Αντιπολίτευση της μοχθηρίας

Αντιπολίτευση της μοχθηρίας

1. Έχω γράψει για κρυπτο–αριστερούς δημοσιογράφους που έντεχνα κατηγορούν τώρα (ήδη μόλις λίγες βδομάδες από τις εκλογές) τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για διάφορα, μα κυρίως για το ότι δεν δείχνει να θέλει να εφαρμόσει τις δικές τους (κεντροαριστερές ιδεοληψίες – όπως δεν τις εφάρμοζε και ο κ. Τσίπρας και η δική του τρισάθλια κυβέρνηση).

Δεν βλέπουν να σχολιάσουν τα θετικά άλματα που γίνονται.

Άλλος ένας ο Π. Μπουκάλας της Καθημερινής που ενώ επί 4,5 έτη δεν βρήκε σχεδόν τίποτα να πει για τις καθημερινές τερατωδίες των τσιπριστών (ομολογώ πως δεν διάβαζα όλα τα άρθρα του), ξαφνικά θίχθηκε η ευαισθησία του από τον κ. Καραμανλή (του Αχιλλέα) που χρησιμοποίησε την ανάρμοστη λέξη «αποβράσματα» για τους τζαμπατζήδες που κλέβουν στο μετρό ταξιδεύοντας δωρεάν.

2. Το ποιόν της νοοτροπίας του κ. Μπουκάλα φαίνεται και στη συνέχεια καθώς αναθυμάται τον Μιχάλη Λιάπη που ήταν όντως ένα νεοδημοκρατικό «απόβρασμα» και δεν έπρεπε ποτέ να μπει στη Βουλή. Ναι, ήταν νεποτισμός που ανάδειξε τον Μ. Λιάπη ο οποίος, σε αντίθεση με τους τσιπριστές που έκαναν πολύ χειρότερα, παραιτήθηκε, όπως και άλλοι.

Έτσι ο κ. Μπουκάλας μετατρέπει το ατόπημα σε ταξική (αναρχοαριστερή) διάσταση στην κριτική του, αντί ηθικής και νοημοσύνης. Και ασχολείται με το απώτερο ξεχασμένο παρελθόν της ΝΔ και ουσιαστικά επιχειρεί να καταμαυρίσει τη σύνολη παράταξη.

Μα δεν αναφέρει, βέβαια, πως ο Μητσοτάκης κράτησε την αδελφή του, μια από τις εμπειρότερες και ικανότερες πολιτικούς, στο περιθώριο. Διότι θέλει να προβάλει την ανηθικότητα στη ΝΔ – σε αντίθεση με το «ηθικό πλεονέκτημα» της αναρχοαριστερής παράταξης που εσώψυχα υποστηρίζει. («Αμετροεπής αποβρασματολογία» Καθημερινή 2/8/19: ο τίτλος και μόνο δείχνει άλλου είδους αμετροέπεια).

3. Είναι τόσο λυσσασμένοι όλοι αυτοί οι αναρχοαριστεροί, κρυφοί και φανεροί, που επιλέγουν ακόμα και ανύπαρκτους νεποτισμούς στη ΝΔ.

Παίρνω την είδηση από ΤΟ ΒΗΜΑ 3/8/19, Βηματοδότης: Ο κ. Κώστας Μπάρκας, τσιπριστής βουλευτής Πρέβεζας, πρώην υφυπουργός Εργασίας (!) έγραψε τουίτ (tweet) σχετικά με τη σύζυγο του Μητσοτάκη: «Διαβάζω (δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια) πως η κυρία @MarevaGrabowski [προσελήφθη;] για [να;] επιμεληθεί της ενδυμασίας των εργαζομένων της Λυρικής Σκηνής! 1. Αυτό έγινε κατόπιν διαγωνισμού; 2. Πόσα χρήματα θα κοστίσει; 3. Θα πάρει εργολαβία και το Εθνικό Θέατρο;»

Η κα Μαρέβα Μητσοτάκη (Γκραμπόβσκι) απάντησε αυθημερόν «Πρόκειται περί χορηγίας και εγκρίθηκε τον Μάρτιο 2019 επί κυβερνήσεως Σύριζα».

4. Ωραία, ας δεχτούμε την ανοησία του Καραμανλή και τη συγγνώμη του. Ο κ. Μπουκάλας γράφει πως αν αυτός πήγαινε ως επιβάτης στο μετρό, «μια κοινωνική εμπειρία δυσπρόσιτη για την τάξη του», θα έβλεπε πως δεν είναι αποβράσματα οι τζαμπατζήδες. Δεν μας λέει όμως πως είναι κοινοί κλέφτες που φορτώνουν το κόστος σε όσους πληρώνουν.

Οποιαδήποτε κριτική κατά των κυβερνόντων είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ομαλά, εύνομα, το δημοκρατικό πολίτευμά μας.

Μα η κριτική πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα, στην πραγματικότητα, και όχι στην τυφλή μνησικακία.

Θα έχει πρόσθετη αξία αν γίνεται από αμερόληπτους αναλυτές και όχι από αμαθείς τσαρλατάνους που στηρίζουν έναν πολύ αμαθέστερο ηγέτη σαν τον ακατάπαυστα ψευδόμενο κ. Τσίπρα. Και αν διατυπώνοντας απλά κι ευθέως και όχι με γλωσσικούς φανφαρονισμούς όπως του κ. Π. Μπουκάλα (και πολλών άλλων).

Τουλάχιστον ο Καραμανλής (του Αχιλλέα) ζήτησε συγγνώμη – κάτι που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης δεν έκαναν ποτέ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *