Ισ161: Φιλαραβική προπαγάνδα

Ισ161: Φιλαραβική προπαγάνδα

- in Ιστορικά
0

1. Στη σειρά «Ισραήλ και Παλαιστίνη» έγραψα μερικά άρθρα για τη σύγκρουση Εβραίων και Αράβων («Παλαιστίνιων») όπου έδειξα ότι όντως υπήρξε βία και τρόμος ενάντια στους Άραβες από τους Εβραίους κι έτσι κατόρθωσαν να ιδρύσουν το κράτος του Ισραήλ το 1948.

Συγχρόνως έδειξα πως οι Άραβες δεν υστέρησαν σε βία και τρόμο. Είχαν μάλιστα επιδοθεί σε αυτήν τη δράση πολύ νωρίτερα και συνεχίζουν με όμοια ένταση να θέλουν (οι πιο φανατικοί, που ευτυχώς λιγοστεύουν με τον καιρό) να αφανίσουν το Ισραήλ από την περιοχή.

Αυτή την εποχή (Μαρ. 2020) υπάρχουν 2 εκμ Άραβες που ζουν στο Ισραήλ ως Ισραηλινοί υπήκοοι με δημοκρατική εκπροσώπηση στη Βουλή (Κνέσετ) και αυτοί αποτελούν μια περίτρανη απόδειξη πως Άραβες μπορούν άριστα να συμβιώσουν με επιτυχία μαζί με και υπό τους Ισραηλινούς.

2. Στη Δύση συνεχίζουν τη φιλαραβική τους προπαγάνδα οι διάφοροι αριστεροί διανοούμενοι που διακατέχονται από μίσος κατά, όχι τόσο των Εβραίων ως ράτσα, μα των Εβραίων ως Σιωνιστών που αντιπροσωπεύουν τον «καπιταλισμό» και τον νέο–ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και που καταπιέζουν (!) τους πολύπαθους Παλαιστίνιους.

Σήμερα παίρνω ένα άρθρο του Robert Fisk που έγραψε (27/7/2006) χαιρέκακα για την ήττα του Ισραήλ στην πόλη Bint Jbeil (νότιος Λίβανος): Smoke signals from the battle of Bint Jbeil send a warning to Israel.

«Από ένα χωριό εδώ ψηλά… παρακολουθώ τα σύννεφα του καφέ και μαύρου καπνού που ανεβαίνουν από την πρόσφατη καταστροφή σε αυτήν την πόλη Bint Jbeil του Λιβάνου. Ως τώρα υπάρχουν 13 νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες και άλλοι περικυκλωμένοι μετά από μια εξοντωτική ενέδρα των ανταρτών της Χεζμπολάχ στην υποτιθέμενη Ισραηλινή στρατιωτική προέλαση ενάντια σε ένα «κέντρο τρομοκρατών»… Τα [Ισραηλινά] F-16 πετούν στον λαμπερό ήλιο… και ο βόμβος τους δυναμώνει σφυριχτά καθώς βουτούν ρίχνοντας τις βόμβες τους στην παλιά φυλακή όπου οι Χεζμπολάχ καλά κρατούν ακόμα…»

3. Αφού οι Ισραηλινοί αποσύρθηκαν το 2000 από την περιοχή, η πόλη έγινε σημαντική βάση για τους Χεζμπολάχ αντάρτες/τρομοκράτες.

Η απλή αλήθεια είναι ότι το Ισραηλινό επιτελείο δεν έκανε ορθά τη δουλειά του με παράλογα και αντιφατικά σχέδια στέλνοντας περίπου 5.000 άντρες και 2 τεθωρακισμένα Merkava (που εξουδετερώθηκαν) ενάντια σε μόλις 140 Χεζμπολάχ πολεμιστές. Ήταν μια ταπεινωτική ήττα για τους Ισραηλινούς και οι ανώτεροι διοικητές όλοι αντικαταστάθηκαν στους επόμενους μήνες, έχοντας αποτύχει παταγωδώς (με 17 νεκρούς) να καταλάβουν την πόλη – 23-29 Ιουλίου.

Μόνο η Ισραηλινή αεροπορία που βομβάρδιζε (όχι πολύ επιτυχώς) και τα ελικόπτερα έσωσαν την εκστρατεία από φοβερή πανωλεθρία βοηθώντας να διασωθούν οι τραυματίες και να μετακινηθούν με ασφάλεια τα πτώματα.

4. Ο αρθρογράφος Φισκ δημοσίευσε το άρθρο στην Independent που είναι μια λονδρέζικη εφημερίδα με πολιτικά πιστεύω αριστερά του κέντρου.

Προσέξτε τη φράση «καλά κρατούν ακόμα» που υπαινίσσεται ηρωική άμυνα ενάντια σε εισβολείς. Και ο τόνος επιχειρεί γενικά να μειώσει την Ισραηλινή δύναμη και να εκθειάσει τους γενναίους «αντάρτες».

Αυτό που δεν λέει το άρθρο είναι πως οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στη Bint Jbeil διότι οι πολεμιστές της Χεζμπολάχ είχαν φωλιάσει εκεί και από εκεί εκτόξευαν πυραύλους στα Κιμπούτς και στις κατοικημένες περιοχές του Βόρειου Ισραήλ.

Κάτι που δεν θα γράψει στο μέλλον, επίσης, είναι πως οι γενναίοι της Χεζμπολάχ συνέχισαν να εκτοξεύουν εκατοντάδες πυραύλους…

Όσο για τη στρατιωτική ηγεσία των Ισραηλινών – αυτοί έμαθαν δυο σημαντικά πράγματα. Πρώτον, χρειάζεται ακριβής προκαταρκτική έρευνα προτού σταλούν στρατιώτες. Δεύτερον, χρειάζεται καλά σχεδιασμένη αδυσώπητη επίθεση και μετά απόσυρση ώστε να μη μένουν οι στρατιώτες εκτεθειμένοι στόχοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *