωσική FSB (= Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας) η οποία αντιτάχθηκε στην εισβολή ευθύς εξαρχής και ορισμένοι αξιωματούχοι δίνουν ορισμένες πληροφορίες στους αντίστοιχους αξιωματούχους στην Ουκρανία. Και αυτοί σίγουρα είναι καλύτεροι και αγνότεροι πατριώτες από τους πουτινιστές και την κλεπτοκρατία τους. (Ναι, υπήρξαν σκάνδαλα και στην Ουκρανία!)

Η δεύτερη απόπειρα ήταν με τους μουσουλμάνους Τσετσένους που είναι άγριοι Ισλαμιστές. Οι Ουκρανοί πάλι έλαβαν έγκαιρα πληροφορίες από τους Ρώσους συναδέλφους και παγίδευσαν τους εισβολείς δολοφόνους.

Και στις δύο περιπτώσεις λέγεται πως ήταν απίστευτη η ετοιμότητα των Ουκρανών, των μυστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και ιδίως αυτών που φροντίζουν για την ασφάλεια του προέδρου τους. Γνώριζαν τόπο, ώρα και αριθμούς!

Ένας λόγος που καθυστερούν ή αργούν τόσο οι Ρώσοι, εκτός από την έντονη αντίσταση των Ουκρανών, είναι η απροθυμία των νεαρών Ρώσων να πολεμήσουν τα “αδέλφια” τους για λόγους που δεν καταλαβαίνουν και δεν πιστεύουν. Εκτός από τους επαγγελματίες και τους μισθοφόρους (οι Τσετσένοι μόνο είναι 10.000), οι άλλοι είναι στρατολογημένοι νεαροί που κάνουν καταναγκαστικά τη θητεία τους επειδή δεν έχουν τα μέσα να την αποφύγουν, όπως οι χιλιάδες άλλοι, οι εκλεκτοί επιτήδειοι!

Οι Ουκρανοί άμαχοι σε πολλές περιπτώσεις ρίχνουν μπουκάλια μολότοφ, ή στέκονται – ακόμα και σεβάσμιες γερόντισσες – μπροστά στα τανκς και συχνά τα σπρώχνουν πίσω!

Μία στιχομυθία από ένα βίντεο του BBC το οποίο δεν μπόρεσα, δυστυχώς, να διασώσω και να μεταφέρω αυτούσιο εδώ:-

Ουκρανός αγρότης πλησιάζει με το τρακτέρ του σταματημένο ρωσικό άρμα ενώ ένας Ρώσος στρατιώτης το εξετάζει γύρω γύρω.

“Τι συμβαίνει, ξάδερφε;” ρωτά ο Ουκρανός.

“Χάλασε”, απαντά ο Ρώσος αμήχανα. “Και δεν ξέρω ποια είναι η βλάβη”.

“Να σε βοηθήσω; Να σε ρυμουλκήσω πίσω στη Ρωσία;”

Γελούν και οι δύο…

Είναι σχεδόν βέβαιο πως το 90% των Ρώσων, που γνωρίζουν τι γίνεται, δεν θέλουν καθόλου τον πόλεμο. Γιαυτό υπήρξαν τόσες διαδηλώσεις με σχεδόν 7.000 συλλήψεις (7 Μαρτίου).

Ένας από τους Ολιγάρχες, o Alex Konanykhin, φέρεται να λέει: “Δεν θα περάσω σαν ένας από τους Ρώσους που είναι σιωπηλός συνένοχος, ό,τι κι αν γίνει!”

Είναι ο ίδιος που ανάρτησε στο FB την αφίσα “Καταζητείται…” Μα το FB την κατέβασε. Ωστόσο μετά από αυτό το επεισόδιο, στη Ρωσία το FB απαγορεύτηκε!

Η αμοιβή είναι 1 εκμ $ (2/3/22).

Και ο Κονάνιχιν γράφει επιπλέον:-

“Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου σύμφωνα με το Ρωσικό και το Διεθνές Δίκαιο.….Είναι πρόεδρος λόγω της κατάργησης ελεύθερων εκλογών και εξόντωσης αντιπάλων. Ως Ρώσος εθνικός και Ρώσος πολίτης θεωρώ ηθικό καθήκον μου να βοηθήσω στην αποναζικοποίηση της Ρωσίας. Θα συνεχίσω να παρέχω βοήθεια στην Ουκρανία και την προσπάθειά της ενάντια στις ορδές του Πούτιν.”

Ο Κονάνιχιν είναι πολυεκατομμυριούχος και ζει ως Ρώσος αυτοεξόριστος στη Νέα Υόρκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *