Τ185: Σύγχρονοι βασιλικοί οίκοι

Τ185: Σύγχρονοι βασιλικοί οίκοι

- in Ταυτότητα
0

Εντύπωση κάνει τώρα, τόσο καιρό μετά την αποχώρησή τους από τη Βρετανία και τους τίτλους τους, που οι Χάρι και Μέγκαν απασχολούν τόσο πολύ το ενδιαφέρον του κοσμάκη. Στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μίντια υπάρχουν άπειρες σχεδόν αναρτήσεις για αυτό το ξεπεσμένο και ξιπασμένο ζευγάρι που δεν κάνει τίποτα χρήσιμο ακόμα και για τους εξευτελισμένους εαυτούς τους.

Ήταν ακούς Δούκες (του Σάσσεξ, αν θυμάμαι). Η Βρετανική βασιλική οικογένεια είναι γεμάτη «δούκες» –  του Εδιμβούργου ο Φίλιππος, του Κέιμπριτζ ο Ουίλιαμ (και δούκισσα η σύζυγός του) και πάει λέγοντας.

Τι σημαίνουν τέτοιοι τίτλοι – Δούκας – Δούκισσα; Παλιά ήταν ο άρχοντας που οδηγούσε σε μάχη/πόλεμο τον στρατό του από τους υπηκόους οι οποίοι ζούσαν στο δουκάτο του και φρόντιζαν την οικογένειά του και τους αξιωματούχους που διοικούσαν το δουκάτο. Κάποτε το Δουκάτο μπορεί να ήταν ανεξάρτητη χώρα (π.χ. της Λιθουανίας τον 12ο αιώνα κε) και ο Δούκας σαν βασιλιάς της.

Μα αυτοί πολεμούσαν, όταν χρειαζόταν γιατί υπήρχε εισβολή εχθρών. Πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή και κάποτε πέθαιναν! Ή όταν χρειαζόταν να επιτεθούν σε εχθρικά, ξένα εδάφη ενάντια σε ξένους.

Σήμερα έχουν τους τίτλους κι ένα γερό επίδομα για να ζουν «βασιλικά», μα δεν κάνουν τίποτα παρά να εμφανίζονται ως ανώτερα όντα εδώ κι εκεί, να βγάζουν λόγους αδιάφορους ή βαρετούς, να κάνουν εγκαίνια, να κόβουν κορδέλες και παρόμοια.

Το ίδιο ισχύει για όλους αυτούς τους αριστοκράτες τιτλούχους. Είναι αριστοκράτες;

Από που κι ως που η Megan μια ηθοποιός τρίτης κατηγορίας από την Αμερική είναι αριστοκράτισσα; Εκτός από απίστευτες σπατάλες στον τρόπο ζωής της, τι αριστοκρατικό έχει να δείξει; Λέγεται πως φέρονταν σκαιότατα και στους βοηθούς στα γυρίσματα ταινιών και στους διάφορους υπηρέτες και βοηθούς στην «αριστοκρατική» ζωή της και, κυρίως, του άντρα της, πρίγκιπα Χάρι. Ενώ ζήλευε και ανταγωνιζόταν τη δούκισσα Κέιμπριτζ (και μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας).

Τι σόι πρίγκιπας είναι αυτός που παρασύρθηκε από μια Αμερικανίδα ηθοποιό δίχως καμιά σοβαρή καλλιέργεια και της κάνει τα χατίρια αντί να την εκπαιδεύσει, πριν την παντρευτεί, να συμπεριφέρεται με τους τρόπους της βασιλικής οικογένειας, όσο ξεπεσμένη και αν είναι;

Μετά είναι και ο πρίγκιπας Άντριου με το σκάνδαλο των ανηλίκων κοριτσιών! Αυτό έχει κοπάσει για την ώρα!

Και τώρα και οι δύο, αντί να βρουν κάποια εργασία και να έχουν κάποιο εισόδημα, ζουν με τα λεφτά που τους δίνει ο Κάρολος, άλλος τζούφιος πρίγκιπας, ο γιος της Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου!

Παλιά οι βασιλιάδες είχαν θεϊκή δύναμη και κυβερνούσαν με ύψιστη κατανόηση και δικαιοσύνη τον λαό τους. Αργότερα διακρίνονταν στη μάχη και όταν γερνούσαν διακρίνονταν για τη σοφία και διάκρισή τους.

Σήμερα απλώς έχουν τίτλους, ένα παραμυθένιο εισόδημα και προνόμια και ζουν σάμπως και όλοι οφείλουν να τους σέβονται και να τους συντηρούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *