Ε1445. Κυρώσεις και πόλεμος

Ε1445. Κυρώσεις και πόλεμος

Έχουν περάσει 5 εβδομάδες από τότε που η Δύση για να μην πολεμήσει επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία να την τιμωρήσει και να την αναγκάσει να σταματήσει τη βάρβαρη επιδρομή της σε μια ανεξάρτητη χώρα μέλος του ΟΗΕ. Έγραψα τότε (Ε1389 Εισβολή στην Ουκρανία) – και αργότερα επανέλαβα την ίδια ιδέα:

Τώρα οι Ρώσοι (…) επί 15 έτη δοκίμαζαν και διόρθωναν τις αδυναμίες των Ενόπλων Δυνάμεών τους. Και το αποδεικνύουν με την εισβολή. Προχωρούν αδίστακτα εκεί που οι Δυτικοί υποχωρούν. Για πολλοστή φορά οι Αμερικάνοι εγκατέλειψαν τους δήθεν συμμάχους τους. Ένα χρόνο νωρίτερα είχαν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν στους τρομερούς Ταλιμπάν. Τρία χρόνια νωρίτερα είχαν εγκαταλείψει τους Κούρδους.

Μιλούν. Όλοι οι Δυτικοί μιλούν. Και με αστραφτερά λόγια στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας! Αμερικάνοι, Βρετανοί, Γάλλοι, Έλληνες. Ήταν τόσο ωραίο να ακούς τον κ. Δένδια, Έλληνα Υπεξ να αναλύει και να καταδικάζει την εισβολή! Και τώρα θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις!

Καμία χώρα δεν κάνει τίποτα να σταματήσει τη βία. Διότι αυτή η εισβολή είναι σκέτη, βρομερή, αιματοβαμμένη βία όπως των Ναζί, όπως των Μπολσεβίκων. Όπως στις γυναικοκτονίες και στους χούλιγκαν οπαδούς των γηπέδων. Αυτό που θέλω όποτε το θέλω!

Η Ουκρανία, πέρα από τη δήλωση του Πούτιν πως έχει σχέδια μεγαλεπήβολα, είναι μια δήλωση πως μόνο τη βία λατρεύουν και καταλαβαίνουν και φοβούνται οι άνθρωποι.

Η παρακμή της Δύσης δεν είναι πλέον θεωρητική, δεν είναι μόνο μια ιδέα στον νου μερικών ιστορικών σαν τον Όσβαλντ Σπένγκλερ.

Κάποιος με το περιστασιακό ψευδώνυμο «Κυριακής» σχολίασε ως εξής:

Πέφτετε στην ίδια παγίδα με τους δημοσιογράφους, να μην μπορείτε να ταχθείτε ξεκάθαρα υπέρ μίας αντίληψης, για κάποιο λόγο πρέπει να πείτε και εσείς ότι η Δύση είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Πείτε μου σας παρακαλώ, εσείς, σε οποιαδήποτε ηλικία, θα ορμούσατε να σταματήσετε μία παρέα από νταήδες που θα κακοποιούσαν μία γυναίκα σε ένα σοκάκι κρατώντας μαχαίρια; Αν η απάντηση είναι “όχι μάλλον”, και είμαι βέβαιος πως αυτή είναι, τότε από ποιά εξέδρα καλείτε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, και γιατί πιστεύετε ότι πολιτικοί του παρόντος ή του παρελθόντος θα σας ακολουθούσαν;

Η λεγόμενη “Δύση” επιλέγει τις οικονομικές κυρώσεις. Είναι τεράστιου βεληνεκούς όπλο, στην ουσία είναι πολύ σημαντικότερο από όπλα και αίματα, και έχει λυγίσει πολλούς δικτάτορες και δικτατορίσκους μέχρι σήμερα (του δικού μας Τσίπρα περιλαμβανομένου).

Αυτό για το οποίο πρέπει να είμαστε ανήσυχοι, είναι το ποσοστό των ανθρώπων γύρω μας που – όπως και εσείς, ατυχώς – δεν καταφέρνουν να ταχθούν με μία πλευρά. Με τέτοιο ανθρώπινο υλικό, όχι πόλεμο δεν μπορείς να κάνεις, αλλά ούτε να μαζέψεις τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας που ζεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, αν ζείτε σε πολυκατοικία το ξέρετε ήδη.

Στην πραγματικότητα ο «Κυριακής» δεν καταλαβαίνει τι έγραψα και δεν συναντά τη γνώμη μου πουθενά: γράφει περισσότερο ad hominem παρά επιχειρηματολογία. Γιατί δηλαδή θα έπρεπε, ενώ στηρίζω μια άποψη των Δυτικών που θεωρώ ορθή, να αγνοήσω μια άλλη άποψη, τη δειλία τους, που θεωρώ λάθος;

Πέντε βδομάδες αργότερα δεν είναι οι κυρώσεις που έκαναν τους Ρώσους να αρχίσουν να οπισθοχωρούν, μα η ανυποχώρητη αντίσταση των Ουκρανών. Η Ρωσία είναι τεράστια χώρα με τεράστιους φυσικούς πόρους (σε αντίθεση με π.χ. την Κίνα).

Όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν έμαθε από τις Υπηρεσίες του πως η Ρωσία ήταν έτοιμη να εισβάλει, δήλωνε πως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ οι Δυτικοί, δεν θα επενέβαιναν. Έτσι άφησε ελεύθερα τα χέρια και τα όπλα των Ρώσων. Ας έστελνε μήνυμα στο Κρεμλίνο – «Μην εισβάλετε διότι θα αντιμετωπίσετε την ισχύ του ΝΑΤΟ! Θα χρησιμοποιήσετε πυρηνικά; Καλώς. Κι εμείς το ίδιο. Και μάλιστα τα ετοιμάζουμε τώρα!» Και αμέσως ας ετοίμαζε την πυρηνική δύναμη κρούσης.

Αν ο Πούτιν έστελνε τα στρατεύματά του, τότε και το ΝΑΤΟ να έστελνε αμέσως ένα σμήνος μαχητικών F-35 και μερικά γαλλικά Ραφάλ στην Ουκρανία.

Και ας ακολουθούσε ο 3ος ΠΠ! Ας ακολουθούσε πυρηνικό ολοκαύτωμα! Κάποια ώρα όλοι θα πεθάνουμε.

Το πραγματικό ζήτημα είναι πως έχουμε εθιστεί στην καλοπέραση, ενώ είναι μια συμπαντική αρχή πως αρρώστια, πόνος και θάνατος παραμονεύουν κάθε στιγμή. Το πραγματικό ζήτημα είναι πως δεν ενστερνιζόμαστε αρχές πλέον παρά μόνο την καλοπέραση και την τρυφηλότητα, που γεννά τη δειλία, την οποία κρύβουμε καλά πίσω από μεγαλοστομίες περί ειρήνης και ανθρωπισμού.

Ο πόλεμος υπάρχει: είναι και καλός και κακός. Είναι ο πόλεμος στο αρχαίο Ινδικό επικό Mahābhārata του Duryodhana, που ήθελε την παράνομη διακράτηση της βασιλείας, και ο πόλεμος του Krshna που ήθελε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της τάξης. Ο πόλεμος του Ξέρξη και του Λεωνίδα. Ο πόλεμος του Χίτλερ και του Τσώρτσιλ. Και τώρα του Πούτιν και του Ζελένσκι – και των δειλών Δυτικών.

Δεν είναι ορθό για καμιά χώρα, ιδίως όταν αυτή έχει θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταπατά την αρχή του σεβασμού των συνόρων άλλης ανεξάρτητης χώρας και να εισβάλλει. Δεν είναι ορθό για χώρες μέλη του ίδιου Συμβουλίου Ασφαλείας να εθελοτυφλούν και, για δικό τους συμφέρον μόνο, να υποστηρίζουν ενεργητικά ή παθητικά αυτήν την εγκληματική πράξη.

Προσέξτε και τη σχιζοφρενική αντίφαση των Δυτικών:-

Εφαρμόζουν (με μισή καρδιά) κυρώσεις από τη μια, από την άλλη πληρώνουν στη Ρωσία καθημερινά δισεκατομμύρια για να εισάγουν καύσιμα! Γι’ αυτό ο Πούτιν συνεχίζει να καταστρέφει την Ουκρανία και να καταλαμβάνει τα μέρη που θέλει και δεν δίνει δεκάρα για τις μεγαλοστομίες ηγετών που ξέρει πως είναι δειλοί!

3 Comments

  1. ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

    Δυστυχώς , η ΔΥΣΗ & πιο συγκεκριμένα η ΕΕ , εδώ & χρόνια επέλεξε πολιτικές με κέντρο βάρους τη μονομερή στήριξη των πλούσιων κρατών της , ξεκινώντας παράλληλα το αρρωστημένο παιχνίδι για το ποιό από τα ισχυρά μέλη της θα την ηγεμονεύσει .

    Η κα ΜΕΡΚΕΛ λοιπόν , έπαιξε το πιο επαίσχυντο παιχνίδι ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατά των εταίρων της προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτοκαθεδρία της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στο τιμόνι της ΕΕ :

    (ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η πηγή των ακόλουθων στοιχείων που θα σας παραθέσω , είναι το NATIONAL GEOGRAPHIΚ & ο κύκλος της παγκόσμιας βιομηχανίας παραγωγής χαλυβδοσωλήνων υψηλής πίεσης , μεγάλων διαμέτρων για τη μεταφορά νερού ή & καυσίμων ):

    Στους ανωτέρω κύκλους , είναι ευρύτερα γνωστό το γεγονός , πως στον πυθμένα της ΒΟΡΕΙΟΥ ΘΑΛΑΣΣΗΣ , υπάρχουν εξωρισιμα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου τρισεκατομμυρίων κυβικών , κατάλληλα για επάρκεια 100 ετών περίπου .

    Ωστόσο εκεί , υπάρχουν παγετώνες που καθιστούν την άντλησή τους επικίνδυνη & δυσπρόσιτη (τα παγοθραυστικά πρέπει αν προπορεύονται για τη διάνοιξη ασφαλούς διόδου πλεύσης στην παρούσα φάση) , λόγος για τον οποίο συντηρείται το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξανόμενο !

    Σύμφωνα με τα ανωτέρω , η ΕΕ θα έπρεπε δικαίως να καρπωθεί αυτόν τον φυσικό πλούτο στα βόρεια θαλάσσια σύνορά της & να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη , με προεξέχουσα την Μεγάλη Βρετανία να διαθέτει την σχετική τεχνολογία άντλησης των εν λόγω κοιτασμάτων , κάτι βεβαίως που θα καθιστούσε τη ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΤΑΝΙΑ οικονομικά την ανταγωνιστικώτερη Ευρωπαϊκή χώρα με ανθηρότατη την οικονομία της , ενώ ταυτόχρονα θα την αναγόρευε στον αδιαμφησβήτητο ηγεμόνα της ΕΕ!

    Ομως , η κα ΜΕΡΚΕΛ , συνεργαζόμενη με Αμερικάνους & Ρώσους , κατάφερε να κρύψει από τους Βρετανούς αυτή την φοβερή πληροφορία για τον υποθαλάσσιο πλούτο της Βόρειας Θάλασσας : Όταν οι Βρετανοί αντιλήφθηκαν την Γερμανική μηχανορραφία , αποφάσισαν το BREXIT ……

    Ετσι , το θέμα της υφαλοκρηπίδας της Βορείου Θαλάσσης , ήρθε στη ΧΑΓΗ , η οποία , με μηδενική αξίωση από την ΕΕ , αποφάνθηκε την από 50%-50% μοιρασιά του όποιου υποθαλάσσιου πλούτου της υπέρ της ΑΜΕΡΙΚΗΣ & της ΡΩΣΙΑΣ ……..κάτι που έφερε τον ΠΟΥΤΙΝ πολύ κοντά στην επαγγελματική νοοτροπία της ΔΥΣΗΣ ……& θυμίζω , πως τότε έγινε & η θεμελιώδης συμφωνία , όπου η παγκόσμια τιμή πώλησης του φυσικού αερίου , θα ακολουθούσε απόλυτα την αντίστοιχη του πετρελαίου , φθηνώτερη όμως κατά 20%….!

    Αυτό βεβαίως ήταν προσυμφωνημένο:
    Δηλ , το αντάλλαγμα του ανωτέρω ξεπουλήματος , ήταν πως , από την επομένη -αν δεν υπερβάλλουν οι πηγές μου- , η κα ΜΕΡΚΕΛ κάλυψε μονόπλευρα τις ενεργειακές ανάγκες της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από την Ρωσική GASPROM σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή , κάτι που βεβαίως κατέστησε την οικονομία της την ανταγωνιστικώτερη & της έδωσε την ηγεμονία στην ΕΕ!

    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΕΡΙΧΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ….., με τα τρέχοντα επακόλουθα ……., ενώ εκείνη την εποχή , η Ρωσία διπλασίαζε την τιμή πώλησης του φυσικού αερίου προς την ΟΥΚΡΑΝΙΑ (με πρωθυπουργό της την όμορφη Κα ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ), η οποία , όταν τόλμησε να παζαρέψει την αύξηση , ο ΠΟΥΤΙΝ έκλεισε τις στρόφιγκες της ροής του φυσικού αερίου για 3 μέρες (νομίζω ήταν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ) & η Ουκρανία πάγωσε , ώσπου υποχώρησε ……!

    Ο κος ΠΟΥΤΙΝ λοιπόν & το περιβάλλον του , βρήκε γόνιμο έδαφος στην νοοτροπία ΜΕΡΚΕΛ & καθυπόταξε ενεργειακά την ΕΕ μέσω αυτής , έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη , απομακρύνθηκε από την καθημερινότητα του λαού του & της ΔΥΣΗΣ & ο τρόπος ζωής του , ως σύγχρονο ΤΣΑΡΟ , τον κατέστησε τον πιό επικίνδυνο σημερινό ηγέτη , που πλέον μόνο με τον ΧΙΤΛΕΡ θα μπορούσε να συγκριθεί ……….

    Ας ελπίσουμε , πως το περιβάλλον του θα βρεί τρόπο να μας απαλλάξει από αυτόν & τα αρρωστημένα του σχέδια , πριν ξεκινήσει ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα ……..!

    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ .

    ης της

    1. Νικόδημος

      κα Ματαθία,
      έχετε δίκιο σε όλα σχεδόν τα σημεία που αναφέρατε! ‘Η, τουλάχιστον, συμφωνούμε σε όλα, σχεδόν!

  2. ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

    Ευχαριστώ !
    Πως χαρακτηρίζετε την κα ΜΕΤΡΚΕΛ , μετά τα ανωτέρω ?
    Κατά την ταπεινή μου αντίληψη , προδίδοντας τους εταίρους της στην ΕΕ , φέρει την μέγιστη ευθύνη
    1. ΓΙΑ το BRAXIT ,
    2. για τον εγκλωβισμό της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στην ενεργειακή υποτέλεια υπό την ΡΩΣΙΑ & όχι μόνο
    3. για τον εγκλωβισμό της ΕΕ στην ενεργειακή υποτέλεια υπό την Ρωσία
    4. για την οικονομική κρίση στην οποία περιήλθε η ΕΕ συνεπεία των ανωτέρω
    5. για την φτωχοποίηση των Ευρωπαίων
    6. για την αλλόφρονα στάση του ΠΟΥΤΙΝ , που με την ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΘΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του αναμασά την διεστραμμένη φιλοσοφία του ΡΩΣΟΥ ακαδημαϊκού …..
    7. για την ΕΙΣΒΟΛΗ των ΡΩΣΩΝ στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ
    8. για τον κίνδυνο της εξάπλωσης της εισβολής των ΡΩΣΩΝ στην ΜΟΛΔΑΒΙΑ ή & προς τους ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ συμάχους που σήμερα εξοπλίζουν τους Ουκρανούς
    9. για την ενδυνάμωση του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ πολιτικού αναθεωρητισμού
    & τέλος
    10. για το ενδεχόμενο ενός τρίτου παγκόσμιου μεπυρινικά …..
    Ολα αυτά , αν διατηρηθεί στην εξουσία ο ΠΟΥΤΙΝ .
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ .
    που τον ωθεί στην τρ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *