Ανορθόδοξα σχόλια στην επικαιρότητα

Ανορθόδοξα σχόλια στην επικαιρότητα

Γιάννης Μαρίνος

Μια σειρά γεγονότων που ο σχολιασμός τους αποφεύγεται νομίζω ότι αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή:

• Επί κυβερνήσεως Κώστα Μητσοτάκη είχε εκδηλωθεί μία σειρά καταλήψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, όπως άλλωστε συμβαίνει έως και σήμερα. Στην περιοχή της Θεσσαλίας ένας ιδιαιτέρως ευαίσθητος εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει για να σταματήσει αυτές τις παράνομες καταλήψεις της περιοχής του. Όμως ο τότε υπουργός Παιδείας παρενέβη με δήλωσή του, ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί η δικαιοσύνη, αφού οι καταλήψεις έχουν αποφασισθεί από τις συνελεύσεις των μαθητών. Κατόπιν αυτού ο ευσυνείδητος εισαγγελέας απέσυρε το αποδοκιμασθέν από την κυβέρνηση ενδιαφέρον του και έκτοτε οι καταλήψεις επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο χωρίς να παρεμποδίζονται, μολονότι είναι παράνομες. Και προ ημερών ένας ακόμα υπουργός της ΝΔ, ο αρμόδιος για τη δημόσια τάξη και προστασία της νομιμότητας κ. Θεοδωρικάκος, απεφάνθη ότι δεν μπορεί να παρέμβει κατά της κατάληψης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επειδή αυτή αποφασίσθηκε από τη συνέλευση των φοιτητών. Καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν έχει διατυπώσει αντίθετες απόψεις, το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας έχει προφανώς αποδεχθεί ότι μπορεί οποιοδήποτε συλλογικό σχήμα να αποφασίζει την κατάλυση της νομιμότητας. Δηλαδή βάσει αυτής της λογικής μια ομάδα μαθητών θα μπορούσε με πλειοψηφία να αποφασίζει ότι επιτρέπεται οι άρρενες μαθητές να βιάζουν τις συμμαθήτριές τους ή ότι θα προάγονται χωρίς εξετάσεις. Αν θα αντιδράσετε ότι αυτά είναι παράνομα τότε για τον ίδιο λόγο είναι παράνομες και οι καταλήψεις καθώς παραβιάζουν τον ποινικό νόμο.

• Στον τομέα του κορωνοϊού παραμένει ακατανόητο γιατί στα καταστήματα εστίασης, ενώ οι πελάτες οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι δεν υποχρεούνται οι σερβιτόροι και το λοιπό προσωπικό. Άρα η πολιτεία επιτρέπει να μολύνουν την πελατεία που εξυπηρετούν. Αν επιβαλλόταν η υποχρεωτικότητα, σίγουρα οι περισσότεροι θα έσπευδαν να εμβολιαστούν για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Επίσης αγγίζει τα όρια του γελοίου ο μη υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό. Δηλαδή πιστεύει ο κ. Θεοδωρικάκος ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί ασκούν ευσυνείδητα τους ελέγχους κατά ανεμβολίαστων ομοϊδεατών τους ή επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στα καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας;

Και τι θα συνέβαινε αν ετίθεντο εκτός υπηρεσίας οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί;

Ούτως ή άλλως οι παραβάτες του ποινικού νόμου δρουν ανενόχλητοι και οι δικαστές, αν δεν αθωώνουν, επιβάλλουν φυλακίσεις με αναστολή, επιτρέποντας έτσι στους παρανομούντες να συνεχίσουν ανενόχλητοι το παραβατικό τους έργο.

• Και μια απορία: Γιατί η τρίτη δόση του εμβολίου έχει ονομασθεί αναμνηστική; Ποιες αναμνήσεις υπενθυμίζει; Και γιατί μπερδεύουν τους ακροατές με την τριπλή ονομασία: τρίτη δόση ή ενισχυτική ή αναμνηστική;

Και δυστυχώς, παρά την ακατάσχετη κορωνοφλυαρία, επιμελώς υποβαθμίζεται έως αποσιωπάται ότι καταφέραμε να έχουμε ρεκόρ θανάτων από την πανδημία. Δεν είναι φυσικά αξιομνημόνευτο ευρωπαϊκό ρεκόρ (προηγείται μόνο η Βουλγαρία), αλλά δεν μας τιμά και η υποβάθμισή του. Καλόν είναι πάντως να γνωρίζουμε ότι οι δύο κυριότεροι λόγοι αυτού του αρνητικού «επιτεύγματος» είναι ο γερασμένος πληθυσμός της χώρας μας και η αποφυγή του εμβολιασμού των υπερηλίκων. Οι υπερήφανοι αρνητές του εμβολιασμού φέρουν βαριά ευθύνη για τις καθημερινές εκατοντάδες νεκρών.

Πηγή: in.gr

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *